Šta je novo?

Wireless jeftin setup, trebaju mi uputstva...

vladoA

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2004
Poena
309
Ideja je sledeca, posto za lokaciju gde zivim nijedan wirelss provajder ne garantuje postojanje signala, a meni je dogorelo, jer nemam sansi ni za kabl ni za adsl, odlucio sam da napravim mali wireless setup, da vidim da li nesto mogu uhvatiti.

Mislio sam da prodjem sto jeftinije (nije neko logika a, posto i ovoako slabo ima signala...), i sto brze zavrsim sa tim poslom, pa ako nema nista od wirelessa, prodacu karticu, antenu, tj. opemu.

Problem je sto sam na 1. spratu a zgrada u naselju, a tesko da mogu da razvucem kablove na vise (komplikovan komsiluk), pa bi mi predlozi pomogli.

Da li uopste da pokusavam, i kako da najbrze zavrsim ovo testiranje. (znam da bi bilo lakse pozajmiti opremu, ali nemam od koga).
Ovako racunam mogu da izgubim 10-20e, a mogu da dobijem net, da se kockam ?

Svakako ces najbrze zavrsiti testiranje ako od nekoga pozajmis opremu ali ako to otpada onda ostaje samo kupovina. Probaj da nadjes preko oglasa neku polovnu karticu koja ce ti zavrsiti posao (da ne bacas previse para - sa 10e nemas sanse ni polovno da nadjes), mada ja sumljam da ces se mnogo usreciti bez pomeranja antene na vecu visinu ako si okruzen visljim objektima od tvog stana.

Netiks je do skoro davao robu na revers, tj mogao si da uzmes opremu na nedelju dana na test, pa ako ne valja da vratis i dobijes pare nazad. Ne znam da li je i dalje tako, zovi i pitaj. www.netiks.co.yu

Pogledao sam "Konza" antena trid, interesantno je, samo i ovako je sigurno jako los signala, a sa konzervom nema sansi da bi nesto uradio (mozda nekom 2x3m:)).

To za 10tak e sam pomenu ne u smislu da kupujem za 10e, vec za vece pare, to sam racunao kao neki gubitak mada ce sigurno biti veci.

Pogledacu netiks, ali mi nije jasno da li mislis da im vratim ako je neispravna ili bez obzira na ispravnost ...

Poslednja izmena:
Bez obzira, ali samo ako ti daju robu na revers, dakle moras da ih pitas. Inace, neki od provajdera nude merenje signala, uz doplatu naravno.

najjeftinije ti je da pozovesh nekog sa
laptop, pcmcia prism, i antenom da dodje malo da ''baja'' po etru
da vidi shta se prima od signala...
elem.. ako si na prvom spratu .. i nemozesh da dinesh antenu
na krov .. onda cesh zaista imati problema sa opremom..

Nazad
Vrh Dno