Šta je novo?

Winzip 16.5, diskusija o prednostima i manama i iskustva korisnika

kosta10

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2007
Poena
440
Evo ovako, nisam siguran kada se tačno pojavio, mislim negde u aprilu ili maju mesecu ove godine, ali donosi priličan spisak novina, a pogotovo članovi koji imaju AMD procesore bi trebalo da osete DRASTIČNE pomake pri brzini kompresije, jer je Winzip tim radio sa AMD-om na specifičnim optimizacijama.

Evo šta donosi najnoviji Winzip 16.5:

File sharing innovations and fully upgraded 64-bit engine, this release introduces unprecedented advancements in WinZip technology:

NEW ultra-fast zip engine that taps into your computer's full processing power
NEW next-generation technology that harnesses the power of AMD graphics processors
NEW streamlined interface with a more attractive, intuitive look-and-feel

Revolutionary Performance Enhancements

WinZip has rewritten its core engine to vastly improve performance in WinZip 16.5. Now WinZip's 64-bit zip engine can compress your files faster than ever before, saving you both time and money!
Additional Speed for AMD Customers

WinZip has been working closely with Advanced Micro Devices (AMD) to bring you a major leap in file compression technology. WinZip 16.5 uses OpenCL acceleration to leverage the significant power of AMD Fusion processors and AMD Radeon graphics hardware graphics processors (GPUs). The result? Dramatically faster compression abilities for users who have these AMD products installed!

Improved Design

Efficiency involves more than just speed! WinZip 16.5 is proud to introduce a brand new look-and-feel and a more intuitive interface, all in an effort to provide you with an easy, streamlined user experience.

Skidanje na http://www.winzip.com/win/en/index.htm

Ja sam ga probao i mogu reći da sam veoma prijatno iznenađen kako kompresije razni materijal, ok Winrar je još uvek tata za neke fajlove ali sa ovom verzijom nekako mi se čini da je Winzip najzad uspeo da se sasvim približi Winrar-u.

Šteta što Rarsoft, programeri koji prave Winrar, nisu uradili isto i sarađivali sa AMD-om kako bi ubrzali kompresiju drastično.

Probajte i vi, pogotovo članovi koji imaju moderne AMD procesore i kažite utiske.

Zar se to jos uvek koristi? Secam se da je WinZIP bio poprilicno popularan tokom devesetih ali otkako je izasao WinRAR totalno su umrli.

I ja to htedo reci, ali pomislih kako ces me bas ti prozvati :D

Koliko to cudo brzo kompresuje konkretno na nekom konkretnom brzem procesoru i koliko brzo sa AMD grafikom?

7Zip je po meni prava stvar, jer stvarno moze da koristi vise od 2 jezgra (moze i 8 isprobano), i sa LZMA2 brzina je kod mene (i7-740QM @1.73) je ~12MB/s, naspram ispod 3MB/s za WinRAR (solid u oba slucaja, max. compression)

Poslednja izmena:
Pa retko se danas koristi, evo ja ga nisam koristio sigurno 5 godina, jer je Winrar defakto standard poodavno. Nešto pokušavaju da se vrate, ali nisam siguran da će uspeti u tome.

Možeš li da probaš na tvom kompu kako se ponaša u odnosu na Winrar 4.20 na maksimalnoj kompresiji u ZIPX formatu ? Ako te ne mrzi, naravno.

[edit] Da, 7zip je neprikosnoven u korišćenju resursa, i može da iskoristi daleko više RAM memorije od bilo kog drugog arhivera. Jesi li probao najnoviju alfa verziju 9.28 ?

Poslednja izmena:
WinZip je ekstremno skup za ono što nudi, a postao je pravi bloatware. WinRAR je mnogo bolji i jednostavniji.

Možeš li da probaš na tvom kompu kako se ponaša u odnosu na Winrar 4.20 na maksimalnoj kompresiji u ZIPX formatu ? Ako te ne mrzi, naravno.
naravno da me mrzi :)

[edit] Da, 7zip je neprikosnoven u korišćenju resursa, i može da iskoristi daleko više RAM memorije od bilo kog drugog arhivera. Jesi li probao najnoviju alfa verziju 9.28 ?
To me vec ne mrzi, ali ne vidim napredak neki sto se tice same kompresiej u logu?

Evo ovako, nisam siguran kada se tačno pojavio, mislim negde u aprilu ili maju mesecu ove godine, ali donosi priličan spisak novina, a pogotovo članovi koji imaju AMD procesore bi trebalo da osete DRASTIČNE pomake pri brzini kompresije, jer je Winzip tim radio sa AMD-om na specifičnim optimizacijama.

Evo šta donosi najnoviji Winzip 16.5:

Skidanje na http://www.winzip.com/win/en/index.htm

Ja sam ga probao i mogu reći da sam veoma prijatno iznenađen kako kompresije razni materijal, ok Winrar je još uvek tata za neke fajlove ali sa ovom verzijom nekako mi se čini da je Winzip najzad uspeo da se sasvim približi Winrar-u.

Šteta što Rarsoft, programeri koji prave Winrar, nisu uradili isto i sarađivali sa AMD-om kako bi ubrzali kompresiju drastično.

Probajte i vi, pogotovo članovi koji imaju moderne AMD procesore i kažite utiske.
Nisu u pitanju moderni AMD procesori već AMD grafički procesori, tj. AMD-ove grafičke karte. Novi WinZip koristi OpenCL koji se izvršava na grafičkim karticama. A pošto i Nvidia grafičke podržavaju OpenCL ne bi trebalo da bude većih problema da se doda podrška i za njih.

Pored besplatnog 7zip-a i uber popularnog WinRAR-a danas WinZIP stvarno nema sta da trazi, nema sanse da povrati ni mali deo kolaca koji je nekada imao ma koliko ga dogradjivali...

Да ли је ово са линка нека триал верзија или може да се користи нормално са ограниченим могућностима?

Pa normalno da je trial verzija, a za "narodnu" verziju moraš da se snađeš ili mi pošalji privatnu poruku jer se ovde ne smeju kačiti linkovi za to.

Ja i dalje ne znam zasto bi neko u 21. veku pored WinRAR-a ili besplatnog 7zip-a zeleo da koristi WinZIP pa makar se izvrsavao i na mikrotalasnoj?

Ma kosta flesira sa raznim "optimizacijama softvera" :)
Ko zna, mozda i radi imba brzo sa grafickim procesorima ;)

Do pre nekog vremena nisu imali optimizaciju za multi core procesore tako da im je ovo definitivno pomak ali pored popularnosti winrar-a i free 7-zipa male su sanse da ce neko da ga kupi.

Vrh Dno