Šta je novo?

WinXP i Nlite prob

Dark_Angel

Čuven
Učlanjen(a)
26.07.2004
Poena
619
Elem ploca u pitanju je a8v na kojoj je nakacen maxtor-ov sata hdd. Posto u biosu nema opcije da se hard prebaci u native ide potrebni su mu drajveri da bih mogao da dignem sistem na sata hardu. Pokusao sam da nlitujem winxp instalaciju i da ubacim drajvere koji su mu potrebni ali kada sam narezao to sto mi je napravio nlite nemogu da bootujem instalaciju >.< znaci negde gresim. Pa bih molio nekoga da mi ukratko objasni kako da naprawim owo sto mi treba. sata/raid drajvere sam skinuo sa asusovog sajta za ovu plocu. Win7 sam instalirao bez problema ali posto je matori racunar u pitanju hteo bih da ubacim winXP zbog brzeg rada.

Nadji noviju verziju XP-a koja u sebi ima potrebne sata drajvere.

Skini najnovije VIA drajvere sa taj kontroler (VT8237)
http://www.viaarena.com/Driver/V-RAID_v6.10a.zip
Unutra imas VRAIDDrv\XP\x86\, u tom folderu je drajver koji ti treba.

U nlite integrises drajver, cekiras opciju Integrate driver. Takodje cekiras Create Bootable ISO.
Ides na Next, dole imas Insert, pa Single driver, nadjes otpakovani folder (VRAIDDrv\XP\x86\), izaberes VIAMRAID fajl, ides na Next, nlite odradi integraciju, zatim ide na stranu Create Bootable ISO (koju si cekira), kreira ISO koji kasnije narezes na CD, i to narezes kao image.

:wave:

Imaš tih uputstava po netu milion, samo u google "nlite sata"... recimo:
http://maxeasyguide.blogspot.com/2008/04/preparations-for-winxp-installation-cd.html
Ali to je sve vrlo jednostavno i logično, ne znam šta si mogao da zezneš, ako si uradio tako onda ne bih znao u čemu može biti problem i zašto ne butuje.
edit: Ulete garson u međuvremenu :), inače ja imam isti taj kontroler i istu verziju drajvera koristim dugo, to mora da radi kao podmazano.

Poslednja izmena:
znam da radi nego ranije jesam odradio xp sa nlite-om al ortak zagubio disk XD a sad sam ocigledno nesto odradio pogresno pa rekoh da pitam da ne bacam diskowe, jeste moja greshka bila posto nisam chekirao za bootabilan disk XD. sta ces swi po nekad gresimo na najosnovijim stwarima :)))
Hvala na odgovorima :) sad cu da ga odradim pa za koji dan da odem da maknem win7 i da mu ostavim winxp :)) hvala jos jednom

Nazad
Vrh Dno