Šta je novo?

WinFastPWR teletext & Remote Control

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
675
Imam tv kartu Leadtek WinFast TV2000 XP Expert. Da li neko moze da mi objasni kako da preko daljinskog gledam teletext kako treba. Znam kako se ukljucuje ali kako da ako npr. stranica 222 ima 14 podstranica to menjam preko daljinskog. Znaci odem ja na stranicu 222 i tamo u gornjem desnom uglu pise 1/14. Kako ici na 2/14 , 3/14?

I postoji li nacin da se nekako zabrani da teletext program odmah cim dodjem na stranicu 222 ode sa 1/14 na 2/14? Jednostavno to tako brzo uradi da ne mogu da vidim ni sta je bilo na 1/14.

Koliko ja znam kod teletexta te podstranice se automatski menjaju i to nije nešto na šta možeš da utičeš. (Tako je bar na svim televizotima i TV kartama koje sam ja do sada video.)

Peko daljinkog ne znam kako pošto imam verziju daljinca iz 2000 godine. Koji ima mnooogio manje opcija na daljincu nego ovi sada. Ali možeš bez problema da menjaš podstranice točkićem na mišu.

Znam kako mogu da menjam preko tastature i misa, ali kako preko daljinskog? Nije bas interesantno da zbog teletexta moram da sedim uz racunar.

Ja se izvinjavam na mom odgovoru, ja tek imam "antičku" verziju karte koja na sebi nema čip za teletext. Zato ne mogu da koristim WinFast PVR za teletext već DScaler koji softverski dekodira teletext stranice, a kako on nema tu opciju predpostavio sam da ni PVR nema tako nešto. Sorry!
Nego da li neko slučajno zna da li sa nekom novijom verzijom drajvera i PVRa, ja mogu da koristim teletext u PVRu sa ovom mojom kartom?

RealNS je napisao(la):
Pokusaj sa Fine tune dugmicima. 😉

Ajde mi malo pojasni na koje dugmice konkretno mislis. Ovi sto su u boji slabo funkcionisu (nalaze se u drugom redu). Svi ostali ne funkcionisu osim sto me taster "stop" ili "play/pause" vraca na page 100 (tj. pocetak svakog teletexta).

twister je napisao(la):
Ajde mi malo pojasni na koje dugmice konkretno mislis...

Pazi, imam "stariju" verziju experta odnosno crn daljinac (sa manjkom komandi) i fine tune + i - tasteri se nalaze pored 3, odnosno 6. Zaista ne znam da li je isti raspored i na novom. Inace ne koristim aktuelni WinFast PVR vec pretposlednju verziju (ukoliko to nesto znaci). Ne tvrdim da je potpuno i uvek funkcionalno resenje, ali je na odredjenim stranicama radilo kako teba.

RealNS je napisao(la):
Pazi, imam "stariju" verziju experta odnosno crn daljinac (sa manjkom komandi) i fine tune + i - tasteri se nalaze pored 3, odnosno 6. Zaista ne znam da li je isti raspored i na novom. Inace ne koristim aktuelni WinFast PVR vec pretposlednju verziju (ukoliko to nesto znaci). Ne tvrdim da je potpuno i uvek funkcionalno resenje, ali je na odredjenim stranicama radilo kako teba.

na crnom daljinskom postoje fine tune dugmici
na novijim belim, nisam ih primetio
mada sigurno ima fora i na njima
zar ne pise u knjizici?

U knjizici pise da su teletext dugmici u drugom redu, kao sto sam i rekao.

Nazad
Vrh Dno