Šta je novo?

WinXP- izor tv katice

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

momsab

Znamenit
Urednik
Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,265
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
type;

Pogledao sam postove na temu tv kartica i nigde nisam naišao na ono što me zanima.

Zanima me da li ima u BG-u da se kupi tv tuner koji ima valjane drajvere za Windows XP. Znači, da dolazi sa drajverima sa kojima će sigurno da radi da ne bih morao da iste jurim po net-u (muka mi je više od jurenja valjanih drajvera sa valjanim mixerom za CMI 8738 4.1) i sa kakvim-takvim valjanim softverom (uglavno ću da gledam, retko kad ću da snimam, pošto mi je mali HD). I, narvano, da nema problema sa zvukom/slikom.

Koliko sam video na yu.oglasi, nude se uglavnom KWORLD (TV/FM,txt,rc) 45-7€ i Pinnacle (TV,txt,rc) za 60€. Koja od te dve će mi najviše odgovarati po pitanjima rada pod XP-om, gledanja kablovske, mogućnosti daljinca.

Zahvaljujem na svim odgovorima.

cheers

momsab je napisao(la):
type;

Pogledao sam postove na temu tv kartica i nigde nisam naišao na ono što me zanima.

Zanima me da li ima u BG-u da se kupi tv tuner koji ima valjane drajvere za Windows XP. Znači, da dolazi sa drajverima sa kojima će sigurno da radi da ne bih morao da iste jurim po net-u (muka mi je više od jurenja valjanih drajvera sa valjanim mixerom za CMI 8738 4.1) i sa kakvim-takvim valjanim softverom (uglavno ću da gledam, retko kad ću da snimam, pošto mi je mali HD). I, narvano, da nema problema sa zvukom/slikom.

Koliko sam video na yu.oglasi, nude se uglavnom KWORLD (TV/FM,txt,rc) 45-7€ i Pinnacle (TV,txt,rc) za 60€. Koja od te dve će mi najviše odgovarati po pitanjima rada pod XP-om, gledanja kablovske, mogućnosti daljinca.

cheers

verovatno ti necu mnogo pomoci ali...
mene recimo svi tv tuner-i za comp mnogo nerviraju...
mnogo bolja fora je da uzmes VIVO karticu i da na nju nakacis VCR...imas daljinski,...da ne pricam da je prijemnik kod standardnih videorikordera mnogo bolji [i jednostavniji za upotrebu]

kao sto rekoh, moje misljenje...

Imam samo 1 video, a on mi služi za TV prijemnik jer prijemnik može da pamti samo 30 kanala 🙁

momsab je napisao(la):
type;

cheers

Pa leadtek ti je odradio to najbolje mislim za XP

Re: Re: WinXP- izor tv katice

majka je napisao(la):
mnogo bolja fora je da uzmes VIVO karticu i da na nju nakacis VCR...imas daljinski,...

pa i uz neke tv tunere dobijas daljinac (npr PCTV) koji mozes da koristis za bilo koji program uz malo editovanje INI fajla😛

Re: Re: WinXP- izor tv katice

sirius je napisao(la):
Pa leadtek ti je odradio to najbolje mislim za XP
Gde može da se nađe u BG-u? I, koliko košta?

txt

Da li je tačno da Leadtek tv-tuner ne podržava teletext? Ako jeste, koji još tv-tuner dobro radi pod XP-om ali da ima teletext?

Re: txt

momsab je napisao(la):
Da li je tačno da Leadtek tv-tuner ne podržava teletext? Ako jeste, koji još tv-tuner dobro radi pod XP-om ali da ima teletext?
\

Nema teletext

Hauppauge WinTV.
Odlicna karta ima naravno i teletext koji besprekorno radi i naravno zavisi od prijema. Ako imas kablovsku onda nema brines.
Meni savrseno radi pod Win XP. Zvuk je Live 5.1.
Kad sam kupio spravu nije bilo XP-a pa naravno ni drajvera.Ima ih na zvanicnom sajtu. Kasnije su se pojavile novije varijante kartice sa i bez FM tunera i nisam primetio da se neko zalio.
Imas i ATI AIW varijantu. Ako ti je frka za kintu kupi stariju varijantu i pevaj.
pozdrav

pa i uz neke tv tunere dobijas daljinac (npr PCTV) koji mozes da koristis za bilo koji program uz malo editovanje INI fajla
Znas li mozda vazi li isto i za daljinac od Hauppauge WinTV?

Hauppauge WinTV.
Odlicna karta ima naravno i teletext koji besprekorno radi
Kasnije su se pojavile novije varijante kartice sa i bez FM tunera
Ako ti je frka za kintu kupi stariju varijantu i pevaj.
Da li je ona USB ili PCI? Gledao sam zaključak uporednog testa PCTV-a, Leadtek-a i Hauppauge-a. Najbolji je Leadtek, a za USB Hauppauge-a nisu imali zamerke. PoÅ¡to je i gde može da se naÄ‘e? 🙂

Koliko sam video u jednoj temi ovde na BM-u, PCTV odlično radi pod XP-om i daje jasnu sliku (imam solidnu kablovsku). Sad stvarno ne znam šta da uzmem ako su cene slične i za Haup-a i za PCTV-a.

Sto se pevanja tice,.... 😀

oglasi....

Nema u yu.oglasi.

Pinnacle je 55 a odlicno radi pod XP-om.

i, i na kraju

Zahvaljujem opet svima na odgovorima.

PoÅ¡to mi ne treba FM ( imam stubić u sobi, a i dali su mi samo 1 kabl za TV 🙁 ), a treba mi teletext (BK, Pink, kladionice 😀 ), i daljinac, odlučih se za [color=sea-green]Pinnacle PCTV PCI[/color] (TV,txt,rc). Javiću vam impresije kada je kupim i instaliram.

,)

55€?

milenkoc23 je napisao(la):
Pinnacle je 55 a odlicno radi pod XP-om.
Ja sam našao samo za 63-67€. Gde i kada si video Pinnacle PCTV za 55€?

Nazad
Vrh Dno