Šta je novo?

<WinXP> Ogranicavanje

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

momsab

Znamenit
Urednik
Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,265
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Gde moze u Registry-u da se podese ogranicenja za korisnike sistema i za Guest-a. Treba da zabranim brisanje, pravljenje fajlova, menjanje imena fajlovima i sl.. Nasao sam jednom nešto ali sam zaboravio gde i kako.

Nemojte mi preporucivati neki program posto nemam pun pristup Internetu.

Ako postoji slična tema, uputite me na nju.

Zahvaljujem!

a local security policy?
tj.start->run->gpedit.msc

Probao sam vec, nije to to.

onda ukljuci tools->folder options-> simple file sharing pa podesi security na folderima
a korisnici ne smeju da budu administratori

Probao sam, Gost moze da izbrise direktorijum 🙁
Nesto trece?

dakle ovako prvo da bi ti bilo lakse ako koristis XP uradi sto ti je rekao Filo tj ukljuci "Use file simple sharing" ili tako nesto..zatim odes na disk na kom se nalaze ti folderi ili sta vec i kliknes propertis od istog
dobijes prozor sa userima koji koriste taj disk kliknes na usera koji nesme da ima ta prava i ostavis samo cekirano sledece
Read& Execute
List Folder contents
read
sve ostalo decekirano.. posle malo davljenja on ce moci da radi upis u samo svoj folder u my doc i to je sve.. promene programa instalacije pisanje po disku van tog mesta nece moci da uradi
Barem to kod mene funkcionise
poz. Bane ,)

Mogu misliti da imas NTFS a ne k'o ja FAT 32. Radi na NTFS, izgleda da ne radi na FAT 32.

Naravno da ne radi na FAT32... zato NTFS i sluzi izmedju ostalog.

A sto lepo ne bi presao na NTFS?
Kada moj burazer treba da sprema ispite ja mu sve igrice i muzicke fajlove stavim pod enkripciju, pa onda mora da uci 🙂

Nazad
Vrh Dno