Šta je novo?

Wireless

lugonja

Čuven
Učlanjen(a)
27.05.2002
Poena
619
Kako sljaka wireless internet, 1 provider kod mene oce da uvede, njihov glavni server je sada 10mb/sec, spremljen za wireless, to ce se valjda rasporediti na korisnike, dobro, oprema za ovaj tip neta nije jeftina, ali placanje opet po utrosku [njesra], ali ako se koristi za igranje i povremeni download moze biti zanimljivo, kazu da je brzina neogranicena, samo zavisi od servera sa kojeg se skidaju podaci [e ovo mi nije jasno, ja pitao koliki je max po korisniku, ono 128, 256 ili 512, oni mi rekose ono], sa vi mislite o tome, i jel bolji cable ili wireless [cable kod mene niko ne uvodi za sad]...Aj u zdravlje:D

ocigledan primer neinformisanosti....( "oprema za ovaj tip neta nije jeftina" ...)
koristi search...

Dark Angel je napisao(la):
ocigledan primer neinformisanosti....( "oprema za ovaj tip neta nije jeftina" ...)
koristi search...

A es ti negde u threadu procitao da sam ja rekao da je oprema jeftina, znam da je skupa, ali nema veze, ocu da znam isplati li se to po brzini ili ne, i jel bolji cable ili wireless...

imam ja AP ( koji radi kao i kao clijent ) ako ocesh kupis javi se na prv
dajem povoljno :)

Born2Kill je napisao(la):
imam ja AP ( koji radi kao i kao clijent ) ako ocesh kupis javi se na prv
dajem povoljno :)

Ma sad si mi sve objasnio [AP...], jos moj provider nije zavrsio sa tom mrezom tako da ne znam ni sta treba, zato pitam vas... :d

aha pa ono od prevelike zelje da udomim moj AP ( Access point ) pa nisam ni citao
reci mi samo o kom provajderu je rec ...
pa i zavisi za koju se kombinaciju odlucis sta oni nude ...
to ti najvise zavisi od provajdera ...

Born2Kill je napisao(la):
aha pa ono od prevelike zelje da udomim moj AP ( Access point ) pa nisam ni citao
reci mi samo o kom provajderu je rec ...
pa i zavisi za koju se kombinaciju odlucis sta oni nude ...
to ti najvise zavisi od provajdera ...

Ma odugovlace mnogo, mreza je trebala da pocne sa radom jos pre nekog vremena, provider je ABSOLUTOK, inace je u Lazarevcu, smorio me 56k mnogo, nije ni za potpalu...:D

Kao sto rekoh ... nowbie... koristi search !

Cccc... Izgleda da je i to komplikovano za njega.... A toliko se pricalo o tome... :(
Inace bice FLAT rate i to 64k 25€ i 128kb 45€.
Mada postoji sansa da ce se postaviti i Wireless lokalna mreza sa serverima za igranje i SHARE fajlovima, ali mislim da ce to biti 30€ i 50€, sa sve internetom.

Poslednja izmena:
pTomic je napisao(la):
Cccc... Izgleda da je i to komplikovano za njega.... A toliko se pricalo o tome... :(
Inace bice FLAT rate i to 64k 25€ i 128kb 45€.
Mada postoji sansa da ce se postaviti i Wireless lokalna mreza sa serverima za igranje i SHARE fajlovima, ali mislim da ce to biti 30€ i 50€, sa sve internetom.

A ti si iz Lazarevca, kul, e sad mnogo oni seru za cenu, ustvari za 64k i nije lose, ali bi bolje bilo nesto brze, al to vremenom...a mozda ce neka od ovih nasih bangavih cable ludaka da pusti cable internet, ko zna... :d

lugonja je napisao(la):
A ti si iz Lazarevca, kul, e sad mnogo oni seru za cenu, ustvari za 64k i nije lose, ali bi bolje bilo nesto brze, al to vremenom...a mozda ce neka od ovih nasih bangavih cable ludaka da pusti cable internet, ko zna... :d
Sto se tice "bangavih ludaka" kako ih ti nazva tesko da ce biti ista od cable neta-a, jer niko od njih ne zna kako da dobaci do NADprovajdera. Za to je vec potrebna ozbiljnija oprema. Cak i jedan SBB ili Telekom nisu stavili svuda po BGD-u. To sto je 25€ za 64kb to nije skupo. Medjutim moze se desiti da ja sa jos nekim drugarima "razvucem" mrezu po Lazarevcu, tako da ce biti i kopiranja filmova sa harda na hard i igranja u mrezi, plus InterNET... Ali otom potom....

pTomic je napisao(la):
Sto se tice "bangavih ludaka" kako ih ti nazva tesko da ce biti ista od cable neta-a, jer niko od njih ne zna kako da dobaci do NADprovajdera. Za to je vec potrebna ozbiljnija oprema. Cak i jedan SBB ili Telekom nisu stavili svuda po BGD-u. To sto je 25€ za 64kb to nije skupo. Medjutim moze se desiti da ja sa jos nekim drugarima "razvucem" mrezu po Lazarevcu, tako da ce biti i kopiranja filmova sa harda na hard i igranja u mrezi, plus InterNET... Ali otom potom....

Ma ok, 64k nije skup, bas je taman, ali vec 128...
E bas bi voleo da znam koliko su skupi ti opticki kablovi kad se svi cable provideri vade na to da su skupi, pa onda ne mozemo mi da uvodimo, kad nam Vlada propise onda cemo da menjamo, budale...
A gde ce biti antena za Wireless, pretpostavljam na Visu, ili mozda gresim? :)

Absolutova na Hotelu Vis, a za ove ostale AP cemo da vidimo.

pTomic je napisao(la):
Absolutova na Hotelu Vis, a za ove ostale AP cemo da vidimo.

Mozda na Sportskom Centru, bilo koja gradjevina, a da je na visini...na koliko metara moze da radi wireless [npr. antena korisnika i absolutova antena?]

Nisam ih pitao koju su antenu stavili, ali mislim da ce sigurno raditi u krugu od 1Km vazdusnom linijom.

Poslednja izmena:
pTomic je napisao(la):
Nisam ih pitao koju su antenu stavili, ali mislim da ce sigurno raditi u krugu od 1Km vazdusnom linijom.

OK, to znam, a jesi li ih pitao kad misle da to puste u rad, da li ovog milenijuma ili sledeceg...stvarno nema smisla vise, ja sam ih pitao jos odavno i tad je trebalo da krenu sa netom... :trust:

Vrh Dno