Šta je novo?

Wireless Stara Karaburma, moja avantura ...

fanatic

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
619
Evo ovako, da krenem od pocetka. 2001 godine kupim NOV stan na staroj karaburmi (tacno preko puta Beograd Puta). Naravno zgrada nema telefon, jedva iskopam neku vezu za PCM i dobijem fixni, NET se kaci na 28.8 itd ... Znaci vreme je za alternativu. ADSL otpada posto sam na PCM, Kablovski net otpada posto je IKOM. Jedino jos ostaje Wireless. E sada, procesljam malo postove po raznim forumima, pogledam sta ko nudi od usluga, gde ima neka pristupna tacka za Karaburmu i nadjem dva provajdera KBC Net i TEHNICOM. Posto sam od TEHNICOM ovog repetitora (ili sta vec) na samo 50-ak metara, i jos sam na zadnjem spratu i imam izlaz na krov, vidim ih ko na dlanu. Signal mi je 78% ! Odem sav srecan u Tehnicom, platim sledece: 1500 otvaranje naloga i 1800 dinara 256 flat cini mi se ili 128. Dodjem kuci, dodju ljudi sa opremom (nisu iz tehnicoma) sve nameste i jedno VELIKO NISTA. Nikako nisam uspeo da se povezem, zvao sam milion puta tehnicku podrsku, ljudi su bili skroz ljubazni, pokusavali su svasta ali ne ide ... NA kraju su mi rekli da vratim tu opremu (PLANET) i da kupim neku drugu da je sigurno tu problem. Onda zovnem ljude iz KBC net-a, signal nekih siromasnih 18%, ali sve proradi iz prve, flat 128 je 1500 dinara i eto.

Morao sam ovo da postujem. Mozda nekom i zatreba, a ne skodi sigurno ... :eyebrows:

dobro je da imas neku alternativu. ja sam ispod tebe, odmah iza stadiona i nikako ne mogu da vidim ni jedan ap. kablovski je ikom. a centrala je stara analogna i jos sam dvojnik. :( ostalo mi je samo da se nadam zameni centrale.

Poslednja izmena:
Ja sam u Jahorinskoj isto na 50 metara od tog Tehnicomovog repetitora. Imam čistu liniju i Sezamu sam platio za ADSL u martu prošle godine. Bežični nisam ni pokušavaj jer mi je dosta ljudi reklo da ću samo da se nerviiram. Trenutno plaćam 30 evra za 1000kbps preko satelita.
Imam neke informacije da će Karaburmu početi da rade od maja meseca.
Od kuće gde stanujem do Terazija ima 3,5 kilometra, ali je ova Karaburma žešća rupa u gradu.

ma vec su poceli da rade karaburmu. sestra koja je na novoj karaburmi kod okretnice 16, 23... vec ima novu centralu (329...), drugar koji je kod stare okretnice u danteovoj isto dobio skoro novu centralu (277...), a i kod mene iza ofk stadiona masa ljudi ima nove linije (275...). a mene zaboravili, jos uvek sam na staroj. :( izgleda da je pola centrale dunav digitalizovano a pola nije. bas me zanima sta se desava sa tom centralom. pokusao sam i da trazim novu isdn liniju ali nista, ladno me odbili. a po nekoj prici isdn nije problem dobiti sada. bedak.

"Od kuće gde stanujem do Terazija ima 3,5 kilometra, ali je ova Karaburma žešća rupa u gradu."

Za ovo si skroz u pravu. Sve sto ima veze sa nekom tehnikom ovde ne radi. Evo, covek jos uvek ima staru centralu. Katastrofa.

Telefonska bandera mi je u dvorištu, treba da vidite na šta liči kutija na banderi.

e moram da se nadovezem

Stanujem verovatno negde blizu fanatica posto mi je taj tehnicomov AP na cosku na 150m i moram priznati dobro mi je dosao info da se ne trudim da motam tehnicom.
LM ja pokusavam sa SBB-om. Sa laptopom hvatam signal sa prozora znaci sa antenom bi trebalo da radi perfektno. Jel ima neko iskustva sa SBB wirelessom na karaburmi?

@fanatic
ako smo negde blizu a meni ovo prosljaka kako treba mozemo da se dogovorimo preko lana da ides preko mene na net. ja i onako imam 2 kompa + 2 laptopa bice mesta u switchu za jos jedno cheljade :d naravno da se ucepis za pretplatu i :type: :type: :type: vozi :banana: e pozdrav moram da radim :wall: .

s' postovanjem JA :smoke:

Ja sam u Bata Lakinoj ulici. Ti ? Reci mi gde hvatas SBB ? Meni je ceo AP na krovu i spusteni kablovi direktno u mreznu i radi sve u 16.

Pozdrav komshije :)
Ja sam u milice jankovic ulici [odprilike velika matora crvena zgrada], negde oko 50-tak metara od batalakine. Imao sam tehnicom wireless jedno vreme i loshe je shljakao. Ikom kablovska se nije podrazumevala, centrala je imala pcm. Tehnikom prema prichi ortaka koji stanuje na novoj karaburmi radi sad savrsheno, jer su slovenci [sinfonika] zamenili opremu i pustili jachi link. Poshto je vecina korisnika sa stare karaburme nakacheno na dunav centralu postoji mogucnost za adsl. Podnesite zahtev za skidanje pcm-a i odprilike u rasponu od mesec dana do 3 meseca docice vam majstor (vodjen iskustvom sebe i nekoliko ortaka koji su imali problem sa pcm). Tehnikom ti moze doci kao alternativa dok ne stigne adsl.

