Šta je novo?

Winfast tv2000 tuner, nema mi zvuka

pape

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2006
Poena
309
Kupio sam TV karticu "Winfast tv2000 xp expert" instalirao driver za nju ali nikako da dobijem zvuk. Također sam instalirao i program Dscaler i tu ne mogu da dobijem zvuk. U uputama koje sam dobio nigdje ne piše kako podesiti zvuk.
Tražio sam po raznim forumima ali nigdje da nađem upute šta podesiti da se dobije zvuk.
Može li ko da pomogne.

jesi prikacio kablic?
treba ga prikaciti na karticu i na plocu (ili zvucnu), na aux ili cd in
onda lepo taj aux ili cd in pojacavas ili utisavas po zelji...

Kao sto kaze Danijel, jesi li prikacio kablic!
Proveri kad prikljucis kablic koji ti ide od kartice do line in prikljucka na zvucnoj i kako lezi !
Na mojoj 2000delux je prikljucak malo tvrdji pa mora bas dobro da se gurne da bi legao kako treba. Bukvalno se cuje cak.

Vrlo moguce da su coveku mute line-in i aux. Znaci trebas ici dole na zvicnik => options => properties i onda tu cekirati line-in i/ili aux. Kada ti se pojave onda treba da iskljucis mute i redice (naravno pod uslovom da si dobro prikljucio kabel). :wave:

Obavezno proveri kabl u kucistu koji ide iz tv kartice direktno u plocu.
On mu daje zvuk na zvucnu kartu i bez toga nemas teoretske sanse da dobijes zvuk.

p.S.
Pazljivo procitaj uputstvo za karticu jer sam kupio istu i imas sve lepo obajsnjeno,ako neznas sta radis potrazi od nekog pomoc da ne uprskas jos vise :)

Može da se veže karta i na audio-in i na cd-player.
Kod mene je konkretno vezan na cd-player i onda mora u WinFast PVR-u, u setovanjima da se izabere Audio Recording line i Audio-out control line da se poklapa sa ulazom na koji si vezao TV karticu.

Vi se ubiste od odgovaranja a covek ni da se udostoji da kaze sta je bio problem i jel ga resio

Ja ima jedan problem. Zasto ne mogu da ima kvalitet zvuka kao kada pustim npr mp3. na winfast tv2000 expert ,meni je zvuk veoma slab trebao bih zvucnike da pojacam do kraja da bih cuo normalno.Sta je problem. Taj zvuk je veliki bag sa ovom karticom . Pomoccccccccc

mozda si ubo neku felericnu karticu.
Moja radi perfektno i zvuk mi je bolji od bilo kakvih mp3-eva i audio cdova.

Ja ima jedan problem. Zasto ne mogu da ima kvalitet zvuka kao kada pustim npr mp3. na winfast tv2000 expert ,meni je zvuk veoma slab trebao bih zvucnike da pojacam do kraja da bih cuo normalno.Sta je problem. Taj zvuk je veliki bag sa ovom karticom . Pomoccccccccc

Možda ti je smanjen zvuk u podešavanju za CXxxxx... I ja sam imao taj slučaj, a onda sam u Dscaleru pronašao još jedan volume control - u CXxxxx podešavanjima.

Meni je bio jaaaako slab zvuk kad sam povezao karticu preko CD-in ulaza.Kada sam zabo kablic preko AUX, zvuk je OK.

Da vratimo post iz mrtvih :)
Ja imam WinFast TV2000 XP Global karticu kupljenu u Pakomu i ubacio sam kablic na maticnu i na karticu, bas kao sto treba, ali zvuk je ocajan. Tacnije cuje se sustanje i pucketanje a tek u pozadini zvuk sa tv-a. Ljudi, gde gresim - POMAZITE.
Pozdrav

Sto se tice Global kartica tu je bila citava serija sa problemima sa zvukom, ali se sve resava instalalacijom novih drajvera i nove verzije softvera sa sajta proizvodjaca. Ako me dobro sluzi pamcenje fazon je bio sto je softver pri svakom pokretanju vratio format na NTSC ili na neki drugi sistem, ali kada se izabere PAL-B radi ok.

Sa Global serijom ima tih problema sto se puckanja tice, ja sam resio tako sto sam instalirao WinPVR2, ali nije hteo da radi daljinac, palio je PVR1, tako da sam prekopirao sve iz pvr2 u 1 i radi :) :).Tako da je glupo resenje ali najbitnije je da radi.
Pozz

Sto se tice Global kartica tu je bila citava serija sa problemima sa zvukom, ali se sve resava instalalacijom novih drajvera i nove verzije softvera sa sajta proizvodjaca. Ako me dobro sluzi pamcenje fazon je bio sto je softver pri svakom pokretanju vratio format na NTSC ili na neki drugi sistem, ali kada se izabere PAL-B radi ok.

