Šta je novo?

WINXP or mainboard

lugonja

Čuven
Učlanjen(a)
27.05.2002
Poena
619
U poslednjih nekoliko dana 2x mi se desava da palim racunar, i umesto da se podigne Windows XP sve stane na logo-u ploce [Asus A7V8X], i onda ja pritisnem RESET i udjem u BIOS, prodjem kroz opcije, izadjem bez pamcenja i WINXP se podigne normalo. Ako ne udjem u BIOS a samo RESETUJEM opet samo logo. Ne znam shta je ovo, ali ako je virus AVP ga ne registruje, iako ga redovno update-ujem. Ako neko ima neku ideju shta zeza nek kaze, ovo za sad nije problem veliki, ali ako pocne cesce da zeza onda ce biti problem...
Hvala unapred!

PS Ako sam omasio mesto za post, neka moderator premesti tamo gde treba:)

lugonja je napisao(la):
U poslednjih nekoliko dana 2x mi se desava da palim racunar, i umesto da se podigne Windows XP sve stane na logo-u ploce [Asus A7V8X], i onda ja pritisnem RESET i udjem u BIOS, prodjem kroz opcije, izadjem bez pamcenja i WINXP se podigne normalo. Ako ne udjem u BIOS a samo RESETUJEM opet samo logo. Ne znam shta je ovo, ali ako je virus AVP ga ne registruje, iako ga redovno update-ujem. Ako neko ima neku ideju shta zeza nek kaze, ovo za sad nije problem veliki, ali ako pocne cesce da zeza onda ce biti problem...
Hvala unapred!

PS Ako sam omasio mesto za post, neka moderator premesti tamo gde treba:)

Definitivno si promasio , posto ne postoji soba soft/hard problemi ovo je najpre za Maticne ploce , procesori...
Ne znam zasto krivis WinXP kad po tvojoj prici ni ne dodjes do ucitavanja istog ?
mainboard je opet sirok pojam , ja bih suzio problem na nesto sto se kaci na nju - memorija .
Setuj BIOS na default , stavi za memoriju By SPD za frekv. i setovanja ...
Ako to ne fercera , probaj da pozajmis neku drugu memoriju .

Pozdrav , Misa...

Da, i meni mirise da nije kriv XP jer ni ne prodje POST screen.
Probaj da flashujes BIOS.. da vratis na default vrednosti.. ako si nesto cackao.. nije mogao sam problem da se javi.. ili je hardverski kvar.

MichaelZ je napisao(la):
Definitivno si promasio , posto ne postoji soba soft/hard problemi ovo je najpre za Maticne ploce , procesori...
Ne znam zasto krivis WinXP kad po tvojoj prici ni ne dodjes do ucitavanja istog ?
mainboard je opet sirok pojam , ja bih suzio problem na nesto sto se kaci na nju - memorija .
Setuj BIOS na default , stavi za memoriju By SPD za frekv. i setovanja ...
Ako to ne fercera , probaj da pozajmis neku drugu memoriju .

Pozdrav , Misa...

Zezala je struja malo poslednjih dana, ali imam UPS tako da ne bi trebalo da je to nesto zeznulo, a memorija nije sigurno, do sada je radila besprekorno, a inace ona je ELIXIR 512MB [333MHz], sto dovodi do ploce, uvek imam neke malere sa plocama, ma oteracu komp na service ako nastavi da zeza pa nek se oni bakcu sa njim... :smoke:

lugonja je napisao(la):
Zezala je struja malo poslednjih dana, ali imam UPS tako da ne bi trebalo da je to nesto zeznulo, a memorija nije sigurno, do sada je radila besprekorno, a inace ona je ELIXIR 512MB [333MHz], sto dovodi do ploce, uvek imam neke malere sa plocama, ma oteracu komp na service ako nastavi da zeza pa nek se oni bakcu sa njim... :smoke:
Da , memorija je ludilo :D
Ma O.K. , ako imas garanciju ...

MichaelZ je napisao(la):
Da , memorija je ludilo :D
Ma O.K. , ako imas garanciju ...

Ma koja garancija, znam coveka, ima cd klub i prijatelj mi je, tako da nema problema:d

Muke i problemi sa ASUS-om. Najviše se na njih ljudi žale...
Flešuj BIOS, 99% će ti rešiti takav problem.

Oce tako da bude i zbog istrosene ili lose bios baterije. Evo neki dan video racunar koji non stop javlja da ima CMOS checksum error i da je resetovao bios na default. onda mora da se protitisne F1 i on nastavi da ucitava XP. Kada se XP podigne do odredjenog stadijum pojavi se CRN ekran. Onda mora ALT+TAB jer XP prijavljuje gresku sa satom. Klikne se na OK u tom prozorcicu i XP radi OK.

Vrh Dno