Šta je novo?

Windowsi i problem sa manjkom resursa

Golden

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Imam trenutno WinME (do sada probao sve M$ OS-e) i na svakom sam primetio da posle par otvorenih IE prozora resursi mi padnu na ispod 10% sto se rezultira time da mi komp. jaaako uspori. Instalirao sam Operu reko da mi otvara prozore u samom Main prozoru, ali problizno isto.

Imam 256 mb.

Ima li resenja za ovo ?

Sta da ti kazem kupi drugi komp... :D
Mozes li mi napisati koliko memorije ti zauzima sam OS sa rezidentnim programima kad je idle ?

ajd` :wave;

Kada sam na Net-u imam Z.Alarm, AVo i prozore od I.Explorera znaci zasvim normalno,...
Ajde pogledajte kod vas koliko ostane resursa posle pola sata koriscenja Net-a sa nekoliko IE prozora

Tu si u pravu,sad bas gledam,IE mi je pojeo za pola sata surfa oko 60MB,60 dize win2k i 20 je ICQ i net konekcija,a sad imam samo jedan prozor otvoren.Izgleda da IE drzi sav pregledan materijal u memoriji.

Golden-e ono što tebi treba zove se w2k :)
Evo ovako imam D700@800, 7AJA2, 128MB, gf256,AS+ 20 GB 7200 i legendarni w2k SP2.
Trenutno startovano : 44 prozora IE 6.0 (bench foruma naravno), Eudora, 2x winamp (radi mp3), wincmd, ICQ, AVP, FlashGet, Brojac impulsa (sa tvog sajta) i windows task Manager gde piše
Mem usage 232300/308532 K

Physical Memory (K)
Total 130544
Avalable 25724
System Cache 20880

A dok sam imao istu konfiguraciju i surfovao iz win Me sve preko 15 prozora IE je kočilo i iskakao je plavi ekran.

btw. postoji li plavi ekran u w2k :D

P.S. rekord mi je 67 prozora IE ali ni tad mašina nije blokirala već se usporila.

Grobar je napisao(la):
Golden-e ono što tebi treba zove se w2k :)

Da ovo je stvarno za pohvalu, ali w2k je isto pa malo i bolje XP ? A i njega sam probao malo je bolje, ali ko hoce da bude anoniman na net-u sto dalje od njega :(

Tako je.Pod Win ME to tako radi, ali pod Win Xp sve radi bez greske .Uvek je slobodno do 50% resursa.

Golden je napisao(la):
Da ovo je stvarno za pohvalu, ali w2k je isto pa malo i bolje XP ? A i njega sam probao malo je bolje, ali ko hoce da bude anoniman na net-u sto dalje od njega :(
A u čemu je razlika u anonimnosti kod w2k i Me i pomaže li tu ad-aware?

Grobar je napisao(la):
A u čemu je razlika u anonimnosti kod w2k i Me i pomaže li tu ad-aware?

za `w2k` neznam ali Xp ima neke servise koji izlaze na Net, a koji se moraju dopustiti preko ZoneAlarma jer bez toga Net neradi.
Adaware inace odradi posao sa shareware i otherware programcice koji imaju tkz. spijune :)
Meni je problem sa Xp-om samo sto mi se iz cista mira restartovao.

Nazad
Vrh Dno