Šta je novo?

WM 05 za mpx200-link

E, ***, ja sam svoju MPX 200 prodao. Jel uspeo neko da instalira ovo ROM? Da cujemo kako se ponasa telefon, koliko je brz (spor) i koliko traje baterija :D:D:D

Kazu da je za nijansu brzi od 2003-ojke,stabilan je,deo se instalira na SD(telefon prijavljuje da nema kartice,ali ostatak memorije sa SDa prikazuje u slobodnoj memoriji telefona).Instalacija traje dobrih pola sata.
I ja sam moju prodao... :trust:

psotoje teme za 2005icu
neko je vec pokusao da instalira
nije mu uspelo iako kazu da treba SD kartica itd.

a i sta ce ti 2005 na Mpx200 kad programi za 2003jku ne rade na 2005ici (takodje kazu)?
ako je sve navedeno tacno, nema razloga da se predje na 2005icu

Mozda je ispod haube bolji nego sto ove slike govore, ali meni je ovo preveliko budzenje. Kad mi bude trebao WM2005, uzecu uredjaj koji ce ga imati. Plus sto ja SD karticu koristim kao flash jako cesto, tako da ispada da telefon nece biti funkcionalan cim izvadim istu.

Poslednja izmena:
Ja ne bih mogao da imam telefon, a da ovaj ROM bar ne probam. MPX 200 je i napravljen da bi se stalno nesto menjalo na njemu (sad se setih svog starog dobro Siemensa SL45i), jer ko nema potrebu za tim, neka kupi neku "fensi" Nokiu :D:D:D

Poslednja izmena:
Pa valjda se moze zrtvovati nekih 12eur za 128MB karticu pa da samo stoji u fonu, evo ja sam u frci ali cu bash da probam kad nadjem vremena.

Spirit je napisao(la):
Pa valjda se moze zrtvovati nekih 12eur za 128MB karticu pa da samo stoji u fonu, evo ja sam u frci ali cu bash da probam kad nadjem vremena.
Nije da ne moze, ali necu. Ne fali mi nista sa wm2003, sve sto hocu radi, nabacio sam sve sto mi treba i nemam problema. Sto rece Moma gore, skoro da svi programi na 2005 ne rade, a i necu da opet jurcam po netu i trazim nove verzije. Bolja varijanta bi bila da postoji wm2003SE rom za mpx200. Mada, ako neko proba i ustanovi se da je trajanje baterije znacajno poboljsano, onda cu verovatno preci na 2005, jer mi je to jedni problem sa telefonom.

RazbojNick je napisao(la):
Ja trazim da mi potraje dan, ali sa konstantnim drndanjem, znaci, da ujutru uzmem telefon sa punjaca i da uvece, kada mi vise ne treba i kada ga stavim na punjac, da jos moze da radi (najvise slusanje muzike, pomocu slusalica, naravno). Ovo ce dalje reci da mi baterija bez takvog koriscenja traje 3-4 dana (znaci, normalan rad - umeren razgovor, poruke, poneka mlatimudija, program, igra). Nisam probao ovo sa motorolom, ali ni ne bih posto se do sada ovako pokazala. A ima smartphonova kojima baterija traje toliko sa takvim drndanjem. Pa, jel se javljao jos neko da se toliko zali na bateriju na nekom drugom telefonu???

Pa zar nisi zadovoljan sa trajanjem baterije na 2003 :D:d:D, pa 3-4 dana je vise nego solidno, zar ne ...

El me cisto zaebavas ili si ozbiljan? vrati se na celu temu iz koje si ovo izvukao i procitaj koliko mi traje baterija sa 2003, a ne koliko bih ja voleo da traje. i jeste 3-4 dana solidno, ali meni ne traje toliko.

a jel ovo legalno? kao za djaba i to... :)

meni radi lepo,samo jos da vidimo koliko ce da drzi baterija. Kada se nakaci na komp prijavi se kao generic RNDIS i nema drajvera tako da je jos pitanje upotrebljivosti..

Da li se mogu instalirati postojeći programi za wm2003 i 2002?

Koliko sam razumeo na onom ceskom sajtu pise da dosta bolje radi u odnosu na 2003. Ajde neka neko napise kakve su prednosti (ako ih uopste ima).