Hvala. Meni wireless sada radi ok preko KBC-a, a krivo mi je sto nije uspevalo preko TEHNICOM-a jer sam imao odlican signal. Videcu nesto za taj zahtev za PCM. Ovde kod mene nije bilo nikakve druge solucije za telefon sem PCM-a pa ce valjda piti vodu to da ga skinu i daju mi adsl. Reci mi koliki ti je download na adsl-u ?

26kb zakucano na torrentu, http i p2p

izvinite na kasnjenju sa odgovorom.

Ja sam u pljesevickoj. Na 2 spratu sam i sa prozora vidim celu karaburmu. Tako da hvatam signal SBB-a. Za technikom bih morao da kupujem AP jer je on na drugoj strani pa ga ne vidim sa prozora nego moram na krov da stavljam antenu. I sad sam u velikoj dilemi.
- Dali da pucam pare za wireless opremu i kod kog provajdera da uplatim jer od njega zavisi koja oprema? :zgran: :zgran:

- tih prica ADSL na karaburmi sam se naslusao. Ja npr nisam na PCM-u al sam na analognoj centrali kao i pola karaburme ali telekom nema opremu :wall: :wall: :wall: al opet eto kopka me mozda sad stvarno hoce da uvedu pa da sacekam sa wirelessom?

i eto? sta da vam kazem. fu*king karaburma. Elem bata lukinu nisam uspeo da nadjem u planplusu. gde je ta ulica???

s' postovanjem JA
:smoke:

Možda ima nade za ovaj kraj, ja sam u Jahorinskoj. Pre neki dan su ljudi iz SBB-a bili u Marijane Gregoran i potpisivali ugovore sa zainteresovanim, iako je u tom kraju IKOM. Ako Bog da eto nam kablovkog interneta.

kamo lepe srece da je tako. Zivite u kraju pa znate da je tu dom za stare. E ja zivim prekoputa :S: :S: :S: i mislim sta reci. Znas kad cu njih da ubedim da promene providera za kablovsku. NIKAD pa ni onda. bre napravila mi baba iznad mene haos zvala pandure i neznam ti ni ja sta zbog rodjendanske zurke. (da ne napominjem da sam prijavio skupstini stanara 7 dana u napred da slavim rodjendan i na kraju i policiji sam sam prijavio i lepo rekao baba je histericna i samo ona se protivi). Moj spas je u wirelessu ili adsl-u samo jos da stignem do jednog od ta dva. E odo da se nerviram :wall: :wall: :wall:

s' postovanjem JA :smoke:

SBB Wireless se tesko dobija, ja sam mislio da su oni profi a ono isti k ko ikom, popunjavao sam i formular na sajtu za pristup i zvao vise puta njihov tzv. call centar, riba mi rekla da je kolega koji radi wireless jako zauzet i da nema sanse da ga dobijem !?

Inace, tzv. digitalizaciju sprovode na taj nacin sto centralu prebace na tonsko, dodaju dvojku i prebace te na PCM, da ne verujes, sljam

Poslednja izmena:
Blade Runner je napisao(la):
Inace, tzv. digitalizaciju sprovode na taj nacin sto centralu prebace na tonsko, dodaju dvojku i prebace te na PCM, da ne verujes, sljam
Pa šta si ti drugo očekivao. Ako u tvojoj zgradi nema dovoljno parica, sledi ti PCM. Nije valjda da se neko nada da će stanje na Karaburmi da se popravi u neko dogledno vreme, jednostavno nije interesantno za ulaganje.

Cao

ja sam na pocetku danteove na mapi SBB pristupna tacka je negde izmedju stadio na i o. skole, u zoni sam koja valjda dobro pokrivena. Uzimao sam od drugara laptop ali nije uhvatio signal koja oprema bi mi pomogla.

Hvala

merlin je napisao(la):
Pa šta si ti drugo očekivao...

Znaci tvoja tajna uspeha je u "presavi se, cuti i trpi ..." vidis, zbog takvih se sve to i radi, zato im se i moze da trpaju PCM neukom narodu, steta :(

Meni je naravno riknula oprema koju mi je prodao KBC net, pa sam bez neta od cetvrtka. Zvao sam ih milion puta ali su mi rekli da im Ja nisam prioritet (ko me j.be), a kvar su mi detektovali preko telefona. Zvao sam ih cetiri dana,, ali nista, i kada sam im pripretio i trazio novac nazad (iako nisam znao sta sa parama jer nemam alternativu) javio se momak koji mi je i instalirao opremu i sav zbunjen rekao da ce da dodje da vrati pare i skine sve sto je stavio. Eto. Za sada, nema neta, za kasnije cu javiti.

P.S. Sve je radilo fino dok je radilo ...

Blade Runner je napisao(la):
Znaci tvoja tajna uspeha je u "presavi se, cuti i trpi ..." vidis, zbog takvih se sve to i radi, zato im se i moze da trpaju PCM neukom narodu, steta :(
Šta si ti neki veliki mislilac što pljuješ po Telekomu. Ne verujem da iko ima pozitivno mišljenje o njima, i ako su negde ispljuvani onda je to na ovom forumu, ali to ne rešava problem. Šta ti misliš da je meni drago što svakog meseca dajem 30 evra za satelitski internet. Ljudi misle kad pređu na digitalnu centralu da su se rešili muka, ali očigledno nije tako u većini slučajeva. Što bi naš narog reko mož da bidne ne mora da znači.

Vrh Dno