Šta je novo?

WinXP problem:racunar se sam resetuje

cnikola

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dakle racunar ume sam od sebe da se resetuje bez ikakvog pravila.Nekad se desi kad kliknem na neku ikonu,nekad kad slusam muziku.....
Racunar je:
AMD athlon Tbird 900@900
128 MB Micron
voodoo3
MSI 6330 lite
Napominjem da mi se ovo nije desavalo na WIN9X i WinME

:(

Proveri memorije!:wave;

Upravo sam skinuo goldmemory program pa cu da je istestiram.
Ako neko ima jos neku ideju....?

Iskljuci sve u Power menagment-u pa proveri i salji nam odgovore

Meni se to desilo sa drajverom koji nije kompatibilan sa XP-om!
Znaci ako ti neki nije digital signed......... znas sta ti je ciniti.......
Inace XP posle par resetovanja zna cak i sam da ti kaze u cemu je problem.......
Pozdrav
:wave;

U mom iskustvu, ako je memorija OK, vrlo cesto je uzrok povremenog resetovanja racunara los ili ostecen driver od video kartice. Probaj da ga osvezis novijom (a mozda i starijom) verzijom.

da ti nije racunar povezan na ups???
ako jeste to je sigurno jer se i meni to desavalo...
imas na ms update-u patch bas za to...

Najverovatnije memorija. I meni se to dogadjalo pa kada sam stavio drugi modul sve je bilo ok. Proveri u biosu podešavanja za memoriju.

Meni se to deshavalo na 98SE u prvo vreme, pa sam ga rasklopio i sastavio deo po deo pa je to (nemam pojma kako) reshilo problem. I josh uvek radi OK (sada na XP-u).
A kada bi mi svi drajveri bili Microsoft Certiifed komp bi mi radio 3X sporije. Proverio sam. Chak ni drajver za CD Teac 540E koji instalira XP nije Digitaly Signed :D

Iz ličnog iskustva, najverovatnija dva razloga su:
1. Memorija (posebno ako imaš više modula, pa još ako nisu identični...)
2. Drajveri (posebno novije verzije Detonatora, kod mene poslednja koja radi stabilno je 21.83).

Kazem ja, dobar je OS taj XP... :D

Svakako bolji od svih prethodnika :D :D :D

pogledaj u computer managment

U jednom odeljku postoji opcija na kojoj pise.
Reset on any error.
Sto se moze iskljuciti.
Samim time sto sam ga iskljucio mislio sam da sam resio problem.
Pri sledecem restartu koji je trebao da se desi racunar se nije restartovao:) ,ali se zabo sa plavim ekranom nalik onome iz windowsa:mad: .
Tako da ti preporucujem da pogledas sta si instalirao.
Meni se resetovao posle instalacije VCD-a.
VCD je doduse radio ali svaki treci-cetvrti put je resetovao sistem.

Ovo je najcesce posledica intasliranih vcd ili vda i nera na istom racunaru.

Koje drajvere za voodoo 3 imas?

Sta kaze Anand za ovo (tech guide)

Why does my computer reboot itself?

Windows 2000 and Windows XP have a feature, that is enabled by default, which automatically reboots the computer when a BSOD ("Blue Screen of Death") is encountered. If your computer is automatically rebooting disabling this feature will allow to see the error message on the BSOD.

To disable this feature, open System Properties by right clicking on My Computer and selecting Properties. Alternatively you can hold down the Windows key on your keyboard and press Pause/Break.

Once you have System Properties open click on the Advanced tab, then click on the Startup and Recovery button at the bottom. When the Startup and Recovery panel opens simply uncheck Automatically Reboot. Then select OK twice. Now the next time your computer encounters the problem you will be presented with a screen that will help you track down the issue you are having.

Bili su u pitanju drajveri za voodoo3FX
Hvala svima:cool:

Meni je ponovo pocheo !!!! :mad:
Ali sada mnogo gore!!!
Znachi nije do XP-a jer se jedno deset puta zaredom resetovao pre nego shto je pocheo da loadira XP.
Testirao sam RAM i Ok je. Pa sam onda pocheo od HDD-a CD-R-a I CDRW-a.
Na kraju sam zavrshio sa jedinom "working" kombinacijom:
CD-R Primary Master (Na ata100 karti)
HDD Secondary Master (Na ata100 karti) obrnuto nije radilo
CD-RW primary master na plochi (Abit zm6)

Za sada radi, ali dokle ??? ;)

Vrh Dno