Šta je novo?

Wireless interent - ok.co.yu?

deka

Čuven
Učlanjen(a)
19.04.2003
Poena
619
Dobio sam pre par dana flajer sa reklamom za: 24H dnevno interneta za 10€ mesecno bez zauzimanja telefonske linije ... bla, bla..
Pozovem juce i dobijem informaciju (od ljupke g-djice) da je u pitanju bezicni internet koji se trenutmo uvodi na C.Padini, firma ok computers (sa B.Brda), 256K, neogranicen protok (!!!) za 10€ mesecno :cigar: + oprema 100€. Jedini uslov da najmanje 5 osoba u blizini (isti ili susedni ulaz) hoce da uvedu isti. Obzirom da u mojoj zgradi vec ima oko 10-tak zainteresovanih, docice majstori u utorak-sredu da izmere signal i u roku od 3-4 dana nakon toga instalacija i o'ma' radi!!
Jel ovo neka fora ili neko nesto zna o ovome? Mislim, ja bolju kombinaciju (i to u kracem roku!!!!) nisam cuo? :guitar:

Sumnjivo mnogo ali ko ce ga znati. Kad ti uvedu, javi nam kako si prosao.
Daj telefon pa da i mi nazovemo.
Imaju li neki sajt?

Poslednja izmena:
Sad vidim da ima ok.co.yu ali nema nista o wifi-ju.

Meni ovo mirise kao da ce sve da vas puste kroz taj jedan 256 link, naravno, za to svako daje po 10€ (mirise mi zbog onog "najmanje 5 zainteresovanih")
Ali ko bi ga znao, mozda gresim.. raspitaj se bolje oko ovoga

vec postoji wireless koji mozes da koristis na padini.
Imas bgwireless na julinom brdu koji ima link ka veratu i imas mediaworks 64/128 kbps
I imas jos njih 10 koji bacaju letke po kraju,zarkovo,bb padina i nude razne wifi usluge a kace se na tehnikom i okolna ****** i onda to rasprodaju...a ping 1000 do googla,dobro je pa pola njih samo baca letke i provera trziste,da ne zagade i ovo malo etra sto je osatlo.A za bolju kombinaciju nisi cuo jer nisi ni trazio,nego aj ti lepo na bgwi pa da vidis kako smo se razvili :)

shku je napisao(la):
Imas bgwireless na julinom brdu koji ima link ka veratu i imas mediaworks 64/128 kbps
I imas jos njih 10 koji bacaju letke po kraju,zarkovo,bb padina i nude razne wifi usluge a kace se na tehnikom i okolna ****** i onda to rasprodaju...a ping 1000 do googla,dobro je pa pola njih samo baca letke i provera trziste,da ne zagade i ovo malo etra sto je osatlo.A za bolju kombinaciju nisi cuo jer nisi ni trazio,nego aj ti lepo na bgwi pa da vidis kako smo se razvili :)
Inace jel ima bgwi internet?

Nema, koriste beogridov net...

1. NE (sa velikim NE) koristimo beogridov net...
A ako oces da se kaces na BGW samo zbog neta, zaobidji slobodno jer mi nismo interet provajder...

shku je napisao(la):

Koliko vidim, bgw otpada, a koja je to bolja kombinacija a ja nisam trazio? Mozda se neko sa foruma seca da sam pre par meseci postovao kako me je telekom bez obavestenja stavio na PCM !!! tako da nikakva kombinacija vezana za parice ne dolazi u obzir?

Lepo neko primetio da moze biti da svi delite 256k. Takodje i za 1000ms ka internetu.
Meni jos pada napamet da vam ne dozvole koriscenje p2p, zatim da vas osakate za ftp servis(dozvole samo http).
Deko, aj nazovi ih i pitaj sta od svega navedenog nude a sta ne?
Takodje, pitaj gde bi moglo da se pogleda kako sve to radi.
Poz!