Tako nesto, samo sto meni uvek vraca u Pal-D (sta god da stavim). Uh nova aplikacija je ~26,5 MB pa cu morati nekog prijatelja sa kablovskim netom da uhapsim da mi skine to jer ja sa DU-om cu skidati to 3miliona godina :wall: Hvala na pomoci. Pozzzz

Kada se vec pominju razne kartice, ja imam Leadtek WinFast TV2000 XP Expert i takodje imam problem sa zvukom u visti. Imam poslednje drajvere i PVR, vezao sam kablic na cd ulaz na ploci (ASUS P5K, Realtek HD Audio) i nista :wall: Napominjem da na XP-u sve radi kako treba. Ima li ko da cuje zvuk u visti i kako je to postigao?:crash:

EDIT:

Evo, probao sam i DScaler 4.1.15 i opet bez zvuka :crash:

Poslednja izmena:
Kod mene radi u Visti preko integrisanog Realtek-a.
Probao sam vise Creative karti ali nisam uspeo da dobijem zvuk ni sa jednom.
Proveri da li si skinuo drajver za Vistu i podesavanja oko izvora zvuka.
Ja sam je kupio pre dve nedelje bas zbog Viste jer mi stara Asus7134 nije podrzana.
Proteklih godina dosta se govorilo o dobrom kvalitetu prijema i pvr mogucnosti Leadtek karti, ako je expert na istom nivou kao predhodni modeli, onda Asus7134 ne zaostaje za njima osim u osnovnom softveru koji i ovako nikada ne koristim.

Poslednja izmena:
Instalirao sam tv kartu Leadtek WinFast TV2000 Expert,sve radi normalno i kanali se vide ali nema zvuka,sve sam zive opcije preturio i isprobao,instalirao nekoliko puta i ne vredi,pre nedelju dana je radila normalno i napominjem da uopste nije bio prikljucen nikakav kabal sa kartice do ploce i ostalo,znaci samo kartica i imala je zvuka a sad nista

Evo, ja malo cackao. Sve je OK (recimo...), kartica radi sa poslednjim drajverima i PVR-om sa Leadtekovog sajta, ALI SAMO SA ANALOGNIM ZVUKOM. Kada ubodem slusalice u komp, sve se lepo cuje, kartica snima i sliku i zvuk. Problem je sto ja imam vezane Logitech Z5450, koje teram preko SPDIF-a, t.j. digitalno. Onda sam se setio da sam na prethodnom kompjuteru imao nforce2 sa integrisanom realtek karticom na kojoj se takodje nista nije culo dok se u drajverima ne cekira "digitize input" na cd ulazu na koji je bila vezana kartica. E, sad, gde je to u Visti ???????

Onda sam se setio da sam na prethodnom kompjuteru imao nforce2 sa integrisanom realtek karticom na kojoj se takodje nista nije culo dok se u drajverima ne cekira "digitize input" na cd ulazu na koji je bila vezana kartica. E, sad, gde je to u Visti ???????

Sada ni u XP-u nema u drajverima ono "digitize input" :wall: Ajde neko kome radi na realtek hd audio integrusi, kako ste dobili zvuk?

Imam slican problem. Instalirala sam Leadtek Winfast Tv2000 XP Deluxe, i nemam zvuk kada gledam TV program. TV kartu koju sam ranije imala, sam povezala malim spoljnim kablicem na audio ulaz. Ali ova kartica nema tu mogucnost, vec sam povezala internim kablicem na konektor na samoj maticnoj ploci.
Posto imam Vistu, ne mogu u Audio mixeru da dobijem opciju da ukljucim ovaj 'audio ulaz', tako da ne znam da li to uopste funkcionise ??

U WinFast PVR podesavanjima, za "Audio Recording Line" nemam nista da izaberem :(.

Sta sada? Kako dalje?

Unapred hvala na odgovorima...

Uspela sama :).

Skinula najnovije audio drajvere za plocu, instalirala, i u Realtec HD Audiom Manager-u, pod opcijom Audio devices, dobila novi Recording device -> "CD Audio". Kada sam to ukljucila, i podesila kao default recording device, pojavio se zvuk u WinFast PVR-u.

Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno