Evo ovako, da krenem od pocetka. 2001 godine kupim NOV stan na staroj karaburmi (tacno preko puta Beograd Puta). Naravno zgrada nema telefon, jedva iskopam neku vezu za PCM i dobijem fixni, NET se kaci na 28.8 itd ... Znaci vreme je za alternativu. ADSL otpada posto sam na PCM, Kablovski net otpada posto je IKOM. Jedino jos ostaje Wireless. E sada, procesljam malo postove po raznim forumima, pogledam sta ko nudi od usluga, gde ima neka pristupna tacka za Karaburmu i nadjem dva provajdera KBC Net i TEHNICOM. Posto sam od TEHNICOM ovog repetitora (ili sta vec) na samo 50-ak metara, i jos sam na zadnjem spratu i imam izlaz na krov, vidim ih ko na dlanu. Signal mi je 78% ! Odem sav srecan u Tehnicom, platim sledece: 1500 otvaranje naloga i 1800 dinara 256 flat cini mi se ili 128. Dodjem kuci, dodju ljudi sa opremom (nisu iz tehnicoma) sve nameste i jedno VELIKO NISTA. Nikako nisam uspeo da se povezem, zvao sam milion puta tehnicku podrsku, ljudi su bili skroz ljubazni, pokusavali su svasta ali ne ide ... NA kraju su mi rekli da vratim tu opremu (PLANET) i da kupim neku drugu da je sigurno tu problem. Onda zovnem ljude iz KBC net-a, signal nekih siromasnih 18%, ali sve proradi iz prve, flat 128 je 1500 dinara i eto.
Morao sam ovo da postujem. Mozda nekom i zatreba, a ne skodi sigurno ... :eyebrows:
Morao sam ovo da postujem. Mozda nekom i zatreba, a ne skodi sigurno ... :eyebrows: