Šta je novo?

WinXP Home

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Primetio sam da skoro niko ne mirise XP, ali morao sam da primetim par stvari, cisto da se zna...
Instalirao sam XP Home i to ne kao clean vec sam apgrejdovao ME...
Prezadovoljan sam. Meni ovo radi primetno brze cak i od XP Professionala. Cak mi se cini da i igre u visokim rezolucijama idu malo "lakse". Neke "moje" testove (u fotosopu i sl.)je odradio malo brze nego ME, stabilnost je izvanredna, svi benchmarci su bolji bar za koji poen...Ima i onaj "compatibility" mod pomocu kog sam naterao program za skeniranje koji inace radi samo pod 98 ili ME da radi...
A dobjaju se i mnogobrojne unapredjene stvari...vise mi ne trebaju ACDSee, Winzip i slicni programcici, novi codec-i, Media player 8, IE6...znam da mnogi takodje ne vole Mplayer i sl. stvari iz MS-a ali je to ipak nova verzija...
Cak mi i dzojstik radi za nijansicu preciznije, rekao bih...i lakse se kalibrise...mozda cudno zvuci ali tako je..Logitech Strike Force 3d USB...Win uopste nije los.
Sto ga toliko pjujete ?
Duron 700, MSI Pro2A, 256 Kingmax+NCP, Inno GTS, napajanje Socijal(R) by China(TM)...

neko je vec pametno zakljucio.. XP ili radi ili ne ... ja sam prvo izvrshio upgrade sa 98 na profesional i uporedo sam imao 2k.. i xp je definitivno brze radio .. ali ne zadugo jer je ubrzo prSo tako da mi je javljao da mi fali system direktorujm :)

sada cu zasigurno da stavim home za igranje i net a 2k je ipak nenad*biv :D

btw ne znam da li je to tachno ali mi neki prijatelj reche da se samo promenom seriskog broja sa instalacionog cda profesionala moze dobiti home?! jel to tachno ili je paljevina?

Nije tacno da ga svi pljuju. Meni radi skoro pa savrseno vec tri-cetiri meseca, od kako se i pojavio. Nije bilo potrebe za reinstaliranjem do sada, mada je pretrpeo promenu ploce i graficke, i gomile programa. Bilo je samo jedno "prelepljivanje" koliko se secam, i sve radi sasvim dobro. Nije mi nijednom pukao, a zablokirao se par puta prilikom eksperimentisanja sa overclock-ovanjem.

Hmm...

Ne znam sta da ti kazem, ali ja sam bio instalirao home i nakon nekoliko dana vratio professional.

Ne znam o kojoj se verziji radi koju ti imas, ja sam svoju pazario u Extremeu i rekli su mi da je OK. Odmah po instalaciji me je iznenadilo da ne postoji logon screen kao na prof. verziji, a koji mi nije tako ruzan, vec se logujes kao na Win2000, sto bi naravno trebalo da bude podesivo. Kad sam pokusao to da promenim, prijavio mi je da mu nesto smeta da bi to i uradio i naveo na file, sad ne mogu da se setim kako se zvao, ali npr diva ili tako nesto .dll. Prekopao sam da vidim sta je to i osim tog dll-a nasao i script file i exe istog imena, naravno odmah sam startovao exe i video da postoji ceo neki startni i konfiguracioni script, sa nekim passwordima etc. To mi se nije bas svidjalo pa sam ga disableovo, i dobio logon screen kakav sam zeleo, a za posledice ne znam. Naime, posle dva dana sam konstatovao da radi potpuno isto kao i prof, bez ikakve razlike u brzini rada i sl. ali su mi se javljala razna pucanja, sa onim poznatim "prijavi kvar M$-u" i sl, i nisam siguran da to ima veze sa time sto sam ja uradio.

Anyhow, u realnom radu nisam primetio ama bas NIKAKVE razlike, vratio sam se na profesional ver.

Sto se tice svega sto si pobrojao (MP8, IE6..) sve postoji u obe verzije.

Pozdrav, Cale

Ko je tebe lagao da niko ne mirishe XP ?
Sto kaze leksa sve radi savrsheno i nemam bas nikakvu zamerku - sem nemogucnosti normalnog deinstaliranja messengera i josh nekih programa.Svaka cast Microsoftu za ovaj OS,mada je bilo i krajnje vreme....

To je zato sto su oni kojima ne radi dobro vrlo besni i glasni (frustrirani?) pa se samo njihova rec mogla na forumu cuti.Mislim da ipak vecini radi odlicno i svi ti cute i rade,zadovoljni i srecni.Bilo je dosta pogledati onaj poll na starom forumu o najboljem MS-ovom OS-u.

Eh da.... Nije da ga pljujemo ali evo i da se ja pohvalim...

Htedoh da otvorim tred, ali ovde cu...

Imao sam divna iskustva sa XP Home-om... Zaista sjajno radi i kada upgrade-ujem masinu, uzecu ga da ga koristim!!!

Zasto kada upgrade-ujem masinu? Zato sto ne mogu da poredim rezultate novih bencmarka sa novim sistemom kada su stari testirani na Me-u...

Toliko...

XP Home je OK....

Jel ti to ozbiljno...ili zezas ???
Mislim... posle ong tvog cuvenog thread-a na starom forumu, ne mogu da verujem !!!
Ili u toj prici o rezultatima i poredenjima ima neki skriveni sarkazam ?;)

Nema sarkazma... Instalirao sam na masini slicnoj mojoj... I sada verujem da je XP Home za mene potpuno novo iskustvo...
Bice to OK operativni sistem za par meseci...

Pozdrav

byMaX je napisao(la):
Eh da.... Nije da ga pljujemo ali evo i da se ja pohvalim...

Htedoh da otvorim tred, ali ovde cu...

Imao sam divna iskustva sa XP Home-om... Zaista sjajno radi i kada upgrade-ujem masinu, uzecu ga da ga koristim!!!

Zasto kada upgrade-ujem masinu? Zato sto ne mogu da poredim rezultate novih bencmarka sa novim sistemom kada su stari testirani na Me-u...

Toliko...

XP Home je OK....

Reci koju verziju imash,jer ih ima par.Ja imam bootabilnu i samo sa serijskim brojem znaci kao i professional.Kazem samo sa serijskim brojem jer postoji i verzija sa neka dva ili tri cracka.Pitam te to jer ti ovu verziju mogu narezati ako ti treba.

byMaX je napisao(la):
Nema sarkazma... Instalirao sam na masini slicnoj mojoj... I sada verujem da je XP Home za mene potpuno novo iskustvo...
Bice to OK operativni sistem za par meseci...

Pozdrav

Dobrodosao nam u klub ! :cool:
Pozdrav

Jao ljudi kako vam nije dosadno...Na starom forumu imamo thread od 5 mozda vise strana o tome i zapocinjati novu prepirku
bi bilo glupo.

Zakljucak je da xp nekom radi nekom ne, neko ga mrzi neko obozava (ja)...

Max sta ja to cujem??!! Nisi valjda presao u xp-ovce??:D:D

I jos nesto: cuo sam da je home skoro isto kao i proffesional verzija, da li je to tacno i ako nije u cemu je razlika?

Nisam jos presao ali izgleda da hocu od sledeceg upgrade-a... Sta da instaliram... Corporate, Home ili Pro i da li da instaliram hot fixes???

pro!!!

inace home ti je skoro ista....

jos jednom: PRO!!!:D

Vrh Dno