Šta je novo?

Periferni uređaji Wireless mis do 2500 din

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

bojanh

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.08.2008
Poena
330
Koji solidan wireless mis da kupim do 1500-2000din, najvise 2500din?
Jedino sta mi se cini okej u tom rangu je Logitech M190 za 1500din, mada se mnogo njih zali da im strada tockic u roku par meseci.
Ima li sta bolje za te pare, mozda neki A4 tech?
Upotreba surf i casual gaming, nista online.

Koristim Xiaomi Silent Mouse vec 2 godine. Imam ih 3-4 u rezervi, mada sam jedan dao bratu. Kupio sam ih baš jeftino otud nekoliko komada odmah da budem safe ako se nešto pokvari. Ali ništa se ne kvari, baterije mi traju po 2-3 meseca i koristim miš svakodnevno sa poslovnim laptopom. Bukvalno je nečujan, tj. klikovi ne smaraju i radi jako precizno i dobro. Ako ti upada u budžet a mislim da upada, i ako je dostupan - moja preporuka.

Koristim Xiaomi Silent Mouse vec 2 godine. Imam ih 3-4 u rezervi, mada sam jedan dao bratu. Kupio sam ih baš jeftino otud nekoliko komada odmah da budem safe ako se nešto pokvari. Ali ništa se ne kvari, baterije mi traju po 2-3 meseca i koristim miš svakodnevno sa poslovnim laptopom. Bukvalno je nečujan, tj. klikovi ne smaraju i radi jako precizno i dobro. Ako ti upada u budžet a mislim da upada, i ako je dostupan - moja preporuka.
I jos ima dva moda konekcije. Ja sam ovo jako dugo trazio i nisam se setio da Xiaomi ima ovaj mis. Odlicna preporuka!

Nisam ni znao za ovaj mis niti sam video da se negde preporucuje, a deluje veoma dobro gledajuci review-ove.
Jel te tockic i srednji klik sluze dobro i nakon 2 godine ?
A ovo vezano za baterije, od cega zavisi koliko ce baterija potrajati, jel od samog kvaliteta baterije ili prosto neki misevi imaju vecu potrosnju baterije?
To mi ne predstavlja nikakav problem, jer bi svejedno uzeo 2 punjiva seta baterija pa cim primetim da baterija oslabi, odmah menjam drugi set a prvi stavljam na punjac.

Nisam ni znao za ovaj mis niti sam video da se negde preporucuje, a deluje veoma dobro gledajuci review-ove.
Jel te tockic i srednji klik sluze dobro i nakon 2 godine ?
A ovo vezano za baterije, od cega zavisi koliko ce baterija potrajati, jel od samog kvaliteta baterije ili prosto neki misevi imaju vecu potrosnju baterije?
To mi ne predstavlja nikakav problem, jer bi svejedno uzeo 2 punjiva seta baterija pa cim primetim da baterija oslabi, odmah menjam drugi set a prvi stavljam na punjac.
Nikakav problem sa točkićem niti sa klikom na njemu. Baterije ne znam, ja kupim set od 20-30 komada najjeftinije za par eura i imam ih uvek.
Sto se tiče stand by na mišu, ima ga ali ali čim ga uzmeš i pomeriš on reaguje.

Deluje po svemu dobro, jedino vidim da ima DPI 1300, ja navikao na 1000, ali dobro, moze se smanjiti brzina kursora.
Pogledacu njega i M190, zavisi sta imaju u radnji na stanju, pa taman da isprobam na licu mesta.

Koliko ti je potrajao M190 pre nego su se pojavili problemi sa double klikom?
Jel te tockic sluzi i dalje dobro?
Ne mogu da otvorim taj post sto si linkovao, ali jel komplikovana ta zamena switcheva?
Gledao sam da neki cak i 1-2 kapi WD-40 podmazuju mis, samo pitanje koliko i to potraje.

Najradije bih kupio neki solidan mis da ne moram razmisljati bar 2-3 godine, pa ako i crkne nesto, kupicu isti takav...kvalitet je definitivno opao u zadnjih nekoliko godina...moj kineski Omega mis radi kao i prvog dana, samo sto je zicni i malo bucniji.

Trajao mi je skoro 3 godine prije pojave problema. Točkić pati od toga da se nakupi prašine i to se sredi čišćenjem tako da nemam problema sa točkićem.
Nije mi pomagao WD 40, a zamjena prekidača nije komplikovana. Ja nisam baš nešto vičan sa lemilicom pa sam zamijenio za 10ak minuta.
Baterija dugo traje. Preko godinu dana.
Evo slike s intervencije iz linka iznad.
IMG_20230929_192252.jpg

Poslednja izmena:
Imam ja M190 par godina. Dug vijek baterije, jedino što i on pati od double click problema. Lako se rješava ugradnjom novih svičeva sa Alija:

Trenutno na laptopu koristim ASUS mouse WT425 i zadovoljan sam i ergonomijom i funkcionalnošću. Možda uradim upgrade na ASUS MOUSE MW203
Samo da javim da sam kupio danas M190, jer nisu nista drugo ni imali u radnji (mali grad).
Generalno mi odlicno lezi u ruci, kao i prethodni mis na koga sam navikao.
Mane su mu prebucan srednji klik (imam 5-6 miseva u kuci uglavnom kineski i ovaj M190 je daleko najbucniji), ne radi lepo na malo neravnijoj podlozi (lezanje na krevetu i podloga koja stoji na jastuku pored ruke), znaci mora biti totalno ravna podloga, dok mi je prethodni kinez savrseno radio i na neravnoj podlozi.
To su 2 mane od kojih me buka srednjeg klika najvise nervira, ako ne budem izdrzao, ostavicu ga u rezervi i kupiti G305 jer je on najslicniji po velicini i obliku.
Poklopac baterije tandrce, pomera se 1mm napred nazad, nije totalno fiksan, verovatno propust pri proizvodnji.
Sve u svemu, jeftin plastikaner koji zavrsava posao, dao bi mu ocenu 5/10 ili 6/10 samo zbog uzasno glasnog srednjeg klika i lose kontrole kvaliteta...nadam se jedino da ce se razraditi vremenom i postati tisi.
Na slikama M190 deluje glomazno, a zapravo je normalne velicine, cak je ovaj moj kinez Omega malo veci i siri od njega.

Prilozi

• 20240117_105639.jpg
    20240117_105639.jpg
    279.4 KB · Pregleda: 10
  • 20240117_105646.jpg
    20240117_105646.jpg
    426.2 KB · Pregleda: 9
Vrh Dno