Šta je novo?

WinZip zabudaliJo

• Začetnik teme Začetnik teme joriq
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

joriq

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2004
Poena
795
naime, koristim winzip 9.0 vec pola godine cirka, i evo par dana, kad samo odradim dvoklik na neki zip fajl, otvori se sledeci prozor (vidi attachment!). Kad kliknem desnim dugmetom, pa "open", radi normalno. Prebacim u atributima da po defaultu otvara winrar, i radi OK. Vratim na winzip, opet ista muka :crash:

Sta radim pogreshno?? :S:

Da reinstaliram??

Prilozi

• winzip problem.webp
    winzip problem.webp
    25.3 KB · Pregleda: 81
Moguce je da si instalirao nei program koji je preuzeo .zip ekstenziju.
Probaj da reinstaliras WinZIP i trebalo bi da vrati na staro.

Sto se tice WinRAR-a stvarno je fantastican program ali mi se dve stvari ne dopadaju. Kroz Total Commander ne dozvoljava da se kreira folder sa F7 i mnogo je spor dokpakuje. Fajl duzine 50 MB WinZip zapakuje 10x brze.

Poslednja izmena:
Mozda je u WinZipu u opcijama ukljuceno da registruje ekstenzije pri svakom startovanju... Probaj to da iskljucis.

Hmmmmm... Svashta! Mislim da je problem bio u ACDSee 7 koji sam nedavno instalirao. Iako sam dechekirao da mi ne otvara zip i sl (Boze, sta je ono, onaj ACDSee bi da preuzme svaku mogucu extenziju koja postoji! 😡 ).
Vratio sam da sam win xp otvara zip fajlove, zatim otvorio winzip i povezao asocijacije (al se izrazavam, a?) na zip, i sad radi! :trust:

Sto se tice zasto koristim winzip vs winrar... Hmmm 🙂 Vidi attachment br 1 :d

BTW, koja aplikacija pravi *.mdi extenzije (to sam dobijao kad kliknem na zip fajl, pa na "save"). Rezultat u attachmentu 2...

Prilozi

• WinZip.zip
    WinZip.zip
    2.7 KB · Pregleda: 48
  • winrar.webp
    winrar.webp
    9.4 KB · Pregleda: 84
Poslednja izmena:
Meni je ACDSee ubacio za zip default komandu print, i svaki put kada bih hteo da duplim klikom otvorim zip arhivu palio bi se stampac, mada to se lako resava u File types.

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
1. aha... pa, hm... kupi WinRAR! 🙂

2. to je isto neka slika; kod mene to po defaultu otvara M$ Office Document Imaging:

1. kako li se toga nisam sjetio???
😛 :wall:

2. Da, da, i meni ga otvara, ali kakve to veze sa winzipom ima, nemam pojma! U svakom slucaju, nemam stampach, pa nisam imao problema kao Mixi :eyebrows: :d 😀

Nazad
Vrh Dno