Šta je novo?

WinXP/SP1. NTVDM.exe 100% cpu usage.

frogman

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
679
Nasao sam na microsoftovom sajtu da je taj proces sistemski i sluzi za pokretanje 16 bitnih aplikacija na 32 bitnoj platformi.
Process Name: Windows 16-bit Virtual Machine

Na racunaru na kojem je instaliran gore naveden sistem i standardnim aplikacijama taj proces zauzima skoro 100% CPU-a. Od AV-a instaliran je Norton SystemWorks 2004. U pitanju je cely na 2.0 sa 256 ddr-a.
Na sajtu takodjer pise da ovaj servis nije rizican sto se tice spyware ili adware.

Sta bih moglo da bude! Da nije neka instanca nezavrsena ili nesto trebam ukloniti.

Ovo je ono sto ja o njemu imam:

ntvdm ntvdm.exe Microsoft Windows NT Virtual DOS Machine – Windows NT4/2K/XP. Ovaj program se nalazi u Task Manager listi ukoliko imate startovanu neku aplikaciju koja je mix 16-bitne i 32-bitne kodne podloge. To su obično neki stariji programi koje koristite. Ukoliko imate više ntvdm.exe programa u listi znači da imate još 16-obitnih programa startovanih. ntvdm.exe takođe može da startuje program wowexec. Preporučujem da se ovaj program ne dira (ni ntvdm.exe, ni wowexec) jer će nestati čim se 16-bitna aplikacija ugasi. Ne dirati

Znaci da imas nesto sto koristi 16 bit i to ti pravi more problema. Mozda je neki drajver. probaj da nadjes novije drajvere i da budu specijalno za XP a ne za 98/2000/XP

wowexec je valjda "emulator" za 16-bitne windows programe, a NTVDM za DOS...

Hvala ljudi i bili ste u pravu bio je neki stari switcher program koji je napisan u paskalu i nije radio na nt-u ali je cucao u reg-u i stalno se dizao na run kljucu. Kad sam to uklonio zajedno sa fajlom sve se vratilo na normalu.

Poslednja izmena:
Voodoo_NBGD je napisao(la):
wowexec je valjda "emulator" za 16-bitne windows programe, a NTVDM za DOS...

Ono sto sam napisao je prevod iz servica Win XPa pa kontam da je to to što piše.

Vrh Dno