Šta je novo?

windows7 64b nestabilan, pomoc!

xWoLf

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
690
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
ne znam bas da li je prava grupa za to, ako nije molim moderatore da premeste.. ali evo:

necu navoditi kompletnu konfiguraciju, u hardverskom smislu.. mozda je dovoljna i manifestacija problema, za pocetak

sistem instaliran, svi apdejtovi od windows7 instalirani, zadnji bios za maticnu plocu, zadnji driveri za hardwer... (severni/juzni most, graficka, ahci...)

sve radi odlicno, dok radi... problem je sto se sistem iz neutvrdjenih razloga povremeno blokira/smrzne i to u razlicitim situacijama tj. nije moguce utvrditi sablon pod kojim se ovo desava (ili jos nisam uspeo)... manifestacija je da se windows smrzne, i ostavi za sobom crni ekran... ili beli ekran... ili crni ekran sa sarenim prugama... Ono najzanimljivije je sto u tom srznutom modu, NE POMAZE ni reset dugme.. tj. mozes ga pritiskati koliko hoces.. nema efekta.. jedini lek je da se kompjuter ugasi sa drzanjem POWER dugmeta 4 sekunde ili prekidacem na napajanju (iskljucenje iz strujne mreze).. to mi je strasno cudno i karakteristicno..
zar ne bi reset signal trebao ultimativno da resetuje sistem, tj. preko ploce je direktno spojen na reset pinove mikroprocesora??

u sta treba sumnjati?
gde gledati?

svaka pomoc dobrodosla...

p.s.
da li je presudno startovati instalaciju drivera kao "run as administator" kod windows7 ili ne... posto to nisam uvek radio, a neki preporucuju... uglavnom instalacije drivera prolaze... nikad mi nije bilo jasno

Posle koliko vemena otprilike dolazi do kucanja? Koliko ram modula imas, probao memtest? Takodje probaj da disablujes sve sto se moze u biosu pa onda vidi oce doci do spucavanja.

Btw nema veze admin mod ili obican, bitno da se instalira.

pa eto... povremeno se zakuca sa belim ekranom kad mala komsinica igra flash igrice na fejsbuku, neko oblacenje i svlacenje, zenska igrica.. (reset taster ne pomaze)
jednom se meni blokirao dok sam gledao mkv/1080p u bs.playeru (crn ekran, reset taster ne pomaze)
burazeru se blokirao dok je prebacivao snimke sa DV kamere putem firewire u kompjuter. on je najgore prosao, njemu se blokirao jedno 5-6 puta za 10ak sati.. (sarene vertikalne pruge preko ekrana, reset taster ne pomaze)..

napominjem da je kompjuter nov, sklopljen od, rekao bih, kvalitetnih komponenata (fx-4100, ploca sa amd_880g cipsetom, 2x2gb kingston khx1600, 60gb ssd za sistem i 2T HDD za podatke/obradu)

nisam testirao memoriju... jos ne... (planirao sam)

p.s.
to oko administratorskih prava.. malo mi je mistifikovano... da li je znak da su ista potrebna, kad windows prijavi poruku o gresci ili eksplicitno trazi ista....ili jednostavno ako ta prava nisu ispostovana, a aplikacije je trazi... nece izaci nikakva poruka o gresci, izgledace da se sve instaliralo, a ustvari nije?? kava prava ustvari ima default account koji dobijes nakon instalacije windows7? skoro-kao-administrator, bas-administrator ili samo korisnicka? napominjem da sam ugasio UAC

Poslednja izmena:
Da ne koristis Chrome browser? Jel uvek browser uljucen kad se to desi?

ne... zadnji firefox...

pa sad.. ne zna da li je uvek ukljucen.. ali nije chrome.. pa stoga.. verovatno nije ni bitno

izbaci ssd pa rokni instalaciju na hard, nije na odmet probati.

Meni smrducka na memoriju, mada i napajanje moze da zahebava ako je graficka neka bolesna....Ja sam na mojoj internet masini stavio 8800GT :) i zabadao je stalno (win 7 x64) Napajanje je solidno LC Power 350w, koje je pre koju godinu guralo bez problema q6600 klokovanog i 8800gt, a eto, sad ne moze celeronca i 8800gt....Zamenio sam graficku, stavio 8600gts i problema vise nema....

Vrh Dno