Šta je novo?

WM 8650

milosh

Cenjen
Učlanjen(a)
29.09.2011
Poena
180
Wondermedia 8650 tablet, karakteristike.
Chip VIA8650
CPU 800MHZ + 300MHz DSP
System Memory RAM: 2GB (INTERNAL)
Micro SD up to 32GB
Display 7 ` LCD panel touch screen:800*480
Touch screen
Battery type Lithium-ion
Front camera (SKYPE)
2 * USB 2.0 adapter
1* 24pin Iphone adapter
1* 3.5MMHeadphone jacks
1* Power socket
LAN: WIFI: Wireless LAN 802.11
LAN: Rj 45 UTP 10/100
LAN: external 3G support
Buttons 1*Power switch button
1*Return buttons
1*Menu button
1*Voice+-
Power In/Output Adapter Input:AC100-240V 50-60Hz output: 9V 1.5A
O.S. Android 2.2, Support Flash 10.1
Ovde mozete iznositi utiske i sve sto je vezano za ovaj tablet.

Ja sam pazario jedan i sasvim sam zadovoljan,za te pare je i vise nego korektan. Ja imam originalan software,
koji nema pristup google marketu, ali mi je i on ok jer postoje i drugi sajtovi sa aplikacijama.
Naravno na njemu moze da se ubaci uberoid, koji podrzava market, ali cu ja malo sacekati sa njim.
Zanimaju me i vasa iskustva sa ovim modelom, a najvise me trenutno zanima gde mogu da nadjem drzac za auto,
koji se kaci na poledjini suvozacevog sedista?

I ja sam uzeo jedan, cisto da proverim kako radi. Takodje imam originalan software, a google market mi je radio prvih 2 dana (instalirao operu) :), pose toga ne, skype nije nikada radio, a youtube samo iz fabrickog browsera. Posto trenutno nemam microSD karticu nisam instalirao nista od dodatnog software jos uvek, a ionako planiram da predjem na pomenuti uberdroid. Za sada mi je ok radio, pustao sam neke filmove i surfovao, mada sam ga kupio da bih citao knjijge ali to mora sa kartice.
Ajde da predjem na mane, izrada nije sjajna ali za tu cenu je ok, baterija drzi maksimum 2-3 sata koriscenja (mada mislim da je sada bolja). Po meni je spor (u poredjenju sa tattoo-om recimo), ekran slabo reaguje i lako se izgrebe te preporucujem stylus, a pored toga slika je ocajna gledana pod malo vecim uglom.
Mislim, da bih se mozda utisak popravio kad bih ga malo vise koristio,ali za sada toliko. BTW MID 7" je u pitanju.

Ok, jedan vazan utisak: Supports Flash 10.1 je cista glupost. Cak i da ovaj procesor ima snage da povuce Flash, nema Arm v7 set instrukcija, a realno nema ni snage.

Pretpostavljam da za Flash ili lazu, ili su odradili isti fazon kao i HTC: instalirali mobilnu (i uzasno sporu i nesposobnu) verziju Flasha i tvrde da imaju Flash. Vlasnik Legenda, znam kako je to kategorisao HTC... Ne bas iskreno... Ali u tom trenutku jesu bili jedini sa Flash podrskom, Adobe nije imao verziju Flasha za Android kada su se oni sirili okolo.

U prevodu, bolje neka sadasnji vlasnici potvrde, ali nema sanse da ce ovaj uredjaj moci da pusti video sa npr. Metacaffea (nema mobilnu verziju).

Kao sto je Videx rekao, malo je spor u poredjenju sa HTC Tattoo modelom. Tattoo ima Arm11 (v6 set instrukcija, za one kojima se tako vise svidja da pamte), na 528MHz i Android 1.6 Donut, zastareo i spor... I 256MB ram memorije, kao i ovaj tablet. Uporediv je sa HTC Hero modelom sto se tice same brzine. Ko ima telefon jaci od ovoga, bice krajnje razocaran. Ko je navikao na Capacitive ekrane, skoro sigurno da ce biti razocaran. Ko ne zna koliko propusta, nece, ali svakako nece osetiti puni uzitak Androida i sta sve moze da pruzi. Koliko para toliko muzike...

Nije da meni predstavlja neku razliku, ali probao sam to sa flashom, i nece da ucita vecinu stvari sa metacafea, samo jednu je kao uspeo i to iz nekog njegovog browsera.
Ja sam ocekivao da meni nece smetati sto je touchscreen rezistivni posto mi je na tattoo-u bio sasvim ok, ali ovaj je ipak losiji, mozda cu probati sa nekim stylusom kao sto rekoh.
U svakom slucaju koliko para toliko muzike. Probacu skoro sigurno i uberdroid (radi youtube, google market a i skype nadam se), pa javljam utiske, ali najverovatnije se to nece desiti uskoro.
Inace, shvatio sam da tablet moze dosta da mi koristi, pa sada gledam neki malo bolji model. Posto zivim u Madridu nije mi problem da narucim sa cect-shopa recimo, pa ako ima neko predlog za best-buy na tom ili nekom slicnom sajtu neka kaze.

Imam ja - ako hoces dobar tab, zaobidji Kineze. Ne kazem da su svi kineski tableti losi, ali jesu neprovereni.

Ja koristim Samsung Galaxy Tab. Jeste stariji model, ali ima kvalitet i dovoljnu brzinu za sve sto mi treba.

Ako neces da citas knjige, jaci uredjaj (sa slabijim ekranom i ne tako granitnim kvalitetom) u 7" sferi mozes da nadjes za manje pare - Acer A100 (takodje, nema 3G ni GPS).

Ako hoces 10", bilo koja jaca marka ce te u sustini zadovoljiti, realno. Samo vidi da li ti se uklapa sa cenom. Transformer hvali svaki vlasnik, naslednik dolazi uskoro, mozda i obori cene starijih modela.

Samo da Vas obavestim, da mozete skinuti free aplikacije, ne zelim nikog da reklamiram, zato kucajte u google i pronacicete sve sto Vam treba, sem nasih srpskih aplikacija, za koje nije neka steta. Ja sam imao Huawei U8500 telefon i imam HTC Wildfire S, ni sa jednim od ova dva telefona ne moze da se uporedi, jer su razliciti, ali za neke osnovne funkcije je sasvim ok. Ja sam ga uzeo, samo da klinka gleda crtace u autu na njemu, ali mi sluzi za mnoge stvari. Nisam isprobao gledanje snimaka preko metacaffea, ali jesam preko nekih drugih web sajtova i bez problema ih ocitava, kada isprobam metacaffe, javicu vam utiske. Ajde da kazem sta su mu mozda najvece mane, slab zvuk zvucnika (sto mislim da moze da se pojaca) i slabo "hvatanje" wireless-a. Da dodam bez neke ljutnje, da android covek mora da zna da kontrolise, neka osnovna aplikacija za to bi bila Android task killer i onda nema problema sa brzinom, ja na ovom tabletu opusteno igram igricu "Angry birds" doduse mozda malo "kocucka", ali ne preterano.

Nazad
Vrh Dno