Šta je novo?

WinXP sp3 LITE 160MB bez srpskih slova?

marin

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2005
Poena
319
Skinuo sam i instalirao verziju Windows XP-a sa sledecim nazivom:
Windows XP SP3 Final lite 2008 v3.0 Superfast - 160 MB

Evo sta kaze .txt uz njega:

"Super fast Windows XP SP3 for Slow PCs.
Windows XP SP3 Final lite 2008 v3.0 is built from XP SP3 Final from MSDN.
Also the advantage is on that it needs just 600mb on HDD and...

Features:

Added :
Newest hotfix from Microsoft,
Internet Explorer 7,
Windows Media Player 11,
Driver HD UAA Bus;
Fix registry and TweakUI;

Reduced:
Character Map,
MSN Explorer,
Internet Games,
Old Driver,
Tablet PC,
Windows Messenger,
Security Center,
Help and Support,
IMAPI CD-Burning COM Service;

This is version for Slow PCs, especially for gamers.
And guess what
it takes just 9 minutes install.
Actived and Fast Run."

Stvarno se brzo instalira i stvarno odlicno radi tj. brzo ili brze nego gola verzija predjasnjeg XP SP2. Problem je nastao kad sam video da ne mogu da dodam srpsku tastaturu. Znaci, u "regional and language options>add" za jezike i nema srpskog na spisku! Nema ni hrvatskog, ni makedonskog, a kamoli naseg (cir/lat). Verovatno je "autor" nekako odstranio jezike (smrad:smash:, kao da smo mi neka zemlja treceg sveta!). E, sad, kako da ubacim srpski? Treba mi i cirilica i latinica.

Skini Microsoft Keyboard Layout Creator 1.4, pa sa njim napravi instalaciju za tastaturu na nekom racunaru gde vec postoji srpska (da se ne bi mucio da je pravis kod sebe od nule). Mislim da bi tako trebalo da dobijes te tastature, osim ako Win nije previse osakacen.
Ako nemas gde da napravis, javi se pa cu da ti posaljem.

gadafi, hvala, upravo cu da probam pa da javljam jel' to to. Taman imam drugu masinu sa "normalnim" winom.

gadafi, svaka cast! resio sam problem vrlo lako i brzo uz pomoc ovog programa, koji sigurno ne bih nasao sam tek tako! hvala ti jos jednom!

Evo ih, ali ne razumem zasto ne mozes sam da ih napravis. Samo, ovo nije standardni srpski raspored, nego engleski sa nasim slovima.
Prekopiras fajlove u
c:\windows\system32\dllcache
c:\windows\system32
ovim redosledom. Ignorisi windowsovo upozorenje.

Prilozi

• kbdy.rar
    3.6 KB · Pregleda: 95
Skini Microsoft Keyboard Layout Creator 1.4, pa sa njim napravi instalaciju za tastaturu na nekom racunaru gde vec postoji srpska (da se ne bi mucio da je pravis kod sebe od nule). Mislim da bi tako trebalo da dobijes te tastature, osim ako Win nije previse osakacen.
Ako nemas gde da napravis, javi se pa cu da ti posaljem.

Evo ih, ali ne razumem zasto ne mozes sam da ih napravis. Samo, ovo nije standardni srpski raspored, nego engleski sa nasim slovima.
Prekopiras fajlove u
c:\windows\system32\dllcache
ovim redosledom. Ignorisi windowsovo upozorenje.

Nikad nisam radio u MSKLC-u, pa nisam hteo nista da eksprimentisem, a u ostalom ti si to vec odradio kako treba. Nego, jedna stvar me buni. Folder c:\windows\system32\dllcache kod mene ne postoji uopste. Da li mogu samo da iskopiram u system32?

Postoji dllcache, ali je hidden, pa ga ne visid. Ukljuci prikazivanje skrivenih fajlova i foldera.
Ako prekopiras samo u system32, windows ce da vrati original iz dllcache-a (tamo se cuvaju originali vaznih fajlova)

U redu. Prekopirao sam, ali uspeo sam da dodam samo cirilicu. Latinice nema u opciji za dodavanje. Inace, cirilica radi kao sat! Hvala!

i ja imam istih problema ali ovo kopiranje u
c:\windows\system32\dllcache i
kod mene nije dalo nikakvih rezultata....ako neko zna sta bih mogao 2 da uradim neka mi javi...

Nazad
Vrh Dno