Šta je novo?

winXP, problemi u vezi dizanja modem-servera???

• Začetnik teme Začetnik teme xWoLf
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

xWoLf

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
690
Moja oprema  
Mobilni telefon
062 40 45 40
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. ADSL
Resili ja i ortak da podesimo masine kako bi mogli modemom da se povezemo jedan na drugog i igramo omiljene igre jedan protiv drugog
Za pocetak to a posle i ostalo, ali...

Ja sam svoju masinu podesio da prima pozive. tj kad zvoni telefon posle prvog zvona sistem preuzima poziv i uspostavlja se veza nakon cega se 2 kompjutera ponasaju kao da su u LAN-u

Medjutim ortak koji ima isti sistem (Windows XP sp1), doduse malo drugaciji hardwer, ja sam intelovan, on AMD-vac, ja imam USR robotics eksterni v90. on ima lucent agere softmodem ...... (uspeli smo da nateramo lucent agere softmodem da radi pod winxp, ne pitajte kako) kao sto rekoh, on NIKAKO NE moze da namesti kompjuter da radi kao server, tj. da primi telefonski poziv, iako je procedura ista..

Ustvari problem nastaje jer treba ukljuciti servis pod windowsXP koji se zove "Routing and Remote Access" nakon cega na network conection. pod opcijom "creat new conection" se ide na advanced i tako dalje.... medjutim kod njega nece pa nece.. Stalno javlja da nesto ne valja u NetBiosName i da to prouzrokuje gresko i tako do u beskraj..

Zna li neko kako resiti ovu dilemu, ili jos bolje - znate li za neki program od nezavisnih , trecih autora koji radi kao modem server a da pri uspostavljenoj konekciji (kad drugi zove pomocu klasicnog dial up-a) se dva kompjutera ponasaju kao da su u LAN-u???

mnogo bi mi pomoglo bilo sta pametno, unapred hvala
(ne ide da stalno ortak zove mene, hteo bih da podelimo telefonski racun)

Idi na http://infinite.on.neobee.net/ i vidi pod Window Tips&Tricks. Tamo imas opis kako se podesava konekcija izmedju dva XP-a u svrhu modemskog igranja.

Meni je tako sve radilo. i nisam imao problema oko spajanja. Ukoliko modem od tvog drugara nece da se javi na poziv onda moras naci knjizicu sa uputstvom za podesavanje modema (knjizica sa registrima) i neki program pomocu kojeg mozes podici terminal (terminate ili neki slican, BitWare recimo). Tamo moras da mu podesis autoanswer. Naa mom modemu AA nije podesen tj. nije ukljucen. Nisam siguran ali mislim da Windows u sebi ima mogucnost podesavanja za automatsko odgovaranje modema (AA ili AutoAnswer), Mozda u terminalu da kucas AA=2 da bi se modem sam javio, ali to zavisi i od modema tj. za svaki modem je drugacija komanda.

Inace ja nikada nisam podesavao taj service i sve mi je radilo ok. Kod mene je bio i jos uvek jeste problem sa kvalitetom veze, tj. ja imam dobru liniju a moj drugar nema pa se mozemo spojiti samo na maloj brzini koja nije dovoljna za igranje. Moja preporuka je da ne diras taj service. Ostavi sve na default.

Hmmm, obrati paznju na ovo sto cu copy&paste. Nasao sam to na www.junk.co.yu, ukratko upustvo za konfigurisanje WinXP da radi kao modem server

----------- da prima pozive:
My computer,control panel,network and internet connections,onda ides network connections,ides create a new connection,ides next,pa zadnju opciju koja glasi set up an advanced connection,onda pritisnes next,pa accept incoming connections,next pa prvu opciju bice ti 3 opcije e pa prvu nacrtan telefon zuti pored i to otkacis,a mislim da ce vec biti otkaceno trebalo bi ako ne onda otkaci to pa next,pa gornju opciju allowe virtual private connections,onda next,next i finish i to ti je to ,e onda jos samo odes ponovo tamo na my computer,control panel,network and internet connections pa network connections, nadjes tamo ikonicu na kojoj je nacrtan komp i na njoj pise incoming connections i tu udjes ides prebacis tamo gore na users,ukucas user name koji hoces ,ime njegovo to nije ni bitno i stavis password i onda kazes drugu koji ce da te zove koji je user i passswrd i on to uradi i to je to povezete se,

jos jedno upustvo:
server:
(server):
Izaberesh ono prvo accept incoming connections i lupish next. Sada samo shtiklirash svoj modem i next. Sada allow provate connection ( za ovo nisam siguran ali ovo moj ortak stavi pa nam radi ali neznam da l je obavezno )i next. E sada ( neki leek mi je rekao da ovo nije ovezno ali ja neznam.. mislim ako ovo ne uradite i ne radi onda je ovo 🙂.. dogovorite se za user i pass koji cete oboje da unesete ) lupish add... i pojaviti se novi prozor e sad upisujesh.. pod user name: ( ovde upishesh dofovoreni user ). Full name nije obavezan. Password: za ovo se isto dogovorite i oboje imate isti !. i Confirm password: ukucajte password. Sada lupish OK. E sad treba da shtiklirash samo vash user name, npr. "wc" znachi shtiklirash samo taj kompjuterchic sa onim malim likom 🙂. i lupish next. Ovde ostavish sve i lupish next. i onda finish.
caller (user)
E selektujesh ono drugo, Connect directly to another computer i lupish next. Izaberesh sada ono drugo, tj. Guest i lupish next. U name upishesh kako hocesh konekcija da ti se zove ( preporuchljivo njegovo ime/nick ) i lupish next.E sada izberesh communication port na kom ti je modem ( npr. COM 1 ) ako neznash koj je onda samo ostavi i lupi next. sada preporuchljivo shtiklirash ono add shortcut to the destkop i lupish finish. e sada pokrenesh tu konekciju. u user name: upishesh dogovoreni user name koj cete da koristite, u password: dogovoreni password koji cete da koristite i u telefon : njego telefon
Napomena: kad ovo uradish tvoj modem ce se javljati na svaki poziv znachi treba ovo da uradish samo pred njegov poziv ( da se nebi desilo da te neko zove i samo krene biiip, bip bip... ) i kada zavrshite sa igrom izbrishesh ovu konekciju

JA SAM RADIO PO OVIM INSTRUKCIJAMA, I DA BI LOKALNI KOMP (MOJ) RADIO KAO MODEM SERVER, MORAO SAM DA UKLJUCIM ONAJ SERVIS SA POCETKA POSTA, jer je po default-u iskljucen... Ceo problem je do ortaka kod kojeg taj servis , iz meni nepoznatog razloga, NE MOZE da se ukljuci. Za sada super radi na 33.6 (mislim da nema svrhe kaciti se po v90/92 standardu jer je upload 33.6 a to mu dodje na isto jer je upload jednog ustvari download drugog, pa se 55.6 veza nikad ne iskoristi....

Ja sam mislio ako neko ima ideju kako prevazici problem kod drugara, jer je glupo da samo on zove mene i placa telefon, ili ako neko zna za programe koji rade ovo isto, ali iz trece ruke od nekog nezavisnog proizvodjaca, pa da se resim bede...

Hvala unapred

Ako ti Lucent Winmodem ne radi, tj ne prima pozive (kao sto meni nije prim'o), stavi njegove original drajvere za Win2000 i ima da radi !

cheers

Nazad
Vrh Dno