Šta je novo?

Winxp/SP1+OE6+Do not allow Attachments!!

frogman

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
679
Evo ovako opcija u security tab-u OE6-ce "Do not allow attachments...'' zasivljena. Na windowsima 98/W2K sam nasao u reg-u safe attachments kljuc pomocu kojeg sam tu opciju resio.
Ali na winxp/sp1 sam nasao neku blockexeattachments koja mi nije pomogla, jedino sto sam mogao da resim je preko folder opcija da dodam fajlove u unsafe listu. Ali nije to to.
Da li postoji neki software ili reg kljucic koji bi ovo mogao da resi, tj. da odsivi ovu opciju da ljudi mogu na miru da primaju exe,scr,jpg i ostale attachmente!!!

tools>options>security>ancekiraj "do not allow..."

edit: tek sad vidim da ti je opcija zasivljena :zgran:
ne znam iz kog razloga je to tako...

Poslednja izmena:
To ti je zbog SP2 u OE-6ici i SP1 u XP-u. Ta opcija ostaje zasivljena i kad ponovo instaliras outlook. Nasao sam ja neko alternativno resenje preko folder opcija ali to je dugacak proces i neda mi se raditi. A da ponovo dizem masinu bilo bih smesno.
Verovatno je neko sa ovim imao iskustva i resio problem na neki jednostavniji nacin!

Hm....ja imam instalirane sve zive update-ove (imam na poslu 256kbs vezu) i mogu da menjam ovu opciju.......

Na masini nema antivirusnog programa, bio je kaspersky al sam ga ukino. Nije do toga verovatno postoji neki kljucic u reg-u.
Najgore je sto sam u Group Policy-u nasao tu opciju da iskljucim, a on opet po starom.

Ako si to reshio u win98 promenom kljuca u registriju, dodaj isti takav u registry od WinXPa. (rekao si da ga nema?)

Registry XP-a je malkice drugacije konstruisan, ali sam ja na silu dodao i kljuc tamo gjde je bio i na osmici, pa zatim i string ali nije uspelo probao sam. Mora onda da postoji neka aplikacijica koja to resava, evo trazim je celi dan ali nisam je uspeo naci!!!

Na microsoft-ovom sajtu sam procitao da je ta opcija zasivljena zbog service pack-a, ali su napisali da bi taj zasivljeni attachment otvorio kliknes na njega dva puta pa onda na forward i mozes ga otvoriti. Dobro ajd recimo da je to neko resenje, ali ja bih se ipak zelio resiti one zasivljene opcije u security tab-u!!!

Nazad
Vrh Dno