Šta je novo?

windows xp setup problem

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2002
Poena
619
Frend mi ima problem. Najprije su mu se srusili windowsi, jednostavno se nisu mogli podici. Slika se zaledila priikom loadanja windowsa. A onda kada sam formatirao c: i pokusao pokrenuti setup windows xp, jednostavno se slika ponovo zaledila i to prilikom poruke "windows setup". Tu komp jednostavno stane. Pokusao sam jos par puta, ali opet isto. Inace, instal. cd win XP je potpuno u redu. Zna li itko u cemu je stos?

NEka proba da zameni memoriju. To uglavnom moze da bude sve i svashta iz mog iskustva! Da nije komp overclockovan?

Genghis Khan je napisao(la):
Da nije komp overclockovan?
U redu, probacu zamijenit memoriju. A sto se tice overclockovanja, ne znam. Nisam siguran.

Banalani razlozi.
Da nije izgreban cd medij?
Zameni memoriju.
Stavi bios optimized,opciju u biosu.
Koja je temp cpu u biosu?

Nije memorija. S memorijom je sve u redu. To sam zakljucio tako sto sam bez problema uspio instalirati Windows 2000. A Win XP nece da pokrene setup. Cak sam probao s drugim instalacijskim CD-om. Mozda je zastarjeli bios.

Ja ipak sumnjam da je memorija, jer sam imao slican problem na masini na kojoj je radila 98 a XP nije hteo da se instalira - ocigledno je zahtevniji i rigorozniji XP po pitanju memorije, pa mozda cak i od 2000. Taj isti modul je na drugoj masini radio bez problema

deka je napisao(la):
Ja ipak sumnjam da je memorija, jer sam imao slican problem na masini na kojoj je radila 98 a XP nije hteo da se instalira - ocigledno je zahtevniji i rigorozniji XP po pitanju memorije, pa mozda cak i od 2000. Taj isti modul je na drugoj masini radio bez problema
Ok, probacu zamijeniti memoriju.

deka je napisao(la):

Bash sam to hteo da dodam. Ipak bih ja promenio memoriju 😉

Proveri ti još i hard, meni je nedavno Samsung 1614N kveknuo 🙁 a simptomi su bili isti kao kod tebe - prvo je Win počeo da se zamrzava po učitavanju, a kad sam formatirao hard imao sam šta da vidim ~ 1,6 MB Bad Sectors. Doduše, to je manje verovatno od neispravne memorije, ali who knows...

Sad je sve u redu, samo nisam siguran sta ga je izijecilo ,)
Da li je zato sto sam updateovao bios ili sto sam promijenio memoriju pa opet vratio staru. Jer, kad sam stavio drugu memoriju, radilo je. Ali ne upgrade sa win2000 na win xp, vec je radila samo cisto nova intalacija win xp. A kad sam vratio staru memoriju, i dalje je sve radilo.
E sad, da sam nakon updateovanja biosa pokusao instalaciju win xp cisto na novo, a ne upgrade sa win 2000 mpzda bi valjalo vec tada. Zbunjen sam, mnogo. :trust:
Al glavno da komp sada radi. 😀

Vidi, racunar ne sme da se tako ponasa.
Skini memtest:
http://www.memtest86.com/
i istestiraj pojedinacno sve ram module.

jaksa je napisao(la):
Vidi, racunar ne sme da se tako ponasa.
Skini memtest:
http://www.memtest86.com/
i istestiraj pojedinacno sve ram module.
Koliko passova mora program da napravi? Jer vidim da program vrsi 7 testova i to stalno ponavlja. Pa ne znam dal je dovoljan 1 pass ili vise.

Ako posle 7 pass-ova ne prijavi gresku, sve je ok, mada ja koristim i memtest i goldmemory:

www.goldmemory.cz

Meni se desavalo da se zakuca i to bas zbog procesora (Duron 900) iz nekakve igraonice, verovatno prepecen, dakle guta sve sem XP-a, samo sto i tad ima obicaj da se smrzne u radu, i to pri banalnim operacijama, najbolji test za procesor ti je kalkulator, 9999999999 pa sve to stavis na i, samo pazi da ne prsne, obavezno instaliraj i MBM da bi mogao da pratis temperaturu, inace to je siguran nacin da ubijes Durona, Athlon je nesto bolji dok Barton to prolazi bez problema. :banana:

Nazad
Vrh Dno