Šta je novo?

Wireless na tel

Bojan Vukovic

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2009
Poena
304
Imam kablovski net na comp a zelio bih da imam i wireless na tel.Citao sam nesto po netu,kolko sam shvatio treba mi wireless ruter i komp ostaje prikljucen kablom a telefonom hvatam wireless.Moze neko da mi objasni:D

Bas tako sto si rekao.
Kupis neki wireless ruter, povezes kablovski modem na njega, a komp na wireless ruter i ukljucis wireles, i preko njega se kacis.
Nije nikakva nauka, samo ti treba jedan obican 2-2.5k wifi ruter.

hm, zavisi gde si, kuca, stan, ali ja sam recimo hvatao sa nekih 50m udaljenosti solidan net, barem za surf.

Ako si u kuci, gledaj da uzmes neki bolji, kod mene je problem sto imam podno grejanje, i ima mesta u kuci gde sprat ispod nije radio telekomov router. Od kad sam presao na usr9111 vise nema problema

Ako si u kuci, gledaj da uzmes neki bolji, kod mene je problem sto imam podno grejanje, i ima mesta u kuci gde sprat ispod nije radio telekomov router. Od kad sam presao na usr9111 vise nema problema

hteo si da kazes US Robotics da ne pomisli covek nesto drugo to usr me asocira na nesto drugo :d

U kuci sam i treba mi domet oko 20 metara.A ima li veze koji je provajder jer sam pitao u jednu prodavnicu i pitao me koji ti je internet m-tel ili t-com meni je m-tel.

Ako ne gresim m-tel i t-com su mobilni provajderi. I to nema veze sa bezicnim ruterom.

Kupis bezicni ruter od 20-30 EUR (moja preporuka TP Link ili neki bolji, Planet, Tenda i kompanija su se bar u slucajevima za koje ja znam ili lose pokazali ili su problematicni za podesavanja).

U bezicni ruter u WAN/internet port ubacis kabl koji ti inace ide u racunar, iz nekog drugog slobodnog LAN porta ubacis kabl u racunar i pristupis ruteru. Ukljucis wireless ako nije ukljucen i podesis enkripciju i neku sifru. Sifru stavis da ti "komsija" ne bi krao net i da ne dobijes neki virus koji je "komsija" zaradio ranije ;-)

Najbolje bi bilo da zamolis nekog poznanika da ti to odradi uz meze.

Vrh Dno