Šta je novo?

WinXP ne prepoznaje HD veci od 127GB

jocky23

Slavan
Učlanjen(a)
20.08.2005
Poena
304
Upravo sam instalirao novi Seagate Baracuda 320GB i bios ga je prepoznao kao 320gb slave drive zatim sam bootovao komp preko winxp instalacionog diska da bi napravio particiju i to sam odradio i napravio novu particiju od 305GB (toliko mi je ponudio kao max) E onda sam usao u windows da bi formatirao tu particiju ali mi win ponudi kao maximum 127GB ??? Kako da formatiram celu particiju od 320GB kao jednu ??!! :wall: :wall: :crash:

Hvala unapred ! Nadam se da ce neko znati kako se ovo resava... Poz.

Moraš da instaliraš XP ServicePack 2 da bi XP pravilno podržavao diskove preko 137GB.

Imam SP2 , bar mi tako pise ...

Ne bi bilo lose da napises koja je ploca u pitanju. Mozda je do nje, jer desava se da BIOS moze da vidi taj HDD toliki koliki je, ali ne podrzava preko 127 ...

Ploca je Asus A7N8X-X !
proveravao sam forume pre nego sto sam kupio hard i koliko sam shvatio trebalo bi da ova ploca podrzava velike kapacitete tacnije da nema ogranicenja u velicini hard diska..

Hvala puno !!! Uspeo sam samo sto sada imam drugi problem. Krenem da ga formatiram iz windowsa i to krene vrlo sporo, za 6 sati je uradio 2 crtice na onom baru dole !! Tim tempom bi mu trebalo 3-4 dana da zavrsi !!??
Da li je to u redu ili da probam sa nekim drugim programom ili mozda da stavim quick format ?

Meni Paragon Partition Manager 8 Professional formira particiju na Seagate Barracuda 7200.10 320 GB za cirka 30 sek.

hvala puno na informacijama !!

Ja sam inace uradio quick format iz win-a (cisto da vidim sta ce se desiti) i to se zavrsilo za minut i hard radi sad bez problema, ne znam da li da ostavim tako ili da ipak formatiram sa nekim od ovih programa ?

Ako je nov HDD dovoljan je Quick format, samo kao inicijalizacija. Svaki sledeci put ja radim full.

nije samo stvar u formatiranju diska u smislu da se "ovlas" pripremi za rad... stvar je u "pravom" formatiranju u smislu da mu odredis i file system i velicinu cluster-a zbog boljeg iskoristenja prostora ...

Ako možeš, bi bilo dobro da ga ubodeš u neki drugi računar, i tamo sve lepo odradiš iz Disk Management-a.

Nazad
Vrh Dno