Šta je novo?

Wireless internet problem

crystal

Slavan
Učlanjen(a)
06.11.2007
Poena
309
Vec godinu dana koristim ovu vrstu internet pristupa.
Posedujem WLAN karticu, vezanu za stabilnu antenu na krovu koja direktno cilja u access point.
Kao sto rekoh, vec godinu dana nisam imao apsolutno nikakvih problema. Veza je brza, osoblje provajdera profesionalno i ljubazno, tako da sam potpuno zadovoljan.
Medjutim, pre 4-5 dana duvao je jak vetar i kisa ( nesto nalik na oluju), i ja sam se zabrinuo da mi ne "oduva" antenu sa krova. Medjutim, antena je ostala cvrsta i na svom mestu, ali je od te veceri internet postao znatno spor.
Istog dana sam imao i upad nekoliko desetina virusa u racunar koji su doprineli opadanju performansi sistema, pa racunam da moze i o tome da se radi.
Od brze i stabilne veze, u statusu konekcije ocitavam da je signal slab, a brzina tek oko 2mbps. Najobicnije web stranice poput google pretrazivaca otvara jako dugo, i cesto dolazi do prekida veze.
Uploadovao sam i nekoliko screenshotova, kako bi stekli sliku o cemu se radi, i dali mi neki savet ili ideju sta bi moglo da bude.

Pozdrav

Prilozi

• Capture_10.jpg
    Capture_10.jpg
    35.3 KB · Pregleda: 71
  • Capture_11.jpg
    Capture_11.jpg
    37.5 KB · Pregleda: 75
Uff sad ... Moguce je da je AP provajdera "ostecen" u toj "oluji" :) , moguce je da je tvoja antena ostecena ... Moguce je da su upravo ti virusi sto pricas krivi za to mada je to malo verovatno ... Opet najverovatnija opcija je tvoja antena / njihov AP ... Proveri kabl od antene do tebe ja sam imao probleme tog tipa licno . I takodje uveri se da se antena nije pomerila ... ponekad cak i malo pomeranje ume da znaci ... Opet pricam iz mog licnog iskustva... 3 godine sam bio na Wireless-u... Kabl>>Wireless barem u Srbiji sa nasom "tehnickom pomocu" ... Primer je ortak koji je na A...... wireless provajderu i od prvog dana ima gubitke paketa kakve hoces... posle 8 meseci su mu poslali mail da je IPAK bilo do njih i da ce srediti jer im je AP blablablalabl.... Posle godinu i kusur najzad su "sredili" stvar zamenom celokupnog AP-a ...

Poslednja izmena:
Obrati se provajderu i oni ce ti reci da li je problem do tebe ili do njih. Ako je do tebe, prvo treba proveriti da li se antena pomerila (dovoljno je koji milimetar da signal dramaticno obadne), ili je mozda usla voda u konektor.

Ako je bilo grmljavine nije iskljuceno da je stradao i wireless uredjaj.

Meni sve ovo mirise da imas vlage u konektorima ako imas konektore na krovu blizu antene dok ako ti je kabl iz jednog dela, ta opcija nije moguca. Ne verujem da je do provajdera problem, ipak oni obracaju dosta paznje na takve stvari. Pogledaj pravac, mozda ti se antena okrenula, nije ni to iskljucena opcija.

Nazad
Vrh Dno