Šta je novo?

wireless printer server

mipko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.02.2002
Poena
705
dajte neku preporuku

pozd
Mipko

koji su ti zahtevi, d link ima zanimljivih modela trenutno u Pakomu ima samo model G-310 ali mu je mana sto ima samo 1 usb port, ja sam radio sa g-321 modelom koji ima 2x usb i 1x paralel portove.Imao sam povremeno problema ali se sve resilo kad sam updateovao firmware.
Mislim da ima da se kupi kod nekog drugog dobavljaca, potrazi ako se odlucis.
Konfigurisao sam ga preko LPR protokola tako sto portovima dajem imena npr usb1,usb2, lpt i posle na racunarima ga dodajes na osnovu ip adrese i imena porta.

Poslednja izmena:
hvala na savetima.
meni je to za kucnu upotrebu - jedan stampac, fora je sto zelim da bude nezavisan od kompova i mobilan da mogu da ga premestam po stanu.
Posto sam za sada prezadovoljan sa linksysovim bezicnim routerom, mislio sam da uzmem i njihov wireless print server. A razmisljao sam i o D-Linku.

kako god, no neznam koliko ti je to isplativa varijanta posto treba odvojiti 100-tinak evra da kupis neki, no ako lova nije problem onda ok.
kod ovih jednoportnih ti ne treba podrska za lpr protokol, konfiguracija je jednostavnija,pa posto ti zavrsava posao kupi njega. Video sam pre nekih 10-tak dana da je lik prodavao na pc berzi neki print server, cini mi se da je bio wireless, prolistaj oglase ako ti odgovara ustedeces lovu.

Ima i Edimax WiFi/USB2 print server (dvosmerni, podržava i skenere) za ispod 90e, a kombinovani paralel + 2xUSB2 za oko 115e

kakav je Edimax ? imas li iskustva sa njime?
Pitam ovo jer sam se pre par godina jako zeznuo sa D-Linkom i od tada zapitkujem do besvesti :(

Nisam čuo za iskustva, tek počela da ih uvozi jedna domaća firma, ali ima baš puno modela print servera...

Odes na sajt proizvodjaca i obavezno proveri compatibility list, posto na nekim modelima ne rade pojedini stampaci.

Nazad
Vrh Dno