Šta je novo?

Wireless i on-line igranje, Verat ili Memodata

Razmena

Slavan
Učlanjen(a)
23.04.2004
Poena
304
Trenutno sam nakacen na VeratNet Nod u 27 marta i ping ka njima tj ka njihovom gatewayju mi je od 600-800ms to je sve pocelo pre oko nedelju dana do tada mi je sve radilo savrseno tj ping je bio u rasponu od 10-40ms sto je bilo strava za igranje, meni ajntena stoji isto ko i pre a jos dva ortaka imaju isti problem tj net je poceo usrano da im radi i imaju iste pingove kao i ja prema ovom Nodu u 27 marta, dok ortak koji gadja palatu albanije ima strava pingove u veratovoj tehnickoj podrsci mi kazu da im je ovaj nod preopterecen ali da oni tu nemogu ili nece nista da urade, posto sa svoje lokacije vidim i nod Memodate interesuje me kakva je njihova veza ka internetu i kakvi ce mi pingovi biti preko njih hvala svima na odgovorima unapred

Dakle jos jednom moje pitanje, Verat ili Memodata ?! ko ima kvalitetniji link

Pozdrav Marko

Verat ima kvalitetniji link ali dok ne postave nove pristupne tacke nista od igranja na netu. I ja sam sad na tom nodu (cini mi se da je to taj - pored zgrad Inexa - kod Tasha?) i tu je oduvek bio ping jako visok. Desi se ponekad da je igrivo ali celih 15 minuta. Resenja nema jer je do verata. Uskoro ce biti postavljena pristupna tacka u Kosovskoj ulici ako vam ona odgovara. Za memodatu ne znam - tu ce npetar da ti kaze. Sto se tice pristupne tacke na palati Albanije i tamo su pingovi oko 80 do samog gateway-a ali je gubitak paketa znao da bude katastrofalan i tamo je planirana potpuna zamena i rekonstrukcija noda...

Hvala na odgovoru, i na potvrdjivanju moje teze, najvise me nervira sto kada zovem tehnicku podrsku oni tvrde da je ping velik zbog moje opreme a gadjam oko 400 m sa grid 24 hiperlinkom i pheenetom od 200 mW, u ponedeljak cu probati da usmerim ajntenu na albaniju da vidim kako ce da radi, aj ako neko zna kakva je memodata sa pingovima neka javlja, hvala unapred

memodata koliko ja znam koristi veratov link....tj. memodata = verat...

Znaci isto S... drugo pakovanje aj ako ima neko ko koristi memodatu kao provajdera nek objavi kakvi su pingovi

Ovako, Memodata koristi Veratove linkove ali to ne znaci da je Memodata losa, vec upravo...Memodata ima odlicnu wireless opremu i zbog toga je Memodata sasvim ok izbor. To sto Memodata korisiti Veratove linkove, nema znaci nikakve veze sa wireless opremom. Verat generalno ima problema sa svojom opremom, i zato su pingovi losi.
Kod Memodate su pingovi sasvim ok, ja se igrao online nekih 15-ak dana dok sam bio njihov "probni" korisnik i nije bilo ama bas nikakvih problema.

Pingove kod Memodate imate ovde: http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=48341
Imate ping koji sam ja ostvario sa njihovim AP-om kao i tracert googla u kome se lepo vidi da Memodata koristi Veratov link.

Pozdrav!

EDIT:
Evo ovde kako je izgledao tracert googla kod Memodate kada sma bio kod njih:
tracert_google.JPG

A ovde kako je to sada kod Maksneta, provajdera ciji sam sada korisnik(PTT link):
tracert_maksnet.JPG

Poslednja izmena:
Vrh Dno