Šta je novo?

Wireless pocetnik, molim za pomoc

ceta

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2005
Poena
630
E ovako, hteo sam da umrezim bezzicno desktop, laptop i po mogucnosti i tel Iphone. Cuo sam da to moze i odem u prodavnicu i prodavac kaze da moze i proda mi wireles karticu. Ubodem karticu u slot, instalisem software i nista. Signala nema, pise Wireless conection 4 not conected. Ovo prvi put radim tako da nemam blage veze sta uraditi. Jos jedno pitanje, posto imam kablovski internet, da li ce laptop moci koristiti internet i dali ce telefon moci da se zakaci na wi fi. :wall:

Ubacio sam u slot karticu i instalirao software. Komp je prepoznao karticu ali mi pokazuje da nije konektovana. Ne mogu da dobijem nikakav signal. Neznam sta je u pitanju. Sa laptopom sam pokusao da pronadjem signal ali i on nista ne nalazi. Dole u desnom uglu gde pokazuje jacinu signala, svetli crven krstic a trebalo bida je zeleno.

Da bi umrezio ta tri uredjaja (da su sva tri u isto vreme na mrezi) treba ti Access Point.
Da bi umrezio samo 2 uredjaja u jednom trenutku potrbno ti je da ti WLAN kartice rade u ad hoc rezimu. (kako se kartica postavlja u ad hoc pronadji na googlu).

Probao sam i u ad hok rezimu ali niko nikog nevidi. Mozda je kartica neispravna?:wall:

probaj malo da menjas ip adrese ali pazi da budu u istom opsegu....

probaj malo da menjas ip adrese ali pazi da budu u istom opsegu....

Mislim da on nije ostvario ni wireless konekciju, tj. nije ni dosao do problema sa IP adresama.

@Ceta
Potrebno je da se na jednom racunaru (npr. na tom sa WiFi karticom) kreira ad-hoc wireles mreza, za pocetak bez enkripcije, da se da SSID (ime) toj mrezi i da se potom ta mreza potrazi na lap-topu. Tek kada lap-top prijavi da je "wireless network detected" moze se pristupiti njihovom konektovanju a potom i podesavanju IP adresa.

I kao sto je vec rekao Mihajlo, ad-hoc nacinom povezivanja mozes ostvariti vezu samo dva uredjaja, za prikljucivanje i iPhone-a toj mrezi neophodan je Access Point (AP)

Prilozi

• wifi1.GIF
    wifi1.GIF
    45.3 KB · Pregleda: 82
  • wifi2.GIF
    wifi2.GIF
    50.9 KB · Pregleda: 60
Nazad
Vrh Dno