Šta je novo?

WinFast TV2000 XP RM i prevelika zahtevnost

T00L

Slavan
Učlanjen(a)
16.08.2006
Poena
319
Moja oprema  
CPU & Cooler
MOS Technology 6510/8500 + kina :)
Matična ploča
64C
RAM
64 KB
GPU
VIC-II
Storage
Digital tape
Zvuk
SID 6581/8580
Imam WinFast TV2000 XP RM i masinu iz potpisa i npr kada snimam u dix, xvid ili ffd formatu slika secka tj pojavljuje se veliki gubitak frejmova u snimnjenom materijalu! U cemu bi mogao biti problem?

snimaj u obicnom nekompesovanom zapisu, a onda sa Vdub konvertujes u Divx

To je dupli posao. Nemoguce da mi je masina preslaba za ovo!

errr... sta tje ti sempron u takvoj nmasini!? :trust:

To je dupli posao. Nemoguce da mi je masina preslaba za ovo!

Ako pričamo o real-time encodingu TV-a - onda da, slaba ti je mašina za tako nešto.

Poslušaj IzNoGooda !

Ako baš misliš da vredi zezati se, mislim da ćeš najbolje proći sa Xvid-om i namesti Quality preset na real-time.

Pa izgleda da cu morati dupli posao ili dual core atlon!

...i opet neces izvuci ni priblizan kvalitet, cak i ako ne bude dropped frames (a sumnjam da ih nece biti) ;)

Ta mašina bi trebala da bude O.K. za realtime recording, uz neka ograničenja...

Proveri podešavanja u PVR-u: rezoluciju snimanja (ne preko 640x480, a možda i manje) i podešavanja codec-a. DivX je brži od XviD-a (provereno): isključi napredne opcije (motion compensation i ostale zezalice drastično povećavaju zahtevnost). Takođe skini najnovije drajvere i WinFast PVR sa Leadtekovog sajta, a instaliraj i najnoviji DivX codec (brži od prethodnih verzija).

I jel uspelo uz savete shunjala? Ne bi bilo lose da tacno navedes parametre da bi uz tvoju referentnu konfu iz potpisa i neki drugi znali sta da ocekuju.

Imao sam nekoliko Leadtek TV kartica i sve su ekstermno zahtevne,
tj. minimalna i optimalna hardverska specifikacija ne odgovara realnosti.

Niko nije pomenuo problem desinhronizacije tona i slike koji će se javiti posle određenog vremena pri real-time divx kompresiji. Pretraži malo unazad... pisalo se dosta o tome.
Zato bolje poslušaj ljude kad ti kažu kako da radiš... budale se uče na svojim greškama, a pametni na tuđim.

Heh, da, potpuno sam zaboravio na desinhronizaciju slike i zvuka. Dešava se. Izluđivala me je, sve sam pokušao i nisam je se rešio. Sada kao plejer koristim Crystal Player, koji ima opciju "Allow Auto Audio Synchonization", i baš me briga. Mrzi me da naknadno enkodiram. ;)

Ma to bi moralo da sljaka perfektno. [email protected] sa 512MB mi za 640x480 (ffdfshow - xvid, CBR 1Mb/s, single pass, motion copmesation on, color correction off) , zvuk u PCM pa naknadna kompresija, uzima max do 50% procesora (sad probao dok citam temu + 5 IE tabova, outpost, nod, oracle&apache upravo ugasio). Ja stvarno ne znam o cemu vi pricate.
Kakav crni dual core, taj [email protected] bi trebalo da je 10-15% ako ne i vise procesorski jaci od Bartona. Dalje, kroz image processing kad ubacim logo realtime na snimak, color correction, xsharpen to ide na max 75%.
OBAVEZNO stavi ako imas opciju YUY2 kao color space (ne znam koji sw koristis). Ima mozda i dve godine da sam to preporucio o ovde na forumu.
Dakle Fly2000 je od onoga sto sam probao UBEDLJIVO najmanje zahtevan program za gledanje (bez dscaler filtera kroz ffdhow uzima 13-15% CPU vremena, evo upravo ukljucio Line Share decoder za HBO i ide 31-35%), sve radi, samo mu je teletekst problematican.
E sad on direktno hardverski podrzava SAA7135, win digne drajvere ali ih iz fly disableujem.

Dakle, sredi to malo bolje, to prosto MORA da radi sa lakocom. Nemoguce da ti je platforma gora od moje (mada i nije primetno bolja, testirao jesenas zbog upgrade pa odustao, smaralo me je sto nisam mogao da nadjem sta sam hteo i sad se radujem ovim cenama procesora i memorije).
I da sad se setih, neke vezije ffdshow mi nisu radile korektno. Aktivna je iz februara 2006 i skinuh juce ovu najnoviju od 9. maja.
Ako stignem probacu je nekog vikenda, mada dok mi je zena na putu imam pametnija posla ;-) Ajd idem sad.
Bas me interesuje sta ces postici.

Poslednja izmena:
pa eto ce makar zvut morati da rekompresuje, a on bi vjerovatno i zvuk zelio direkt u mp3. BTW, sa tim podesavanjima, koliko ti dodje MB 1h materijala?

Ajd dok sam tu da nadjem . Kad iz vduba skinem zvuk na 128kbps (Lame), ovo radim zato sto Lame prosto NECE da saradjuje sa fly nikako.
Evo zivotopis Hunter S Thomsona (cuveni lik iz kultnog filma Fear and Loathing in Las Vegas), 339 MB, 46 minuta 512x384 (dobra rezolucija zbog rescalinga u playeru i deljenje prijateljima koji su na 1024x768).

Nazad
Vrh Dno