Šta je novo?

wireless i bluetooth problem za laptop hp 4530s

shakal187

Cenjen
Učlanjen(a)
03.06.2011
Poena
151
Pozdrav narode!
Imam jedan gadan problem kojeg vec tri-chetiri dana ne mogu da se reshim. Kupio sam hp 4530s podigao sam win 7 legalni, instalirao sve zive drivere osim za wireless i bluetooth. Moja dosadashnja saznanja su sledeca:
bluetooth i wireless adapteri su na jednom chipu proizvodjach je ralink
skinuo sam sa hp-ovog sajta drivere svakojake za wireless i jedini za koji mislim da odgovara je Ralink/Motorola.... (otvorite ink i nadjite pod driver network ovaj na koji mislim). windows mi je sam bajgi prepoznao bluetooth i instalirao neki njegov driver ali ga odmah stopira i ispishe greshku u device properties "Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)". Dalje da bih instalirao gore pomenuti driver bluetooth mora da bude ukljuchen. Ukljuchio sam ga preko Hp connection manager-a, ali mi i posle toga prijavljuje da bluetooth nije ukljuchen. Zna li neko shta da radim? inache imam windows 7 64-bit. Hvala vam unapred!!!!

Ako pricamo o Probook-u model LH309EA, proizvodjac wifi adaptera je Atheros a Bluetooth ces pravilno pokrenuti bilo Microsoftovim generickim driverom ili ako instaliras Intelov BT3 drive negde sa vrha liste...mucio sam se sa ovim neki dan par sati dok nije proradilo, ispalo je da su informacije sa HP sajta netacne, tj da ovaj jaci model zapravo ne koristi Ralinkovu karticu...nadam se da ti je pomoglo :)

Okrenes lepo laptop naopacke i pise ti dole ispod/pored modela i serijskog ko je proizvodjac wifi i bt adaptera,skini drajver,instal i to je to

Vrh Dno