Šta je novo?

Windows XP sp2 Black edition

digitalac

Slavan
Učlanjen(a)
06.12.2007
Poena
301
Instalirao sam win.black edition. Naime neke igre koje su se pokretale preko deamon toola dok sam bio na klasicnom windowsu sada se ne pokrecu tj.ne desava se nista. Sta se to desava dali postoji neki drugi nacin kako bi ih startovao. Taj problem imaju gotovo svi koji su instalirali win.black i nemajuci resenje vracali se na klasicni windows gde je deamon normalno radio. U cemu je razlika izmedju ova dva operativna sistema kad je to meni potpuno isto sem pomenutog problema. Pozdrav!

Uf, zar je tako tesko zakljuciti u vezi "black edition" Wina !
Hacker, hacker ,hacker i sl...
Na njemu ide desetine programa u instalaciji i izbaceno je mnogo toga koje se ne moze vratiti.
Instaliraj normalni Win i tvikuj.

Nema mi druge a bas super radi! Zar nema neki drugi program za pokretanje igara osim deamon toola koja ova verzija win. ne podrzava! Sve u svemu hvala musicman!

"Ko sa Ðavolom tikvu sadi o glavu mu se lupa"...

Konfiguracije, čak i tvoja iz potpisa, su danas toliko snažne da apslutno nema potrebe instalirati "osiromašene" verzija operativnog sistema. At the end, to je Operativni sistem. Nešto će ti nekada zatrebati a nećeš moći upotrebiti konfiguraciju od 700-800e zato što si instalirao ono što ne treba...

Instaliraj Tiny XP Platinum Edition i bice sve ok. Naravno da ima potrebe instalirati "osiromasene" verzije :)

Koje su to potrebe da nekome treba osiromašeni XP danas? Šta se dobija time uopšte?

Ljudi, nemojte instalirati osiromasene verzije, verujte mi.
Najbolje je instalirati normalan Win i tvikovanjem istog da postignete bolje rezultate.Ovako u svekom momentu mozete se vratiti u stanje pre greske na razne nacine.
Ono sto je izbaceno iz tih narodnih verzija Wina ne moze se ni na koji nacin vratiti osim instalacijom normalnog Wina.

Koje su to potrebe da nekome treba osiromašeni XP danas? Šta se dobija time uopšte?

Ja sam osetio znacajne razlike u radu kada sam stavio Tiny XP umesto "klasicnog". na C2D E6300 se osetio primetan performance boost a opet dovoljno sam iskusan da znam sta treba da se instalira i tvikuje a sta ne :)

Tiny nije ni osiromasen, svi servisi i ono sto ocekujete da nadjete je tu. Nikad nisam imao problema sa njim, a instalirao sam ga na X masina. Sav HW je uvek radio ok i nije bilo problema.

ja sam evo vec vise od godinu dana na windows 2k3 expirence edition (image od 350MB) instalira se za 15 minuta, extra radi.

Da i Tiny XP koji ja koristim je takodje eXperience edition. Instalira se za 15 min i radi kao sat.

Hvala! Znaci xp platinum i sve ce biti ok. Nego nije mi jasno zasto je black xp osiromasena verzija ? Samo malo pojasni ako nije problem. Pozdrav

Pa ljudi rade razlicite "distribucije" XP-a u zavisnosti od potreba. Ako ce sistem da sluzi za offline gaming onda je sasvim logicno da ga toliko osakate da sve sto nije potrebno za igranje bude izbaceno zarad boljih performansi...

Ja sam osetio znacajne razlike u radu kada sam stavio Tiny XP umesto "klasicnog". na C2D E6300 se osetio primetan performance boost a opet dovoljno sam iskusan da znam sta treba da se instalira i tvikuje a sta ne :)

Tiny nije ni osiromasen, svi servisi i ono sto ocekujete da nadjete je tu. Nikad nisam imao problema sa njim, a instalirao sam ga na X masina. Sav HW je uvek radio ok i nije bilo problema.

Objasni nam u cemu je konkretno razlika izmenju klasicnog i Tiny XP, a da se ne moze posle ispodesavati, zarad da nesto naucimo.

Nisam znao da postoje i XP i 2k3 eXp... Ja sam trenutno na Tiny Visti eXperience, prosto ne mogu da opišem koliko je brža od obične Viste. Radi (ali bukvalno) brže od standardnog XP-a, u najgorem slučaju brzo kao on, a opet imam skoro sve što postoji i u običnoj, radi Aero, sve šljaka savršeno :)

Deamon tool je poreban a na ovoj verziji wina ne radi . Sta predlazes osim druge instalacije windowsa ?

Ja sa Black XP (i to verzijom na 2 DVD-a) imam samo loša iskustva.Sporo, tromo, nikakvo.Džaba mi gomila softvera koju mogu da instaliram ako to traje satima (i to bukvalno satima).

