Šta je novo?

Wireless u Sapcu (zainteresovani)

bSecurity

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2002
Poena
660
Uskoro treba da krene nova Wireless mreza u Sapcu. Mreza ce imati izlaz ka internetu a primarno ce biti razmena fajlova izmedju korisnika, servera sa novitetima filmova, muzike, programa...itd

Servisi:

- Jabber server
- DC++ Hub server
- Mail server
- Ftp server
- Teamspeak
- Game serveri

Lokacije na koje treba da postavimo opremu jos nisu utvrdjene pa svi koji su zgradama i zainteresovani su za mrezu neka nam se jave na dole navedeni mail kako bi se dogovrili oko postavljanja opreme.

Svi zainteresovani mogu da se jave na mail [email protected]

Wireless je krenuo sa radom i trenutno je test period do 01.07.2005 godine

Servisi:

- Jabber server
- DC++ Hub server
- Mail server
- Ftp server
- Teamspeak
- Game serveri

Zahvaljujemo se Vlatku iz ReinkJet-a na pomoci.

Sve informacije za pristup mozete dobiti na mail [email protected]

Ima li vas u Majuru?

Trenutno imam samo jednu pristupnu tacku i to na zorkinom soliteru.

Test period traje do 01.07.2005 godine.

Pristupna tacka: Zorkin Soliter

Parametri za pristup:

IP: 100.1.0.100-149
Subnet: 255.255.255.0
Gateway: 100.1.0.5
DNS: 212.62.32.1
SSID: daniel

Koje marke ti je oprema, konkretno interesuje me AP koji je ?

AP je Linksys Wrt54GS

Poslednja izmena:
Tesko ce biti korisnika pored gromneta koji ima ekstra cene i nema ogranicenje protoka u lokalu.

ima li ili da li ce biti jos koji AP sem na zorkinom soliteru?

zasto si uzeo linksys koji sem nalepnice cisco nije video nista od cisco-a, bolje d-link neki da si nasao

Nitro_Acid je napisao(la):
ali gromnet bar nama u majuru radi ocajno

Zato kod nas juriiii pa se saplete :d

Racunaj da ce uskoro da i SBB krene sa svojom internet ponudom a treba i ADSL moduli da stignu u telekom ako nisu vec

Nego,malo off-topic,zgrada mi je na 70 metara od Zorkinog solitera,ali nemam opticku vidljivost zbog zgrade preko puta. Ljudi iz GromNet-a su mi izmerili neki "signalcic" na terasi i misle da bi sa nekom malo jacom antenom moglo sve da radi OK. Jel stvarno moze da radi bez direktne vidljivosti sa AP-om?

Moze ovo znam iz iskustva, jel drug zivi iza dve zgrade (moje i jos jedne) i onda sa flat antenom ima ok signal. Od AP-a je udaljen oko 300m a signal koliko smo gledali prolazi kroz cosak jedne zgrade (2 zida) i kroz celu moju zgradu (8 zidova), sto mu dodje da signal prolazi kroz 10 zidova. Kada smo otisli kod njega da vidimo dali se vidi AP skenjali smo se, ali nam je gazda provajdera (dobar prijatelj) izasao u susret i dao nam svu potrebnu opremu da probamo da uhvatimo signal. Prvo smo planirali da stavimo AP gore na susednu zgradu, ali kao ajde da probamo, kad ono radi. :D

Kolika vam je bila jacina signala koji ste izmerili? Tipa-slab,srednji,jak?

Pa imamo Ovislinov AP, a signal level sa AP-a na koji se kaci je 86%, a od njega nsmo ni merili, posto neznamo kako da izmrimo sa AP-om :D

Ma nema veze,instaliracu pa ce valjda biti dobro. P.S. Neo,nema te nesto na mom forumu.

Koja je napisao(la):
Racunaj da ce uskoro da i SBB krene sa svojom internet ponudom a treba i ADSL moduli da stignu u telekom ako nisu vec
Mora da se salis!!! Pa SBB nece poceti sa net-om do sledece godine, a i kad pocne trebace im jos pola godine da ti uvedu, jos ce uvodjenje biti preskupo i ako ti nesto ne bude radilo, mozes samo da kukas jer ti nece brzo to popraviti, jer ih, ako si malo procesljao po SBB forumu, malo zabole k**ac za korisnike. A ADSL jos nije posteno krenuo u NS i Nisu koji su dva najveca grada posle BG a sad ce u Sapcu. A ikad uvedu ADSL ko ce da ti ga obezbedi. Od provajdera u Sapcu imas samo PTT, jer cisto sumnjam da ce svi provajderi da se polome da zakupljuju linije u Sapcu, citaj ne isplati se.

Vrh Dno