Šta je novo?

Wings of Prey

BitrAtE

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
24.08.2003
Poena
1,085
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D @ DeepCool LT520 WH
Matična ploča
Gigabyte B650M AORUS ELITE AX ICE
RAM
32GB (2x16GB) Kingston FURY Renegade DDR5 RGB DDR5-6000 CL32-38-38 @1.35V
GPU
GIGABYTE RTX 5080 AERO OC SFF
Storage
Kingston KC3000 2TB + KC3000 1TB /
Zvuk
Edifier S880DB MKII / Edifier T5 Sub @ AudioQuest DragonFly Black / Asus ROG Delta II Wireless
PSU
NZXT C1200 Gold ATX 3.1
Kućište
Fractal Design Pop Mini Air White TG Clear
Monitor
Asus ROG Swift OLED PG32UCDM
Miš & tastatura
Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless Gaming + ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition @ Razer Pro Glide XXL
Ostale periferije
C1 55" & PS5 & Q990B
Mobilni telefon
Honor Magic7 Pro
Pametni uređaji
Huawei GT2 Pro, GT5...
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Igra se valjda pojavila, u pitanju je odlicna avio simulacija!

http://www.airwargame.com/eng/start/

air_416a_001_original.jpg
il2_sturmovik_birds_of_prey_10-06-08_10.jpg

Poslednja izmena:
Sto stavi slike u spoilere? Realno je da ce avioni da budu protagonisti avio-simulacije.:D

Kazem na osnovu komentara s drugih foruma da je u pitanju odlicna igra :)

I odlicna grafika!

Од јуче може да се скине demo 1.36GB а full игра, за сада само download верзија, кошта 50$ :wave:

Je l' se pojavio lek za full?

Odlichna je igra (igram rusku verziju - ruski tekst i engleski zvuk), grafika je zaista vrhunska (mislim da nema bolje grafike trenutno u WWII simulacijama na PC-ju). Moze da se igra na 3 nivoa realistichnosti - arcade, realistic i simulation tako da pokriva sve zelje igracha. Za sada sam preshao misije sa Englezima (Dover) i krenuo da igram sa Rusima (Staljingrad). Svidja mi se kako su odradjeni poletanje i sletanje, mnogo dobro su odradjeni i bomardovanje i upravljanje bombarderom - kada bomba pada imate onaj klasichan zvuk "fijuuu", a kada padne ima vazdushni shockwave efekat + moze da se upravlja topovima na bombarderu :)

Poshto sam skoro preshao Heroes Over Europe, ova igra mi je legla kao "kec na jedanaest" :D

Da, moze - ja tako i igram. Kontrole su skroz OK, jedino shto sam ja menjao raspored dugmica poshto mi je default bio neudoban.

Znači još uvek ne postoji čisto engleska verzija koja je izlečena?

Ovo me potpuno iznenadilo...

http://www.youtube.com/watch?v=EToWarCQTwg&feature=related

Jos ne mogu da verujem da je simulacija...
Simulatori se rade dve-tri godine... a ovo kao da je tresnulo s neba ?

Je li ovo Ruski projekat ? Da nije Oleg M. iza ovog projekta... ?

Jos uvek sam nesto skeptican, ako neko zna detalje nek javi :trust:

Ova igra se spremala dosta dugo , samo nije bila Hypeovana. Secam se najave jos kada je IL2 1946 izasao.

Cek bre zar ovo nije PC verzija igre IL-2 Sturmovik: Birds Of Prey?

Čisto engleska - ne, polutanac - da (sve osim glasova je na ruskom).
V1.0.0.9 radi, skidam update na 1.0.2.1...

Интервју који су урадили момци са SimHQ сајта, месец дана пре изласка игре, са менаџером пројекта Kirill Yudintsev ЛИНК

Malo utisaka za one koji se dvoume...
Nisam nešto pretjerano iskusan i dobar pilot WWII aviona. Doduše, imam podosta naleta sa BF-109 ali to je to.

Igram na "simulator" težini. Dosta je lakše upravljanje nego u IL-2. Letim na Spitfajeru i... mnogo je ubitačan. U IL si morao da uđeš u 500m, avion je morao biti smiren, ugao napada malen, da ne letiš postranice... Ovdje mi je nekako "uperi i pucaj". Moraš misliti na preticanje, ali imaš vremena i da se ispraviš ako pogrešno uđeš u putanju.
U bombarderima ne sjede snajperisti što je pohvalno. Nema frustracija kao u IL-2. Ni WoP mitraljesci nisu neprecizni, da ne pomisli ko drugačije.

Koncept misije je "idi i upucaj" što baš i ne volim. Bilo bi bolje da su poradili na dinamičkim kampanjama kao u IL-2. Ovako nema veze da li oboriš 1. cilj poslije 1 ili 10 minuta. Onaj drugi cilj te "čeka" i postane aktivan kad se približiš. Doduše, na samom sam početku igre, ali mislim da je to koncept. To im je minus, debeli minus.

Gađanje zemaljskih ciljeva je nekako lagano... Pikiraš, staviš cilj u krst i odapneš bombe. Lete poprilično pravolinijski. U IL-2 sam bio loš, ovdje rijetko fulim.

Politanje i slijetanje je šaša. Odmjeriš brzinu, spustiš zakrilca... Piste su široke i dugačke (Engleska). Mislim da su ipak u IL-2 pretjerali sa "zeko" efektom prilikom slijetanja, relativno kratkim pistama i to zbog kočenja koje je moralo biti laganije od hoda po jajima...