Ljudi budzen OS ne moze da valja :wave:
Mnogo je bolje instalirati ga normalnog pa posle prepravljati :wave:
Pre moze samo integracija RAID drivera.

Evo probao sam ovaj TinyXP... mislim radi brze ali sve ostalo je katastrofa, znaci mali start meni, ne postoji Send To Shell Extension u right click meniju, IE7 s*ban totalno, glupava vista tema po defaultu... znaci nemam reci. Vracam se na obicni XP...

Radi nova verzija deamon tool u kombinaciji sa ultraISO programom! To je resenje mog problema sa ovom verzijom OS kojeg sad koristim i zadovoljan sam bar za sad!

Sta li ce vam to u zivotu?

Ljudi budzen OS ne moze da valja :wave:
Mnogo je bolje instalirati ga normalnog pa posle prepravljati :wave:
Pre moze samo integracija RAID drivera.

Znam i ja to.Nego je bratanac navalio na takav XP, pa sam dao šansu Black XP-u (za koji sam i pre ovoga imao samo loše reči, ali rek'o ovo je na 2 dvd-a možda čak i radi).
Na žalost, samo se potvrdilo da nema ništa od tih budženih OS-ova.Bilo dodavanjem, bilo oduzimanjem dobijaju se samo muke i ništa više.

Ja moram da se usprotivim! :p
Ima black svojih prednosti : dobar je za game , updateovan je (svakih par meseci nove revizije) i ne postoji notebook racunar ili neka "misteriozna" ploca na kojoj nece odmah proraditi sata i ostali driveri... a sa malo znanja sav bloatware i sitni problemi se uklanjaju.

Znam i ja to.Nego je bratanac navalio na takav XP, pa sam dao šansu Black XP-u (za koji sam i pre ovoga imao samo loše reči, ali rek'o ovo je na 2 dvd-a možda čak i radi).
Na žalost, samo se potvrdilo da nema ništa od tih budženih OS-ova.Bilo dodavanjem, bilo oduzimanjem dobijaju se samo muke i ništa više.

Moja sjajna iskustva sa Platinum verzijom definitivno kazu da nisi u pravu. Ja imam brdo hardvera instalirano (SCSI kontroler, 2 stampaca, skener), gomilu raznih aplikacija (5-6 virtuelnih masina, aplikacioni serveri...) + standardno i nikad nisam imao nijedan problem.

Moja sjajna iskustva sa Platinum verzijom definitivno kazu da nisi u pravu. Ja imam brdo hardvera instalirano (SCSI kontroler, 2 stampaca, skener), gomilu raznih aplikacija (5-6 virtuelnih masina, aplikacioni serveri...) + standardno i nikad nisam imao nijedan problem.

Tiny XP Platinum Edition ili Tiny XP Platinum Edition 2? :)

tacno tako brkate verzije ja sam probao tiny xp i bio je ocaj jer je pola stvari osakaceno a neki znacajni servisi totalno izbaceni.. e taj platinum edition nisam probao
a sto se tice Black, Bork megalomanskih DVD verzija sve najgore o njima... to je napravljeno za debile koji su nesposobni samo da instaliraju sta im treba ;)

a sto se tice Black, Bork megalomanskih DVD verzija sve najgore o njima... to je napravljeno za debile koji su nesposobni samo da instaliraju sta im treba ;)
Ne, to je napravljeno za nas koji znamo, ali non stop, moramo da instaliramo njinjdous
drugarima koji su suviše lenji da nauče i raznoj rodbini koja ne zna to da uradi. Instaliraš multivitaminski njinjdous sa svim programima i gotov si u okviru 1h, a ne moraš da gubiš još vreme j***vajući se sa driverima (kojih najčešće nema jer nisu znali da treba sačuvati ½onaj cd što su dobili sa kompjuterom½) :D

Poslednja izmena:
Ne, to je napravljeno za nas koji znamo, ali non stop, moramo da instaliramo njinjdous
drugarima koji su suviše lenji da nauče i raznoj rodbini koja ne zna to da uradi. Instaliraš multivitaminski njinjdous sa svim programima i gotov si u okviru 1h, a ne moraš da gubiš još vreme j***vajući se sa driverima (kojih najčešće nema jer nisu znali da treba sačuvati ½onaj cd što su dobili sa kompjuterom½) :D

Slažem se sa tobom. Iako ne volem da instaliram drugima instaliram windows i sređujem njihove brljotine, ipak ima osoba kojima to ne mogu da odbijem, a to je devojka, njena sestrica i njene drugarice. Lupiš im all-in-one verziju XPa, završiš za minimum 5 puta manje vremena, manje se namučiš i ostane ti više vremena da da "naplatiš" svoje usluge od drage... :-devil-:

Nazad
Vrh Dno