Možda ja nisam dobro shvatio, ali zar nije rekao:
"Dva racunara u razlicitim kancelarijama.
Svaki je vezan u lokalnu mrezu na klasican nacin, UTP kablovima i mreznim karticama u toj kancelariji"
Znači, koliko sam ja razumeo, računari su već u lokalnom mrežama, on bi samo da uradi wireless bridžing između te dve praktično nezavisne mreže? Ili možda da se on javi pa da bolje objasni šta zapravo želi da postigne
Ako je onako kako sam ja shvatio: ima dve kancelarije, i u svakoj lokalnu mrežu. Želeo bi da te dve kancelarije/mreže međusobno poveže. U tom slučaju, u po jedan računar u svakoj kancelariji ubaciti wireless karticu (ili uzeti eksterni USB adapter), podesiti IP adrese (možda je bolje da cela mreža -- tj. obe mreže budu na istom subnetu), i ostale parametre za bežičnu vezu.
Pa kada si siguran da je bežična veza između ta dva računara uspostavljena, onda probaj u Control Panel / Network Connections da izabereš istovremeno LAN i WLAN adapter, klikni desnim dugmetom na selekciju i izaberi "Bridge Connections". Pa ako ne proradi javi da vidimo šta dalje. U tom slučaju ćeš verovatno morati da se zezaš sa rutiranjem...
Ali Access Point ti ne treba, osim ako nećeš u budućnosti povezivati još računara isključivo bežično. Mada možeš ići i na kombinaciju 1 AP + 1 WLAN adapter, ili čak dva AP-a, što je najbolja ali i najskuplja varijanta.