Oštećenja su vidljiva i iz kabine. Vidi se kroz probušeno krilo. Avion ne leti tako brzo kao kad je krilo čitavo, ali nisam primjetio smanjenu upravljivost. Otkazao mi je i motor zbog rupa koje je bošva mitraljezac napravio. Prk-krk, ode avion u kovit dok si rekao keks. E tad probušeno krilo dođe do izražaja.

E da, njemački lovci me nisu dirali dok sam im potapao neke brodove. Ovi iz moje grupe nešto letaju kako muve bez glave. Kad im kažeš da gađaju, oni gađaju. Ovako se ponašaju baš kao i ovi iz bombarderske pratnje. Letimo i ne diramo se...

E sad... Igra ima propusta i lagana je (recimo...). Ipak, vidi se strašno veliki potencijal. Kad na scenu stupe moderi i podese je u "sitna crevca" biće to igra poput IL-2. Legenda koja ne umire :d
Možda je već nešto "problema" otklonjeno sa pečom. Javim kad ga probam.

A sad idem... svirala je uzbuna i primjećeni su neke Švabe iznad Dovera...

Misije sa Englezima (na pochetku) su dosta lakshe od misija sa Rusima (druga kampanja) - kod Staljingrada ima misija gde su me reshetali mesershmiti nekoliko puta za redom, pa onda flak u jednoj misiji me odvalio za sve pare, a i bombarderi umeju da ubiju veoma lako ako im uletish odozdo. Mnogo jak momenat - Staljingrad, ide bitka u gradu (tenkovi, avioni, brodovi na Volgi) i ti ulecesh sa svojim IL-2 u akciju, shibash rakete i bombe po tenkovima (oprezno da ne bi roknuo svoje), a onda te savataju me-109 i krene prava makljaza (u kojoj sam ja, nazalost, chesto izvlachio deblji kraj :d).

U kojoj se to "prodavnici " pojavila ful verzija... molio bih da netrazim ko ****** .

Neizbezna poredjenja sa Il-2 standardima:

http://forum.yuplay.com/index.php?showtopic=739

Izgleda da je Il-2 dordjeniji u flight-finesama za nijansu... avion se u Il-2 pocinje da trese pre stall-a... ali izgleda da se WoP i dalje doradjuje - sto je odlicno jer dokazuje da je ipak rec o simulatoru

Vizuelno ga WoP sije za klasu ne samo u realisticnom terenu nego i dynamic light kabine... ne znam samo odakle im tropski Me-109G2 (Jg-27) iznad Staljingrada ???

http://www.youtube.com/watch?v=c2GuGtFkxZI&feature=related

Nadajmo se da su ovo "decije bolesti"... uz veliku ogradu - da ga nisam jos probao licno:sceptic:

Ipak se ozbiljni simulatori rade 2-3 godine - a dordjuju patchevima jos toliko

Pitanje je da li bez veceg ulaganja u razvojni tim i marketing ovo moze da otme fanove Il-2... zasad mu je najveci saveznik Win7 64 koji ne voli matori Il-2
Morali bi da krenu ambicioznije sa skinovima, serverima, patchevima... itd.

Inace najveci udarac svim borbenim simulatorima letenja je zadao novi format PC ekrana... koji ubija "vertikalnu preglednost"

Poslednja izmena:
Nebih zeleo da flejmujem, ko zeli neka proba igru, ali samo cu da naglasim da ce se okoreli IL-2 igraci slatko nasmejati ovome. I mislim da je smesno da neko ovo naziva simulatorom. Ukratko... Ovo je isto sto i COD naspram OFP, ARMA...

imam ful verziju,mogu da igram samo demo,dali ima leka za ostalo

Pa ako se motor pregreva, avion gubi brzinu u okretu, javljaju se stall i spin efekti...itd ipak je rec o simulatoru

I meni je smesno kad vidim video na kome FW-190 ispali kratak rafal sa 200-300 m daljine u pravcu P-47 a ovaj plane ko kanta benzina :D ali... ali izgleda da naslov ima potencijal da postane simulator.

I sam sam veteran Olegovog serijala ali me ovo vizuelno oborilo s nogu... a i atmosfera je odlicna:zgran:

izlecio sam igru,sad je verzija1.0.0.3,sta dobijam ako je patchujem,nisam skoro video bolju grafiku kod ovakve vrste igara

1.0.2.1 patch radi.

Što više igram, to mi se manje sviđa :(
Kampanja je dosadna. Avioni spawnuju niotkuda. U staljingradskoj bici sa Il-2 polijećeš natovaren 64 rakete i 32 bombe :zgran: Sa tim tovarom možeš sve figure da uradiš. Baš kao da ništa osim aviona nema težinu.
Avion ti se dodjeli. Nema biranja. Najduža "kampanja" ima 5 misija. Najkraća 3. Ima ih ukupno 6.

Ipak treba sačekati modove (ako ih bude). Ovako stvarno nema smisla. Gdje god se okreneš vidiš arkadno porijeklo.
Igrivi su samo terninzi gdje možeš i njemački avion voziti, napraviti kakvu vazdušnu bitku i sl.

50€ je u ovom momentu pljačka.

Igrivi su samo terninzi gdje možeš i njemački avion voziti, napraviti kakvu vazdušnu bitku i sl.

50€ je u ovom momentu pljačka.

Zar nema Luftwaffe kampanju ?

Nazalost izgleda da nece skoro dobiti konkurenciju...
Oleg je potpuno odlepio, tj. izgubio kontakt sa stvarnoscu... BoB:SoW mu se odgadja u nedogled, gundjaju fanovi sa svih strana... a on doradjuje modele italijanskih automobila i razradjuje mehaniku hangarskih vrata ?!?
http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=12187

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno