Šta je novo?

wirelles ADSL

joca22

Cenjen
Učlanjen(a)
05.10.2010
Poena
159
Narode instalirao sam Kbuntu (10.10), i sve mi izgleda super i zadovoljan sam kako to sve izgleda i radi ali mi je jedna stvar prilično splasnula moje oduševljenje a to je nikako mi ne polazi za rukom da se konektujem (wirelles-om) na moj adsl ruter (EchoLife HG520c). Ušao sam u podešavanja mreže (u sistemskim setovanjima), tab "wirelless" skenirao i mreže se vide pa i moja ali ne umem da podesim da se konektujem na moj ruter. Pomagajte ako jer ako ne budem moga sa Kbuntuom na net nema svrhe ni da ga ostavim na kompu.
Hvala!:mad:

Proveri da li ti je na ruteru podešeno da ga drugi uređaji mogu videti. Možda je stavljeno da se ne može pronaći skeniranjem, pa ili to podesi na ruteru, ili u Linux-u kucaj naziv svog rutera. šifru za pristup i onda ga ne moraš tražiti skenom.

Da li ti radi uopste wifi kartica ? To jest da li je prepoznata ?

Vidiš, to nisam gledao. Win 7 je odmah prepozna i radi ko sat, a ovde je ne mogu ni naći verovatno zbog svog slabog poznavanja ovog distro.

Brate kod mene na kubuntu mi je odmah prepoznao wifi karticu na laptopu.... i na jos nekoliko masina kojima sam instalirao ovo cudo... pogledaj dal ti je wifi kartica na ENABLE...

Vidiš, to nisam gledao. Win 7 je odmah prepozna i radi ko sat, a ovde je ne mogu ni naći verovatno zbog svog slabog poznavanja ovog distro.

Na svi distroima je isto :)

Kod:
# lspci | grep -i wireless
03:00.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 5100 AGN [Shiloh] Network Connection

Evo kako je kod mene na lap top-u. Pa uradi istu komandu pa vidi sta je ispalo.

....tab "wirelless" skenirao i mreže se vide pa i moja ali ne umem da podesim ....

covek definitivno nema problem sa adapterom. ili imas neki problem sa WEP/WAP zastitom ili si mozda podesavao MAC filtering na modemu?

Ne moze da bude MAC filtering jer na istoj masini radi sve pod Win-om, ja sam isao na to da nadjemo tacnu oznaku kartice pa protrcimo kroz logove da vidimo sta se tamo desava i "dje ba zapelo" :)

Narode sve sam pokušao i što ste rekli i što sam još naša na netu ali nije išlo pa sam batalio i vratio Ubuntu 10.10 i sve radi kada budem imao više vremena i živaca probaću opet. U svakom slučaju Hvala na savetima i zapažanjima.
Pozdrav !

Koji sistem zastite imas? Neki stariji wep ili WPA stuff? Ako je WEP u pitanju, mozes da se oslonis na alate sa komandne linije (iwconfig i iwlist), i da detaljno vidis sta i gde zapinje. .Naravno moras da prethodno iskljucis NetworkManager i koristis "network".. Za mene nikada nisu lepo radili programi za podesavanje iz grafickog okruzenja..

Vrh Dno