Šta je novo?

WinXP local security (software restriction) problem

Nije valjda da niko ne zna 🙁 tj nece da odgovori. Ne mogu nista da pokrenem kao user. Uspeo sam da pokrenem wormse i to tako sto sam dodao ceo path c:\prog~files u software rest. sto nije resenje. Recimo na useru mi wamp puca i dalje ne mogu da ga pokrenem odma zablokira i prijavi error a ako ga dignem sa run as.... pa admin user radi???

Po simptomima koje si opisao to je boljka limited usera kome nije podešen nalog za korišćenje.

Winamp: uđi u admin nalog i desni klik na direktorijum winampa (u program files) / security / štikliraj "Full Control" za običnog usera. Ako ovo ne upali, polisa se možda "kolje" jer je nepravilno podešena, a to se dešava u slučaju da ih ima više na "istom nivou". Tj, ako imaš "users" koja je podešena na full control i polisu sa imenom tvog username-a koja nije sa max pravima, XP po defaultu koristi onu koja više limitira korišćenje. Na to treba da obratiš pažnju...

Sledi Winamp primer i za ostale programe. Komplikacije mogu da nastanu ako neki proggy koristi windows ili system32 direktorijum (ako si regularno instalirao divx kodek, recimo), ali to je vrlo retko.

Poz

Hvala uspelo je tako. A reci mi jel postoji mogucnost da zabranim da pristupa samo jednom folderu na fat32 file sistemu i ako postoji kako to da uradim na nivou neke polise a ne na svaki folder (sto na fatu i ne moze ali recimo ntfs) da stavim neki security option.

Nazad
Vrh Dno