Šta je novo?

wireless u 29og novembra

vladabgd

Čuven
Učlanjen(a)
19.11.2004
Poena
620
eh ovako... prvo izvinjenje svima koji ce eventualno dobiti ospe jer stvarno ima previshe tema o wifi-u do sad i mozda cu neka pitanja ponoviti ali ipak mi treba konkretno za jednu lokaciju...

lokacija je ugao 29. novembra (ili po novom despota stefana) i takovske (ktitor je tu bio ranije na coshku). prozor mi gleda u pravcu 29og. levo imam pogled do takovske a desno paa recimo jedno 60ak stepeni od 29og. prilichno sam visoko (10. sprat) i nishta mi skoro ne zaklanja pogled.
eh sad zna li neko neki AP na koji bi mogao da se nakachim odatle ?

pretpostvljam da mi treba neka usmerena antena ali koja ? (chitao sam davno neke guideove o pravljenju kantene ali ima li sad neshto elegantnije ? ili se mozda ipak mnogo vishe isplati praviti sam antenu ? ) koliki je max domet za wifi (ali sa nekom normalnom opremom a ne nekim spec budzevinama tipa satdish plus neke dzidza-bidze :) ) ? koliko sme da bude dug kabl od antene do kartice ? znam da signal drastichno slabi sa duzinom ali koliko je to otprilike ? i koja je naj radnja za kupovinu svih tih stvarchicha potrebnih za wifi (tj za samu antenu i kabl. za karticu cu se snaci vec) ?

eto to je to valjda... hvala svima unapred

edit: sad gledam pa mozda bi ovaj topic pre trebalo ovde http://benchmark.co.yu/forum/forumdisplay.php?f=25 da stoji... *** izvinjenje modovima :)

Poslednja izmena:
Koliko kapiram po tvom opisu, ti nemas pogled prema Ruzveltovoj, vec prema 29.-om. Da li ima neki AP u blizini, pojma nemam. Ali ako bi se popeo na krov i ako bi ugledao zgradu u Dimitrija Tucovica 24 (pored Ruzveltove), mogao bi da dohvatis AP Maksneta. To mozes videti i na www.maksnet.org/mapa.html ili ovde. O Maksnetu se dosta pricalo na ovom forumu, tako da pretpostavljam da bi vredelo da se malo "otvoris" za jedan AP koji bi montirao na vrhu svoje zgrade (naravno, samo ako imas opticku vidljivost) a siguran sam da bi ti Marko izasao u susret oko saveta i sl.

A nije ni mnogo daleko. Po PlanuPlus, ima oko 1k400m :D

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Prilozi

• MaksnetDimTuovica24.gif
    MaksnetDimTuovica24.gif
    44.9 KB · Pregleda: 45
huh gledao sam vec maksnetove ap-ove i sa prozora ne vidim nijedan osim onih na novobeogradskoj strani (jednostavno svi maksnetovi ap-ovi sa ove strane reke su mi "iza ledja") a od njih mi je najblizi onaj u bloku 23 ali i on je (bar ja mislim) previshe daleko...

kizo hvala u svakom sluchaju ali nadam se da ce se neko javiti sa predlogom za neki blizi ap :)

Nazad
Vrh Dno