Šta je novo?

WinPE (Preinstalation Environment)

• Začetnik teme Začetnik teme dEXE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dEXE

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2001
Poena
755
Da li se neko "zezao" sa ovim?
Neka vrsta buduceg 32bitnog dos prompta za WinXP (uprosceno receno)...
Butovanje super radi i digne se za manje od 2 minuta, stari 16bitni programi ne rade, tako da Dos Coommander, pkzip i sl. programi ne rade,
ali zato rade neki graficki Commander-i sto je i bolje resenje, lak ulazak u arhive i podrzan LFN...
Ali imam problem, kako da pristupim kompjuterima u mrezi, ne znam kako to da konfigurisem...
Ima li neko resenje? To bi onda bilo sjajno resenje za instalaciju ili oporavak sistema...

Vise informacija na http://www.microsoft.com/licensing/programs/sa/sam/winPe.asp

Nadam se da ce bar neko pozitivno i konstruktivno odgovoriti 🙂

veza mi je ocajna (zovem iz sr mitrovice beograd 🙂 ), kako da ja to narucim? nema nigde zastupnistva za srbiju...

jel ima po cd klubovima kod nas?

I da li mogu da se menjaju sistemski fajlovi iz tog dosa - to mi treba. Nravano sve pod NTFS-om...

Pazi, nisam probao jer nemam NTFS, ali posto vidi (apsolutno je WinXP kernel), ne vidim razloga zasto ne bi mogao...
to je nesto kao da si ubacio sistemsku disketu, samo sto je u grafickom modu u 800x600...
mogao bi tako nesto da radis i sa dos-om i NTFS Pro 4-om, ali mislim da je ovo elegantnije resenje...
Kao sto rekoh ne mogu samo da provalim kako da udjem u mrezu...
Pazi kad radi i opera, samo kad bi znao kako da se konektujem iz njega na net...
Zar nije dobra fora, za 2 minuta se sa cd-a digne sistem i mozes ladno operu da startujes (a da naravno pri tome nemas nikakav OS na hardu)... 🙂

Fino, a bas sam razmisljao da predjem na fat32 jer sam hteo da menjam look XP-a - ako budem mogao te fajlove da zamenim bices moj novi heroj! 😀

evo sad bas imah iskustvo 🙂

donese mi drugar, disk da ga stavim u fioku i nesto iskopiram, a na disku WinXP na NTFS-u...
Posto imam stavljen System Commander 7.05 (boot menu), pobuni se on nesto, kaze detektovo NTFS particiju, i samo prvu vidi ostale skriva, trt mrt i td. mada rucno mogu da stavim da ne skriva i ostale, reko aj bas da probam kako se WinPE ponasa i tako...
resetujem se, ubacim CD sa winXP-om i sve lepo radi, moja preporuka koristiti za commander program koji se zove Salamander, prilicno je dobar, ulazi u arhive, cab-ove i td, i vrlo je slican norton commanderu (da nisam zaljubljen u WinCommander sigurno bih ga koristio)...
Iskopirah fajlove, i sve super, radim u multitaskingu, a inace i sve podatke koji neki program snima u registry, WinPE isto snima ali u registry u memoriji, tako da sve ostaje zapamceno dok ne resetujes komp... 🙂
Posto imam plocu sa kontrolerom HighPoint 366, koji nije podrzan u instalaciji WinXP-a, modifikovao sam tj. dodao drajvere za moj kontroler na cd od WinPE-a, i sad sam ih ucitava ne moram da ubacujem disketu svaki put, tako da mi regularno vidi sve diskove, isto moze i za druge kontrolere, stare ili nove koji se pojave...

Povrsno sam procitao prvi link, reci mi gde si nabavio WinPE jer koliko vidim tezak je 220MB i final se pojavljuje u septembru.

Heh, nemam pojma koji bese link, negde na cini mi se nekom kineskom sajtu sam naleteo ili na wzoru, nisam siguran, pa mi ga je drug svukao na akademskoj... inace ovo je sasvim fina da ne kazem final verzija, nigde ne spominje nikakvu betu, i negde kazu da nije final, mada su mnogi to demantovali, samo sto se zvanicno jos nije pojavila... i nije preko 200, vec nekih 140Mb recimo...

Nazad
Vrh Dno