Šta je novo?

Wireless download - uzas!

IGGSy

Čuven
Učlanjen(a)
23.11.2002
Poena
619
Nadam se da je neko imao slican problem.

U Smederevu sam nakacen na wireless internet, antena NST10UZ, pheenet ap
WAP011-RT u client modu (indoor motaza), cfd 400 kabl oko metar do antene koja ima potpunu opticku vidljivost sa provajderom. Brzina podesena na 1 Mb.
Uplacen je paket od 32k, brzina u glavnom ta.

Kada ukucam ping "ip gate-a" -t i pustim ga da radi destak minuta imam oko 10-25% propustenih paketa, dok sa ortacima u lokalnoj wireless mrezi nemam propustenih paketa. (koji imaju losiju opremu i home-made antene)!

Sta je problem?
Kada skidam nesto sa neta sto je komprimovano pomocu DAP-a 7.4 (govorim o fajlovim koji su od 15-30Mb nema sanse da ih instaliram. Greska u CRC-u.
Desava se da kada skida indikacija u treju svetli (monitorcici), radi jedno 10min, pa onda stane par sekundi (do 10tak), pa onda nastavi.

Sta da radim?
Da li postoji neki download menager koji proverava ispravnost svakog paketa?
Unapred hvala.
.iGor

Onako na prvu loptu: moze da se desi da postoji problem oko slaganja tvog Pheenet-a sa AP-om provajdera, da je AP preopterecen ili da provajder generalno koristi "losu" opremu... Da li znas koja je tacno oprema u pitanju i koliko korisnika je na "tvom" AP-u?

BTW koji firmware koristis u Pheenet-u? Dosta ljudi je imalo s njim problema u Client modu sto je fleshovanjem na v3.0 uglavnom otklonjeno ;)

Moj ap ima firmware 3.0 tako da to nije problem, mislim da oni koriste cisco opremu, imaju jedan ap koji ja ne vidim koji je u vezi sa drugim ap-om na koji sam ja nakacen
ako nesto znaci evo rezultata tracert-a s gate-om

"1 46 14 26"

A da li postoji neko konkretno resenje koje se tice download-a, meni surf radi bez problema. Mozda neki bolji download menager ?!

Ajde nam ispisi ovde MAC adresu provajderovog APa pa cemo ti reci koja je oprema sa njegove strane u pitanju i da li je se slaze sa tim tvojim pheenetom.

To je budjavi ovislink 1120 (abocom). Taj uredjaj je djubre za AP mod i za amaterske upotrebe. Jako neozbiljno sa provajderove strane da stavlja takvo djubre od uredjaja za tako bitnu namenu (realtec cipset).
Apeluj na provajdera da stave neki normalan uredjaj u AP mod. Taj uredjaj ne podnosi vise od 5 klijenata.

IGGSy je napisao(la):
Ok, a izvini kako ti to provalio jel ima neki softver za to i ako ima molim te za link ili bar naziv, hvala.
Net Stumbler, ali on radi samo sa wireless karticama.

djalf je napisao(la):
Net Stumbler, ali on radi samo sa wireless karticama.
Ne treba ti net stumbler. Dovoljno ti je da uzmes prvih 6 cifara iz MAC adrese i da nadjes na listi ko je proizvodjac. Nemam tu listu trenutno, ali se slucajno potrefilo da imam trenutno 2 ovislinka sa takvim MACom (nove serije su u pitanju, stare su bile E0-98....).

Vrh Dno