Šta je novo?

Winxp ne dize se!

maddog74

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2006
Poena
320
Moja oprema  
Laptop
Samsung np350e5c-a02hs 01.2015.
Tablet
/
Mobilni telefon
XIAOMI Redmi-Note 8 Pro
Pametni uređaji
XIAOMI Smart Band 4
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
WinXp od drugarice,instaliran prosle godine ima dosta software-a instaliranog ,a nema image particije,problem je sledeci,winxp disk koji imam ne da mi repair opciju,a na njenom racunaru stalno se dize prozor sa izborom za safe mod itd. kao kod F8 tastera,a nece da se digne ni u safe mod, ni last good configuration,ni normal,zavrti winXP ekran i restartuje ponovo.Zna li neko neki nacin da udjem u taj winXP bez reinstalacije?

Pokreni instalaciju xp-a i na prvom prozoru sa opcijama ne idi na repair nego na set up windows xp now. Kada to odradis trazi onda tamo repair opciju koja bi trebalo da odradi repair celog windowsa uz zadrzavanje svih programa. Ako ovo ne uspe onda ne gine reinstalacija od nule uz format c:

Poslednja izmena:
Probaj da kada ti se pojavi menu za safe mode disable-uješ automatski restart. Ova opcija bi trebala da bude dostupna ako imaš SP2 ili SP3, nisam siguran. Ako imaš, pojaviće ti se blue screen, videćeš poruku koju ti izbacuje i proguglaj malo. U slučaju da ne, probaj pomoću XP cd-a da odradiš iz recovery konzole chkdsk ili u krajnjem slučaju da vratiš registry za par dana unazad😉

Probaj da kada ti se pojavi menu za safe mode disable-uješ automatski restart. Ova opcija bi trebala da bude dostupna ako imaš SP2 ili SP3, nisam siguran. Ako imaš, pojaviće ti se blue screen, videćeš poruku koju ti izbacuje i proguglaj malo. U slučaju da ne, probaj pomoću XP cd-a da odradiš iz recovery konzole chkdsk ili u krajnjem slučaju da vratiš registry za par dana unazad😉
nemam tu opciju,zasto chkdsk?

Probaj, neće da škodi 🙂 možda ti popravi neki od sistemskih fajlova 😉

Poslednja izmena:
Evo javlja mi:
chkdsk error -file record segment 24 is unreadable
i ne samo segment 24 ima ih desetak i trenutno pokusava da ih popravi pa javljam da li je boot uspeo...
i da ne zaboravim,da li je ovo ostecenje hard diska ili samo necitljiv podatak na hardu,hard je kupljen prosle godine,a godina proizvodnje mu je 10.2008.?

Poslednja izmena:
Probaj da skeniraš sa mhdd-om da vidiš da li ima bad sectora.

Poslednja izmena:
skeniram ga od jutros sa hdd regenatorom,hard je WD pata 250gb wd2500avjb, i za sada je iskenirao 50gb i nalazi bad sektore u poslednjih 30min vec je stigao do 120 bs, automatski ih oporavlja hdd regenerator,ali da li je to softverski ili hardverski problem,da li moze da se iskoristi garancija za zamenu hdd ?

u medjuvremenu sam malo potrazio odgovore u hd sobi,ovo je sad tema za njih, ipak ce morati na zamenu

Ma reklamiraj ti to odmah. To je sigurno u pitanju fizičko oštećenje, i neće nikad biti pouzdan. Nego vidi da ga zameniš.

Nazad
Vrh Dno