Šta je novo?

WinXp i komponente?

• Začetnik teme Začetnik teme legend
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

legend

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
649
Kako da znam da li komponente koje cine moj racunar, mogu da rade bez problema pod XP-om?

U pitanju su sledece komponente:

Philips TV Tuner 878BT
BearPaw 1200 skener
HP840C
PCI Agere Soft Modem
ATI GB9000
D-Link mrezna
Integrisan zvuk na AsusP4S533E

Hvala.

skener, stampac, modem, graficka i integrisan zvuk 100% mogu i u to sam siguran. Pretpostavljam da bi i mrezna i tuner radili. Ako bas hoces da budes 100% siguran i za njih procackaj malo po microsoft.com ili na sajtovima proizvodjaca.

Sto rece Laza...vrlo verovatno da nece biti problema (ako se cisto instalira)
Za ms je Laza verovatno mislio na Windows Catalog. Na njemu ukucaj ime componente (za svaku - novi search) pa pogledaj rezultate.
Ovo inace nije lose uraditi u slucajevima kada se sa ponekim hardverom ima zestokih problema pod XP-om, jer se onda moze naici na eventualna objasnjenja.
Dakle:
http://www.microsoft.com/windowsxp/home/howtobuy/upgrading/compat.asp

imas Hardware Compatibility Listu pa pogledaj da li se tvoje komponente nalaze tamo, za te proizvode MS ima drajvere. uglavnom moguce je naci drajvere za sve skorasnje porizvode tako da ne treba nista da te brine

Tuner moze da pravi problem. Ja sam prodao FM tuner jer nije bilo sanse da ga nateram da radi u XP-u, a naravno nije bilo drajvera za isti. Pokusao sam da ga prevarim sa 2K drajv. ali bez uspeha. Ali u svakom slucaju Hardware Compatibility ce ti signalizirati ako nesto nije OK.

legend je napisao(la):
Kako da znam da li komponente koje cine moj racunar, mogu da rade bez problema pod XP-om?

U pitanju su sledece komponente:

Philips TV Tuner 878BT
BearPaw 1200 skener
HP840C
PCI Agere Soft Modem
ATI GB9000
D-Link mrezna
Integrisan zvuk na AsusP4S533E

Hvala.

Pa uz svaku od tih komponenti si dobio drajver od proizvodjaca.
Koliko sam u toku jedino taj taj agere soft modem ima poprilicno lose drajvere za XP.
Znaci,kad instaliras XP uzmes sve cdove koje si dobio uz comp i sa svakog od njih instaliras odgovarajuci drajver..Bez toga ti definitivno nece raditi Ati,Mustek,Zvuk i agere

Nazad
Vrh Dno