Šta je novo?

Wireless i ADSL - DNS problem

Xavi

Slavan
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poena
330
Trazio sam i nisam nasao konkrektni odgovor, pa reko da pitam.
Dakle, imam Telekom ADSL i njihov ruter HG 520c. Wireless sam podesio i radi kad idem preko mob-a. Za drugi komp uzeo sam wireless karticu i podesio, radi do 10, 15 minuta i manje i onda izbaci kod mene da ne moze da nadje ili uspostavi (not respoding) DNS. A na onom komp-u sljaka net i dalje koji je preko wireless-a. Sta treba da se jos podesi u vezi toga i gde? Hvala.

Poslednja izmena:
Ako kojim sluchajem imash na ruteru opciju DNS relay podesi je na enable. A uvek postoji mogucnost koriscenja OpenDNS i Google DNS. Njih morash ruchno da ukucash. Nisi spomenuo da li imash DHCP ukljuchen ili dodeljujesh sam ip adrese?

Poslednja izmena:
Ako kojim sluchajem imash na ruteru opciju DNS relay podesi je na enable. A uvek postoji mogucnost koriscenja OpenDNS i Google DNS. Njih morash ruchno da ukucash. Nisi spomenuo da li imash DHCP ukljuchen ili dodeljujesh sam ip adrese?
Izgleda da je bilo i do Windows-a do drugog komp-a. Sad ok radi. Wireless je bio radio, ali nije mogao na net. Sad je kao ok. DHCP je ukljucen, stoji na server, a ima i opcije relay i none. DNS relay izgleda nema te opcije. Koji su OpenDNS tacno? Treba i u ruteru nesto upisivati? Ili samo u Local Area Connection, pa u TCP/IPv4?

Poslednja izmena:
OpenDNS

208.67.222.222 Primary DNS
208.67.220.220 Secondary DNS

GoogleDNS

8.8.8.8 Primary DNS
8.8.4.4 Secondary DNS

Mozesh da stavish jedan od ovih u DHCP pa da klijentima shalje automatski, a imash i opsiju da ih sam ukucavash u TCP/IP v4 properties-ima

U redu. Hvala puno.

Vrh Dno