Poslednja izmena:
Nema svrhe da ih zovem kad ce za 2-3 dana da dodju, pa cu tada sve da se raspitam i prenesem utiske.
Sto se tice toga da mora najmanje 5 osoba da bude blizu, to se objasnjava time sto oni moraju da usmere antenu u tom pravcu, a ne isplati im se da to rade za < 5 korisnika - i to je sigurno. E sad, da li ce stvarno da bude svih 5 na 256k, ostaje da se vidi, ali i to nije nista novo kod bezicnih veza. Svi oni navode max protok koji obezbedjuju, a svako tek na ugovoru napise koja je cir brzina tj. brzina koju oni garantuju. Pre par meseci je jedna firma uvodila frejm relej ka Vranju i platili su 2 MB/s a telekom garantuje 512!!!! a ono izmedju zavisi od opterecenja sistema.
Iskreno, ja bih bio zadovoljan i sa 64/128, jer sada iste pare trosim mesecno za racun + pretplata, a max brzina mi je 28800!!!!, a jos zauzeca, pucanje veze, zauzimanje telefonske linije ...

eee sad ce da padne tuzba sudu , majke mi moje!
mislim da i dalje imam u back-up nekom, mail gde mi je receno, od strane nic.yu, da ne mogu da registrujem ok.co.yu jer se vise nece registrovati domeni sa manje od 3 karaktera!!

ja sam pokusao da registrujem ovaj domen jos pre par godina !!!

samo neznam da li email moze da bude dokaz na sudu..?

***** ti zemlju...

TEP3A je napisao(la):
eee sad ce da padne tuzba sudu , majke mi moje!
mislim da i dalje imam u back-up nekom, mail gde mi je receno, od strane nic.yu, da ne mogu da registrujem ok.co.yu jer se vise nece registrovati domeni sa manje od 3 karaktera!!

ja sam pokusao da registrujem ovaj domen jos pre par godina !!!

samo neznam da li email moze da bude dokaz na sudu..?

***** ti zemlju...
Probaj prvo da pitas nic.yu da ti objasne kako je do toga doslo, iscatuj se malo s njima i sve te mailove dobro sacuvaj.. onda tek razmisljaj o nekom daljem koraku. Mislim da mailovi mogu da se koriste kao dokaz jer u mail headeru pise (trebalo bi) odakle je stigo mail pa tako moze da se ustanovi ko stoji iza njega.
Bilo bi tek ludilo da mozes kamerom da snimis kako se logujes telnetom na mail server i povlacis mailove (daklem, taj "chat" sa nic.yu) zajedno sa headerom u kome sve to lepo pise :whip:

Stator je napisao(la):
A ako oces da se kaces na BGW samo zbog neta, zaobidji slobodno jer mi nismo interet provajder...
nego shta ste, prodavci magle ? :)))
normalno da chovek hoce internet, ko se josh danas zadovoljava sa igranjem cs-a u mrezi i shareovanjem nekih fajlova

Shto hajli, danas se pic*e loze na sharing........ :D :d :D

ma mislim da imam mail(ove) sigurno..
samo da iskopam cd...

mailovi su bili od nic.yu a i pisalo je ime i prezime nekog lika (nesto na Ž).. koga su mnogi propisno pljuvali.. (i ja)

cak sam i ovde postovao i diskutovao o tome...

videcu...

Highl1 je napisao(la):
nego shta ste, prodavci magle ? :)))
normalno da chovek hoce internet, ko se josh danas zadovoljava sa igranjem cs-a u mrezi i shareovanjem nekih fajlova

Ne ne ne prodavac magle je onaj ko ti kaze da ces da dobijes net a ne dobijes ga, a mi ti kazemo da nema neta pa ako ga bude sumljam da ce da se bunis zar ne?

u izvini niste prodavci magle :)
kad su meni bili tvoji drugari iz bg wirelessa,trazili su 150 eura za opremu,jer kao neshto ne moze bla bla :) bash nisu prodavci magle :p