Ja videh da je u procentima 2005 bolji od 2003 isto koliko i 2003 od 2002. Ali ipak, u sustini se ne treba cimati, osim ako baterija traje duze.
Mada, ja ionako planiram skoriji prelazak na Mpx 220, provalio sam da nemam zivaca za cimanja sa baterijom kada sam cesce van kuce...

mislis da na MPx220 duze traje jedno punjenje baterije?
BT, kamerica, spoljni ekran u boji, jaci CPU...meni se cini da im baterije podjednako traju bez obzira na to sto MPx220 ima bateriju veceg kapaciteta (mozda kod MPx220 izvuce dan vise)

Citat sa HowardForuma:
anyone notice that they cannot access the SD card once they upgrade? i installed Resco explorer, and i can no longer see the card. anyone else see this? sucks if we lose external card use in this process.

yep... now the sd is part of the rom... so... no hotswap... but its worth it, WM 5.0 rocks

how do I edit the operator´s name???? with wm 5 only appears numebers...
Ne znam za vas, ali za mene je ovo dovoljan razlog da ne budzim mpx200 dalje od WM2003.
Svako ima svoje misljenje, ali meni treba t-e-l-e-f-o-n, tek onda smartphone, a windows 2003 mi je sasvim dovoljan u te svrhe. Ovoliku karticu sam uzeo da bih imao mesta za raznorazne stvari na telefonu, ali i kao flash drive za komp (a to je jako cesto). Necu da kupujem drugu koja bi mi stajala u telefonu, samo da bih imao famozni WM2005. Jako mi je zgodno da ponesem USB card-reader velicine obicnog flasha, pa kad mi zatreba flash, samo izvadim karticu iz telefona, bez da moram da ga ugasim. Ubijam dve muve jednim udarcem, i sa prakticnog i sa cenovnog aspekta. Takodje, kopiranje materijala preko USB 1.0 porta koji telefon ima, je napor samo tako, pogotovu ako je nesto vece u pitanju (muzika, film), a da ne spominjem da se telefon ne vidi na racunarima bez Active Synca 4.0+ (za wm2005) i da treba nositi kabl radi prikljucivanja.

BTW, ovo je zanimljiva slika:

24.jpg

Kako uopste ima ove vrednosti, ako WM2005 napuni celu memoriju telefona + deo kartice?

Poslednja izmena:
ja ga nocas skinuh i instalirah...

koliko sam do sada primetio, manje trosi bateriju...
e sad ima par mana koje me jako nerviraju, npr da nece da mi pali svetlo na tastaturi...
programe jos nisam instalirao, sad cu pa veceras javljam utiske...

sve u svemu, za sad mi se mnogo vise svidja od 03ke...

@razbojnick mozda je to memorija kartice ako kartica od 1gb

@momsab: Ne mislim nego znam da traje duze, a meni taj jedan dan mnogo znaci. A mislim i da posle 220-ke duze vreme necu menjati telefon, al ajd da ga ne ureknem...

A ono jeste memorija kartice, posto je sada fon smatra internom. Zato ni nije moguc Hot Swap, mada ne znam kako je brzina fona veca ako je sada memorija u sustini much slower!

Nego, videste li vi koliko je u poslednje vreme Mpx200 u oglasima, a ja kad sam trazio nigde jednog jedinog!

Hmm, thanks na info-u, ali vise je bilo retoricko pitanje, mada malo lose sastavljeno :D
Htedoh da kazem da se bas dosta prodaju u poslednje vreme, malo malo pa neki Mpx na Mobilnom svetu

RazbojNick je napisao(la):
??? mislio sam na 3. i 4. stavku na slici.

OS popunjava ROM i deo kartice, a ne Storage memoriju!
Zato i dalje telefon ima nesto od svoje interne memorije!
Inace ako se dobro secam ROM na mpx200 je 32Mb dok je na mp220 64 mb!

Pokusao sam danas da instaliram WM2005, medjutim po zavrsenoj instalaciji, fon je "umro". Ne mogu da ga upalim, ne mogu ni da flesujem na stariji Windows, jer ga MUW vise ne registruje. Da li neko zna resenje ovog problema? :crash:

nidza je napisao(la):
Da li se mogu instalirati postojeći programi za wm2003 i 2002?
Mislio sam da ce to nidza prvi da proba :)
@pochetnik: ne umire mpx200 tek tako lako.Koji si updater koristio?(probaj najnoviji offline za mpx220/230/200).Kako je crko?Znas da posle master reseta(instalacije)moras da cekas i do 30 min(u zavisnosti od SD kartice).Jesi li siguran da si sve odradio po upustvu?

Poslednja izmena:
meni nikako ne polazi za rukom da ga sinhronizujem sa notebookom.
tj mogu da insrtaliram programe pomocu active synca ali ne mogu da prebacim contakte i kalendar...
ima li jos ko ovakav probl???

naravno instalirao sam activesync 4.0 i sa njime odbija saradnju. sad skidam 4.1 pa cu da vidim

Nazad
Vrh Dno