Šta je novo?

Wireless | PPPoE i PPTP konekcija?!

maremas

Slavan
Učlanjen(a)
28.09.2006
Poena
395
Moja oprema  
Monitor
BenQ ZOWIE RL2755T
Miš & tastatura
Logitech M280 i K400 Plus
Laptop
Asus N750J
Mobilni telefon
Pixel 6a
Pristup internetu
  1. Optički internet
Provajder je na sajt okacio ovo obavestenje (KBCNET)

26. 11. 2007
Molimo Korisnike da u na svojim racunarima i ruterima kreiraju novu PPPoE konekciju. Uputstvo za kreiranje konekcije se nalazi u sekciji UPUTSTVA.

Kreirao sam tu PPPOE konekciju a PPTP konekciju nisam obrisao a i dalje idem preko nje a ne preko PPPOE i ne razumem koja je razlika i sta je bolje, zasto su na sajtu uopste trazili da se prebacimo na PPPOE... E sada sta me buni, kad se konektujem sa PPPOE i odem da izmerim brzinu izmerimi od 350 do 500 Kb/s za download i oko 250 KB/s za upload a kad odem sa PPTP bude mi normalno oko 250/120 jer imam paket WADSL 256/128!

PPPOE
brzinajejm7.jpg

Ako hoće da izbace pptp onda je to redu jer je stari protokol koliko i sami kompjuteri
Zato što je stari većina uređaja i os-ova nemaju ili imaju slabu podršku za pptp

pptp nije ni star niti je podrska u OS-ovima loša. U windowsima je podržan pre pppoe protokola. Oba protokola su ppp varijante. pptp ima zanemarljivo veći overhead i potrebno mu je adresiranje za razliku od pppoe koji radi na layer-u 2. Neki wlan uređaji do nedavno nisu prodržavali pppoe pa je pptp jedina alternativa.

Poslednja izmena:
Vrh Dno