Šta je novo?

Windows7 + Laptop + Grub4Dos loader

Kristijan

Slavan
Učlanjen(a)
03.05.2008
Poena
309
Imam laptop i na njemu instaliram windows 7.Sve je radilo normalno i jednom kada sam ga uključio pojavila se crna slika i neki grub4dos...... i neće da ''uđe'' u windows!!!
Ispod tog teksta piše grub> i tu može da se piše nešto...
Ništa mu nisam radio i sad kadgod pokušam da uključim neće da uđe u windows, samo se pojavi to i ništa neće...pokušao sam da kucam neke komande ali ništa..pomagajde molim Vas imam važne podatke koji mi trebaju a ne mogu da uđem u windows!!!!!!!!

Probao da ubodes DVD od win-a i da ga repair-ujes?

Najverovatnije koristis neki grub loader za aktivaciju windowsa koji ti je napravio problem.

Poslednja izmena:
Uzmi neki svez live linux (npr ubuntu), iskopiraj podatke na flesh, pa gledaj dalje sta ces..

Pa da i sad ne znam kako da izbrišem taj grub loader.Treba da ispišem fixboot i fixmbr ali u command prompt u repair ali neće, kaže fixboot is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file.

Ali nikad nisam instalirao nikakav linux na laptop, kada sam ga kupio bio je xp, windows 7 sam instalirao pre oko mesec dana i do sada nije bilo nikakvih problema ali kada sam pokušao da preko nekog programa aktiviram windows 7 da mi ne iskače stalno ono da treba da ga registrujem.Od kada sam pokrenuo taj program i restartovao, od tad je ovaj problem....

Poslednja izmena:
Kao sto rekoh problem je u loaderu za aktivaciju windows-a (legalno je sigurno :)) trebao si procitati na vreme koje su posledice tamo i kak ose resavaju, koji loader si stavio i koja verzija tj koji je program sa kojim si pokrenuo aktivaciju?

Poslednja izmena:
ovo kaze autor programa:

If your PC is unable to boot back into Windows 7 after installing a loader don't panic, simply do the following.

* Boot up your PC from your Windows 7 install disk
* Select the "Repair your computer" option
* Select to open "Command Prompt"
* Input "bootsect.exe /nt60 c:" (without quotes)
* Restart

*** If it still doesn't work try the command as "bootsect.exe /nt60 all" (without quotes)
*** You can also press the escape key (or R) during the boot process and select "Windows without loader"

Izbrisao sam taj GRUB i sad mi lepo krene windows da pokreće ali odjednom se ukoče one loptice koje se pretvaraju u windows logo (tamo gde piše starting winddows) i pojavi se plava slika na sekundu i nestane i windows se restartuje....
Posle toga ima opcija da pokrenem startup repair i da startujem windows normalno, kada startujem repair kaže da ne može da poparvi grešku i piše ovo:

Problem signature
ProblemEventName StartupRepairOffline
Problem signature o1 6.1.7600.16385
Problem signature o2 6.1.7600.16385
Problem signature o3 unknown
Problem signature o4 21201082
Problem signature o5 external media
Problem signature o6 4
Problem signature o7 noo boot failure

A kada pritisnem start windows normally opet isto...

Nazad
Vrh Dno