Šta je novo?

WinXp na 20mhz

Znao sam da nisam trebao da prodam moju 386-icu :D

ali izgleda da nije moguce instalirati winxp na masine ispod pentiuma, nisam bas propratio svaku rec, ali primetio sam da imaju i 486 ali samo sa Win98.

386 40MHz, 8MB RAMa - Win95 (nisam upamtio koji tacno)
486 - Win98
Pentium 20MHz, 32MB RAMa- XP

Alexandar je napisao(la):
Znao sam da nisam trebao da prodam moju 386-icu :D

kud dade onaj C-64 :wall: :wall: :wall:
sad bi ladno XP guro na njemu :banana:

pa zar nije C-64 u stvari 64kilobitni, to mu dodje skoro to :)

Naravno, samo pitanje da li bi to radilo kako treba, ipak nije izasla finalna verzija, zbog drajvera...

Cuo sam da ce Microsoft ubaciti podrsku za SID u finalnoj verziji Windowsa 64.

Katastrofa ljudi da li nekome treba racunar na 70 mhz?chist pentium!!! :-devil-: :d :d :d dradi i XP na njemu :D :D

Ja sam josh pre nekih desetak godina imao 95-icu na 386,8 mb rama,80mb hdd,:) stara dobra trica.....i kad sam nosio da i se instalira CD24x u to vreme sam postavljao pitanja tipa: a da nije taj CD prebrz :) ,a likovi u servisu se shlogirali kad su videli win95 na 386 jer je tad svako imao 3.11 na slichnoj mashini :)

a da radio je na 40mhz-a a mogao je i na 33 onako na dugme, u hodu, koje sam obilato koristio kad u nekoj igri ide bonus nivo pa treba da zaustavish na nechemu i to pokupish,kvarno ali dugme je jednostavno kopalo ochi HI and LO he he.... good old times:)

Poslednja izmena:
Ehm, jedno pitanjce, pomalo offtopic: Cemu je sluzio taj Turbo?

Ni dan danas nisam saznao, verovatno tako troshi manje struje pa kao ushteda i tako to :)

Pojedine igre i programi pisani u starim, starim kompajlerima su radili prebrzo na tada novim mašinama. Kad naletiš na tako nešto, isključiš turbo i koristiš igru/program. :)
Ako je postojala neka druga namena ja ne znam :)

C64 je 8 bitni kompjuter, a 64 kilobajta RAM-a je imao, i ne znam zasto opskurne sale na tu stranu ... u svoje vreme je c64 bio tata, a za salu se mogu koristiti drugi kompjuteri koji su prodati u mnogo manjem broju od legende ...

...pogotovo lose zvuce sale od g-dina koji prodaje romove .... treabao bi bar malo da volis ono sto radis ...

wow! neo geo pa nismo tako mislili... ...kupite C64, uvek moze ponestati drva za potpalu... ;)

btw ko prodaje romove?

@ alexandar
pa znamo shta je turbo radio :) nego zashta je pobogu to sluzilo?:) ja sam mu nashao namenu :D
@ neo geo
ma opushteno choveche :) ja imam na tavanu C64 (najprodavaniji rachunar svih vremena ako me podaci u glavi nelazu) i stvarno rachunar je legenda,nebi ja svoj PC nazvao Commodore64 da nevolim C64
Poz

@animaN: a namena je?

ne kapiram kako xp radi na 20 mhz,kada microsoft trazi....jeli to neki skin ili ima neka caka

Није цака, само акцију коју 2Ghz одраде за секунду он ради три и по минуте...

Poslednja izmena:
Moj prvi PC je radio na 8MHz, imao 512kB memorije, 8086 procesor... Puštao sam na njemu nekakav MS Windows 1.1 ali je u to vreme više obećavao Digital GEM pa sam ga više koristio. Windows je oštro povukao tek u verziji 3.0 inače su bili blizu da ga batale.

Ne znam da li ste vi normalni :)

Zar tako divnu masinu kao sto je C64 pokvariti Windows-om... Imamo mi Komodorovci svoj Geos, ne treba nam crap iz Redmond-a :d

@ZeljkoBU
Konkretno SimCity 2000 ili tako neki sam igrao na 486 na 66Mhz i kad hocu da skrolujem ili tako nesto ekran samo preleti a ja ne videh nista, prebrzo radi, i onda da downclockujem moju zver na 33Mhz preko turbo prekidaca i SimCity radi lepo...

Cekajte malo... Turbo dugme je valjda ubrzavalo racunar. Secam se svoje 286-ice... kada se pritisne turbo prekidac, ukljuci se crvena diodica (pored power diodice koja je bila zelena) i racunar radi brze. Isto tako se secam da smo merili reflekse na Snake-u kada je Turbo aktiviran...

U početku su svi PCi imali fiksan procesor (i8088) i taktove (beše 4.77MHz) pa su programeri koristili obične petlje za podešavanje brzine. Kad su se javili brži procesori sa 16 bita itd, trebalo im je vremena da se prešaltuju na tajmere :d pa je stavljano turbo dugme koje je puštalo punu brzinu ili underclockovalo prema potrebi.

Vrh Dno