Šta je novo?

Wireless AP u Zemunu - Dramin?!?

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Jel zna neko nesto o ovom AP-u?
SSID je:000F6657A03
Kanal 10

Hvatam ga sa konstantnih -87db (nije mnogo, ali je konstanto) kod mene u kuci koja je okruzena kablovima za struju i telefon (od bandere do bandere i sa krova na krov) tako kada se sa PDA uredjajem prodje ispod tih kablova, WiFi signal se jednostavno prekida....skoro, pa da sam u faradejevom kavezu ;)

Jos jedan AP! Covece, uskoro ce kosa na glavi poceti da mi otpada u ovoj kuci.

ZM-B
00032F1D81AC

Da, da, znam da je to MAC....video sam sta sam napisao....samo sam prepisao iz NetStumblera ne razmisljajuci...
Kakav bih signal tek imao kada bih okrenuo antenu prema njima, ako sa integrisanom karticom imam pristojan signal, bez suma i bez pikova...
Gore na soliteru mora da ljudi umiru od zracenja :)

Thanx za info...

Sad, vise zraci mobilni nego wifi. Jedino ako je neko lud pa postavi jake pojacivace.

Udaljenost je nesto sitno preko 400m po plan plusu, centrino notebook sa onom 2100 karticom i imam konstantan signal. Nije jak, ali bez pikova!
Moj AP od 200mW ne mogu da uhvatim (sa istim tim notebookom) ni ispred kuce (cca 20m).....OK, jeste njihov AP na dosta vecoj visini od mene, ali sto je mnogo-mnogo je...

otkad mobilni vishe zraci od wifija ?
jeste da je mobilni na manjoj frekvenciji od wifi i jace je snage
ali sada dosta apova ima po 1W-2W a nezaboravimo da mikrotalasna radi na 2.4

Intrud3r je napisao(la):
otkad mobilni vishe zraci od wifija ?
jeste da je mobilni na manjoj frekvenciji od wifi i jace je snage
ali sada dosta apova ima po 1W-2W a nezaboravimo da mikrotalasna radi na 2.4

Ja sam lepo rekao, ako je neko lud da stavi pojacivace od 1-2 W treba ga strpati u ludnicu. Nemam info da ih neko koristi, ali sve je moguce.

Poslednja izmena:
Kakav bi trebalo da bude pojacivac, pa da na 400m hvatam signal sa integrisanom karticom? :trust:

Ne mora ni da bude jak, dovoljno je i 50mW. Ako mene pitas, dizes prasinu bespotrebno ;) Da ne zalazimo u detalje...

Ne vidim zasto je ovo dizanje prasine. Ne kazem ja da meni smeta sto im je signal tako jak, vec samo kazem da mi je cudno da baca 400m.
Kada vidim da 50mW baci 400m u mom komsiluku (ne racunam obliznji park), izgazicu svoj Pheenet AP 200mW i dati koliko god treba para za taj uredjaj od 50mW....

Nije meni potreban jaci signal "za po kuci", vec, ako si procitao ceo topic mozes da vidis da Pheenet nema domet ni 20m na istoj lokaciji, a oni imaju 400m....

E, dobio sam trazeni info (50%, Dramin jos uvek ne znam sta je). Topic Closed. :wave:

Probaj da smanjis snagu na svom Ap-u u nekim slucajevima nema pravila kada zna da sa mnogo manjom snagom dobijes korisniji signal.
Obicno se smanji sum.
Pokusaj to.
A to sto dobijas tako koristan signal sa tog AP-a je najverovatnije zbog kvaliteta antene koja je postavljena na njemu.

kepa je napisao(la):
A to sto dobijas tako koristan signal sa tog AP-a je najverovatnije zbog kvaliteta antene koja je postavljena na njemu.

Nije najverovatnije nego 100%.
PJ, ti koristis pretpostavljam "pendrek" za kucnu mrezu, stavi omni 12-15dB antenu na taj Pheenet i ima da pokrijes 5km u poluprecniku ;)

Poslednja izmena:
Dramin jeste vlasnistvo firme Dramin koja se nalzi nekoliko Km od mene, ali imaju antenu na soliteru pored onog na kome se nalazi BeoGrid.

Bice da je stos u antenama i u tome sto su ti AP-ovi na severo-zapadu u odnosu na mene, jer na soliteru (omini 12db) koji je udaljeno oko 100m od mene (severo-istok) nije bilo sanse da uhvatim signal.

Ipak utice previse parametara na jacinu signala i njegovo prostiranje...

Pozdrav svima! Osetih se prozvano pa da pojasnim stvar. AP DRAMIN je Linksys WRT54G sa 80mW snage i usmerenom antenom okrenutom prema neselju ALTINA.

ZDule...

Pa dobro, PJ jedino treba da koristi druge opsege kanala za svoju kucnu wifi mrezu, ako uopste ima nekih problema zbog tog usmerenog linka...

Hm, nema prozivke, nema problema....definitivno vatam neku refleksiju, jer smo Altina, AP i ja u liniji...AP u sredini....nije ni bitno...
Anyway, juce i danas ne vidim AP....mozda je iskljcuen preko vikenda :)

Samo da mi se otopi sneg na krovu, pa se penjem da vidim sta ima novo u vazduhu oko mene ;)

PJ, javi sta navatas.
Posebno ako "izleti" neki internet provajder :)

Javicu sve sto uhvatim. Beogird od sutra spusta cene flata, a njih hvatam i bez antene tako da se definitivno povezujem na neki wireless ISP. Razlog zbog kog se penjem za merenje (a ne samo usmeravanje ka Beogridu...antena mi je vec gore, ali nije okrenuta ka njima) je da pokusam da uhvatim novi AP Maksneta u Ohridskoj 7.
Beogrid je soliteru na uglu Prvomajske i Save Kovecevica (u prizemlju je picerija Mango)...
Verat sam letos hvatao, ali dosta slabo i oni ne povezuju korisnike koji su na preko 1km udaljenosti...

Ja mislim da se Beogird nalazi na Zmajevoj kuli ali i to je blizu samo je problem sto su Beogridovi flat nalozi ograniceni na 16 konekcija. Maksnet je u Ohridskoj 9.

ZDule...

Nazad
Vrh Dno