Šta je novo?

WinFast nece snima zvuk

booris

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
319
Kao shto naslov kazze danas sam ustanovi da shta god sam snima proteklih dana sa tv-a ili radia zvuka nema. Bio sam u control panelu tamo je sve ok ali opet necce da radi :mad:
Da li neko zna u chemu je problem

Ne mogu ti pomoci, ali da ti bar malo olaksam, i sam sam imao doticnu tv karticu koja takodje nije mogla ili ja nisam znao kako da je namestim-konfigirisem da snima zvuk, verovatno joj je nesto smetalo u sistemu( neki hradver ili softver...)nemam pojma, problem sam resio tako sto sam prodao karticu. Probaj na sajtu WinFast-a da kontaktiras njihovu tehnicku podrsku, mozda ti oni pomognu.

ona je radila dobro nego onda (ne znam tachno kada) je prestala da snima zvuk shto sa radia shto sa tv-a??? U zadnje vreme sam instalirao NetFx50sp1 i WindwsInstaller KB893803 ne znam da li je to poremetilo stvari??? ,)

To je stara boljka na WinFast-u.
Ako kažeš da je do nedavno dobro snimala zvuk znači da je kablić za zvuk dobro priključen (uostalom, proveri... možda je izgubio kontakt).
Inače, najsigurnije ti je da u audio podešavanjima TV kartice probaš sve ponuđene opcije. Najčešće je na Aux ili CD.

To je stara boljka na WinFast-u.
Ako kažeš da je do nedavno dobro snimala zvuk znači da je kablić za zvuk dobro priključen (uostalom, proveri... možda je izgubio kontakt).
Inače, najsigurnije ti je da u audio podešavanjima TV kartice probaš sve ponuđene opcije. Najčešće je na Aux ili CD.

Na koji kablic mislish

WinFast Expert se kablićem (kao za CD-ROM) povezivao na AUX ili CD ulaz na matičnoj ploči. To mu je bila i prednost i mana. Prednost jer ti ostaje slobodan Line-In na zvučnoj kartici, a problem je jer se stalno nešto mora "kopati" po unutrašnjosti kućišta pri povezivanju zvuka.

Pa, onda proveri u kom je ulazu na zvučnoj karti ili na matičnoj prikopčan taj kablić. Da li je na Aux ili CD pa ga prvo tamo traži. Najsigurnije je da napraviš nekoliko kratkih probnih snimaka i da svaki put promeniš u podešavanjima od aplikacije za TV karticu. Može biti i na Line-in.
Takođe proveri u taskbaru, ikonica zvučnika, da nije slučajno obeleženo da je neki ulaz "mute".
Nije mi na ovom kompu TV kartica pa ti ne mogu baš tačno reći kako je kod mene. Sećam se samo da mi je podešavanje zvuka na TV kartici uvek bila najmrskija stvar za podešavanje kod reinstalacije sistema.

A jesi li gledao sta ti je u podesavanjima za snimanje? Tamo treba da ima da se izabere sa kog izvora se snima zvuk. Mozda ti je to poremeceno.

Nazad
Vrh Dno