Highl1 je napisao(la):
u izvini niste prodavci magle :)
kad su meni bili tvoji drugari iz bg wirelessa,trazili su 150 eura za opremu,jer kao neshto ne moze bla bla :) bash nisu prodavci magle :p
Pajseru jedan :), da nisi mozda pomislio da su morali da ti stave 24dB antenu koja kosta 100 e i uredjaj koji kosta ~50e?
Posto tebe ne zanima sta bi dobio za te pare, a ne verujem ni da znas, nemoj da prdis. :)
I nemoj da pljujes bgw. Cudi me da su uopste hteli da dodju kod nekoga ko hoce sve na gotovo.

driver je napisao(la):
Nema, koriste beogridov net...
Hm...bgwi na Julinom ima i koristi veratov net,download 35-60kb,savim ok za surf i download,ping je malo jaci i zvisi koje je doba dana...na padini sam hvato maks net,verat tehnicom,mediaworks,svi signali su upotrebljivi ispo 70db
Inace AP BGWI na julinom je na G standardu,download ide oko 2mb/s,skoro kao lan : ),i nije lose kad odes na dc i ima preko 1,5 tbit sherovanih stavri a usput imas i net

I sta bi sa ok.co.yu ?

deka je napisao(la):
... za 2-3 dana da dodju, pa cu tada sve da se raspitam i prenesem utiske.
Dodjose li? Ajde prenesi utiske posto sam se i ja upisao u onu njihovu knjigu ali rekose da ima samo jos jedan iz moje zgrade...

E, toliko sam se iznervirao da sam naterao sebe da vise ne razmisljam o ovome! Obzirom da se nisu javljali, pozovem, javi se ovoga puta lik, sa slicnom pricom ... bla, bla... merenja su zavrsena, javice se u roku od 10 dana jer vec pocinje instalacija ... Evo kratkog izvoda iz razgovora:
Ja> "Mozete li da mi posaljete na mail ugovor?"
OK> "Kako to mislite ugovor?"
Ja> "Ugovor??? Mislim, UGOVOR!"
OK> "A sta ce Vam to?"
Ja> "Kako, covece, sta ce mi! Na osnovu cega ja tebi da platim 100€ za opremu, npr."
OK> "Ma 'ajte molim vas, pa ugovor koji se ne overi u sudu nista ne vredi, a mi nemamo cak ni pravnika!! tako da to bio samo papir koji nista ne garantuje!!!
Ja> "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :shock: Pa kako sam ja onda iznajmljivao stan godinama, prodao auto, postao (drug) clan u video klubovima... i jos hiljadu drugih stvari a na osnovu ugovora koji nisu overeni u sudu??? Mislim, ko (sta) mi garantuje da cu dobiti to za sta treba da dam 110€??????? (+prvi mesec)"
OK> "Pa nama je u interesu da imamo zadovoljne musterije"
Ja> :wc:
.... malo obostrnog ...
Ja> "Dobro, a kolika je garantovani brzina?"
OK> "Pa, do Nove godine je 128k, a posle NG ce biti 512"
Ja> "Mislite, na 5 osoba?"
OK> "Da, da - na 5 osoba."
Ja> "A kako na flajeru pise 256k?"
OK> "Pa kazem vam da ce posle NG NAJVEROVATNIJE biti 512! a ne 256 :hump:
Ja> "Da rezimiramo: ja treba da platim 110€, da bih bio povezan na sa jos 5 osoba na link od 128k, koji BI TREBALO da bude 512, bez ikakvog ugovora i garancije da ce to radi kako treba? :vomit: "
OK> "Pa, ovaj, da, ali nama je u interesu da vi budete zadovoljni" :bottle: Uostalom, ako sumnjate, sacekajte koji mesec, pa se raspitajte kod komsija!!!!!!!!!"
Ja> "Uuuuuuuuuuu, ludo burazeru"
ZEMLJO SRBIJO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stator je napisao(la):

Chuo sam prichu da ko hoce, moze da koristi beogridov net, ne da je beogrid "zvanichni zastupnik" za net kod bgwirelessa pa ga svi imaju...
A ako ga nema, shta to znachi, kome treba sharing ? :)
Da nudim 500GB najsvezijeg softvera za shta ? :D

deko kao si prosao sa ok.co.yu?
ja cu da im se naj...majki
kakvi su to prevaranti,dobio sam isti odgovor kada sam ih pitao za ugovor,kada su se najzad namolili da dodju i da rade to je trajalo 7 dana i pustise ga oni.I bi divno prva 2 dana,download od 7,5 do 75 i vise,milina a onda...sve u svemu od ovih mesec dana-5 dana-sjajno;5 dana-bolje nego modem:a ostalo
OCAJNO-I jos GORE od toga.Zovi ih ,pitaj,pricaj,a oni samo se ja zalim,svi ostali kazu da je sjajno...pa zato pre nego sto pocne bezbol palica da radi-kako si ti prosao ili neko drugi?

Mislim da se iz mog poslednjeg posta moglo zakljuciti da mi ne pada na pamet da se "uclanim" kod njih! osim ako ne :cigar:

:mad: :mad: Ima Li Neko Da Se Uclanio Kod Ok.co.yu? :crash:

driver je napisao(la):
Chuo sam prichu da ko hoce, moze da koristi beogridov net, ne da je beogrid "zvanichni zastupnik" za net kod bgwirelessa pa ga svi imaju...
A ako ga nema, shta to znachi, kome treba sharing ? :)
Da nudim 500GB najsvezijeg softvera za shta ? :D
Pa znas kako ima dosta ljudi na bgwi-u koji imaju kuci cable pa su i dalje na bgwirelessu.Jednostavno to je jedan comuniti gde poznajes dosta ljudi i sa kojima ti je ok da budes svako vece zajedno.Tih 500gb! najsvezijeg softvera bi nudio ljudima koji nisu u stanju da dodju do njega,mnogi na bgwiu nemaju ni dial up preko 33000 i to samo posle 2 nocu mogu da se konektuju,a za uzvrat bi dobio njihovu zahvalnost i ljubav :).E to je brate zemlja Srbija zasto ja tebi da dam kad ti meni nemas nista da das...Bilo je takvih par dilera filmova imaju skladiste od 3000 filmova na sher stave 5 filmova a skinu terabajt sa mreze...Hval;a Bogu sad ih slabo ima.Mozda bi nasao jos jedno 500gb koje nemas ali cool totalno kapiram ljude kojima je bgwi prica smor,ali opet ne kapiram da je nekom lose da bude u wlanu sa 200 i kusur ljudi.

shku je napisao(la):
Pa znas kako ima dosta ljudi na bgwi-u koji imaju kuci cable pa su i dalje na bgwirelessu.Jednostavno to je jedan comuniti gde poznajes dosta ljudi i sa kojima ti je ok da budes svako vece zajedno.Tih 500gb! najsvezijeg softvera bi nudio ljudima koji nisu u stanju da dodju do njega,mnogi na bgwiu nemaju ni dial up preko 33000 i to samo posle 2 nocu mogu da se konektuju,a za uzvrat bi dobio njihovu zahvalnost i ljubav :).E to je brate zemlja Srbija zasto ja tebi da dam kad ti meni nemas nista da das...Bilo je takvih par dilera filmova imaju skladiste od 3000 filmova na sher stave 5 filmova a skinu terabajt sa mreze...Hval;a Bogu sad ih slabo ima.Mozda bi nasao jos jedno 500gb koje nemas ali cool totalno kapiram ljude kojima je bgwi prica smor,ali opet ne kapiram da je nekom lose da bude u wlanu sa 200 i kusur ljudi.
e ajde dobri ljudi sqpite onda po 3-4 evrica da se zakacim i ja ( nemam 150e za opremu), a ja cu vam uzvratiti svojom ljubavlju :-devil-:

Nazad
Vrh Dno