Šta je novo?

windows7 64bit sp1, instalacija i baratanje codec-ima (slika,zvuk...)

xWoLf

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
690
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
instalirao sam pre neki dan ortaku windows7 64b .. nije znao sam

instalirao sam ffdshow, pa odmah za njim i bsplayer..

kada sa njim otvorim neki avi/divx ili mkv/x264, u osnovi sve radi, ali u listi filtera koji se koriste nigde ne vidim ffdshow.. koriste se stalno i konstantno neki windows codeci..

da li je to normalno kod windows7.. ili ja nesto radim pogresno.. gde je ona jasna i pregledna slika kao kod windowsxp, gde u filterima imas samo source filter i ffdshow za video i za audio??

ovo vec pocinje da me nervira, pogotovo sto ne umem sam da resim problem...

Instaliraj lepo k-lite codec i imaces sve kodeke i radice ti sve normlano kasnije izaberi sa kojim ces playerom pustati filmove i to ti je to.

pa zar nije ffdshow univerzalni codec koji pusta skoro sve poznate formate??
ako to radi na windowsxp, zasto ne bi primenio isti recept i kod windows7?

jedino ako nije koska u tome da se sve sistemske stvari instaliraju "kao administrator"??? iskreno, nisam to praktikovao sve vreme. sta cu, vuku me navike iz vremena windowsxp???

A sto ne probas sa kmplayer-om ili pot-om? Ne treba ju ti nikakvi dodatni codeci. Nisam koristio BS vec par godina i sad sam ga skinuo cisto radi probe i trazi mi doinstalaciju codec-a za sve i svasta a imam instalirane zadnje ffdshow kroz shark pakete.

ma.. moze li to sto jednostavnije..
na winxp je dovoljno koknuti ffdshow i , eventualno, neki mkv splitter/filter (da bi bs.player znao sta ce sa mkv fajlom).. i sve radi bez greske, otvara maltene SVE

probacu ja i klite, sto da ne... ali me interesuju iskustva ostalih sto se tice windows7 64 i ffdshow paketa

ffdshow i QuickTime (zbog weba) i nista vise, a pustam sve preko Pot plejera (ima svoje kodeke ali sam namestio da ffdshow bude default za sve.)

Ja koristim za gledanje mkv i svih ostalih 720p fajlova Mirilisov Splash PRO i vrlo sam zadovoljan sa njim.Od kodeka nisam instalirao nijedan paket osim par njih koji su dosli sa ovim programom.

dobro ljudi, dobro
nego, mozete li da potvrdite da windows7 se mnogo pravi pametan pa trpa svoje kodeke svuda, umesto da pusti ffdshow da to radi umesto njega...

ili da ja probam iduci put ono "run as administrator" :)

Instalirao sam ffdshow,mada mi nije nesto nedostajao,ali ni kod mene player nece da ga pokrene pri pustanju filmova.

eto vidis!! :)
glupi windows7

ima li neko objasnjenje zasto se ovo desava, i naravno soluciju?

Predlažem POT player + K-Lite Mega Codec Pack,radi kao Švajcarski sat :)

da ne bude zabune.. rade filmove i sa windows codecima.. ali to nije ono sto ja hocu
ja hocu ffdshow! :)

Ja ti predlažem KLite standard paket. Tu ti je sve što ti treba i lepo radi, pre svega ffdshow :>

E,a ja predlazem "cccp codec"-pod garanciju radi sve!

Slažem se sa Levčaninom KLite je pun pogodak, koristim ga godinama i nisam imao nikakvih problema.

@xWolf, da, 7-ca ima integrisane kodeke u sebi, ne sve ali uobicajene npr. divx-xvid, ogg, mp3 i jos neke ali ne i sve. Zamena sistemskih kodeka zna da bude smor i ko zna sa kakvim ishodom ali ako ces da se zezas, preporucio bih ti da instaliras samo ffdshow sa haali spliterom i da preko Win7DSFilterTweaker-a isforsiras ffdshow.

Objasnjenje: Zato sto u Windows7 postoji novi sistem koji je glavniji od DirectShow-a, Windows Media Fundation, i svi Microsoft kodeci su isforsirani.

Generalno Microsoft codecima ne fali nista, sem ako ti treba neki debug iz ffdshow-a, ili neka specijalna konfiguracija.

Pozdrav.

hmmm. malo sam gledao opterecenje procesora prilikom pustanja mkv/x264 u 1080p sa dts zvukom..
ti microsoft codeci ne rasporedjuju podjednako opterecenje na sva 4 jezgra u procesoru, nego isforsiraju jedno jezgro, dok ostala stoje maltene prazna tj. neiskoriscenja
distribucija opterecenja je mnogo ravnomernija kod ffdshow i core codeca... barem kad je x264/h264 materijal u pitanju

za klasican divx nisam ni gledao, posto nije zahtevan cak ni za single core procesore starijih (i sporijih) generacija
ako cemo iskreno, zato mi se i ne svidjaju

"оптерећење" и једног језгра је минимално 3-10%, зашто би то минимално још и распоређивао.

како ти и остали кажу пробај пот или км плејер, заборавићеш на већину осталих које си користио.
ако нећеш да их подешаваш, користе своје интерне декодере, ако хоћеш неке друге, такође врло једноставно се поставе, а са интерним декодерима пуштају све...
једино то остаје да 264 подесиш на спољне, може и микрософтов уграђени дтв да би се ресурси ослободили (заузеће проц 3-6% у односу на 50-80% за процесор који користим)
види теме од та два плејера углавном је све објашњено.
ова два плејера су можда и "најеластичнија" од већине мени познатих плејера, "све" може да се намести и то врло једноставно.

Nazad
Vrh Dno